تمسخر در جواب تهدید
تمسخر در جواب تهدید
28 اردیبهشت امسال و بعد از خروار خروار گلایه مردم بیچاره سیستان از بی‌آبی، ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم به این استان سفر کرد و گفت: «برای دریافت حق‌آبه هیرمند از افغانستان جدی هستم.

سرویس محیط زیست جمله – ۲۸ اردیبهشت امسال و بعد از خروار خروار گلایه مردم بیچاره سیستان از بی‌آبی، ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم به این استان سفر کرد و گفت: «برای دریافت حق‌آبه هیرمند از افغانستان جدی هستم. او خطاب به طالبان هم افزود: «حرف من را جدی بگیرید
تا بعدا گلایه نکنید.»
اما به نظر می‌رسد ازآنجا که هموطنان آقای رئیس‌جمهور هم حرفهای ایشان را جدی نمی‌گیرند، طالبان هم همین روند را در پیش گرفت و نه‌تنها کوچکترین اهمیتی به تهدیدات رئیس‌جمهور ایران نکرد، بلکه از باب تمسخر وارد شد و با پخش چند ویدئو کلیپ خجالت آور، چنان توهینی به رییسی و دولت او کرد که بی‌شک بعد از انقلاب بی‌سابقه بود. آنها شروع به پر کردن بشکه ها و سطل‌های کوچک آب کردند و روبه دوربین آنها را به ایرانیان وعده دادند.این رویداد دستمایه تمسخر «ژنرال مبین» از چهره‌های معروف طالبان، شد. او در این ویدیو یک بشکه را از آب پر کرده و خطاب به رئیسی گفت: «این بشکه را بگیر و حمله نکن، ما می‌ترسیم.»
دولت اما در عوض خودش را به کوچه علی چپ زد و از همان راهی که آمده بود، برگشت تا معلوم شود که نباید شعارها و منم منم‌های این دولت را جدی گرفت و بهتر است برای اینکه بیش از این آبروی ایران و ایرانی را نبرند حداقل سکوت پیشه کنند.
خلاصه اینکه با گذشت ۵ ماه از خط و نشان کشیدن بیهوده رئیس جمهور، طالبان یک قطره آب اضافی هم روانه ایران نکرده است، گواه این ادعا هم عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب، که در نشست خبری خود اعلام کرد : «همچنان هیچ ورودی از حق‌آبه
هیرمند نداریم.»
نگرانی‌ها از خشکسالی جنوب شرقی ایران محدود به گردن کشی طالبان نمی‌شود و همزمان کاهش بارندگی قوز بالای قوز شده است.
سخنگوی صنعت آب در مورد وضعیت بارش هم گفت: میزان بارش‌ متوسط کشور ۸.۴ میلیمتر است و از نظر ریاضی۲۰ درصد بیشتر است، اما در کل ۱.۴ درصد افزایش را شاهد هستیم که نمی‌توان ادعا کرد افزایش محسوسی بوده است.
بزرگ‌زاده افزود: متوسط بارش‌های کشور معیار مهمی برای ارزیابی نیست و لازم است که هر منطقه به صورت مجزا رصد و بررسی شود.
وی در خصوص وضعیت ورودی سدهای کشور نیز گفت: ورودی سدهای کشور در سال آبی جدید ۱.۱۸ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته که ۸۸۰ میلیون متر مکعب بوده است، ۳۴درصد افزایش را نشان می‌دهد.
بزرگ‌زاده ادامه داد: خروجی سدهای کشور نیز در سال آبی جاری ۲.۵۸ میلیارد متر مکعب بوده که این میزان در سال گذشته ۱.۹۸میلیارد متر‌مکعب بوده که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.
او با اشاره به طرح‌های آبی در حال اجرا در استان سیستان و بلوچستان گفت: طرح‌های اضطراری در این استان جزو فعال‌ترین طرح‌ها است که بیشترین تمرکز ما در این منطقه قرار دارد اما این استان از لحاظ پرشدگی سدها و مخازن وضعیت مناسبی ندارد.
جمهوری اسلامی ایران که از این فاصله برای اسرائیلی ها خط و نشان می‌کشد، همچنان از کسب حق طبیعی خود که متکی به قراردادی بین‌المللی است، از همسایه اش ناتوان مانده است. ای کاش حداقل نصف فرصت و دغدغه‌ای که برای جنگ اخیر در ایران ایجاد شده برای بدبختی و لب تشنگی مردمان این سرزمین هم همین مقدار دغدغه و وقت گذاشته میشد و به طرف افغانستانی نشان می‌دادیم که به جای خط و نشان کشیدن و تمسخر رئیس‌جمهور ما به وظایف همسایگی خود عمل کند، اما در عوض جلوی یک قوم بدوی کوتاه آمدیم و نه تنها گوشه چشم نازک نکردیم، بلکه سفارت افغانستان را هم دودستی تحویل طالبان دادیم تا مزد خیانت‌ آنها به مردم سیستان و بلوچستان باشد.
اگرچه عمر خلف وعده افغانستانی ها در مورد آب هیرمند به سالها قبل باز می‌گردد اما حداقل در آن سال‌ها کسی ما را تمسخر و تهدید نمی‌کرد.رئیس‌جمهوری که از طالبان خواسته بود حرفش را جدی بگیرند حالا در این مورد سکوت پیشه کرده و این روال بیش از همه از محبوبیت و قدرت دولت میکاهد، زیرا مردم حق دارند بپرسند که نتیجه آن آن خط و نشان کشیدن مرزی چه شد.
اینکه به وضعیت بغرنج آبی اعتراف کنیم از هرکسی ساخته است، اما حل مسئله برای ایرانیان اهمیت دارد، نه فقط مطرح شدن آن.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس محیط زیست