در ستایش مردی که سنگ را بدل به موشک کرد
در ستایش مردی که سنگ را بدل به موشک کرد
۱۲ سال قبل در چنین روزی ایران یکی از بزرگترین و موثرترین سرداران خود را بر اثر یک انفجار در جاده ملارد از دست داد.

۱۲ سال قبل در چنین روزی ایران یکی از بزرگترین و موثرترین سرداران خود را بر اثر یک انفجار در جاده ملارد از دست داد. مردی مخلص، فداکار، مهربان، باهوش و انقلابی که تاثیر تلاش‌های او باعث شد که امروز ایران اسلامی و محور مقاومت صاحب فناوری‌های پیشرفته موشکی شوند. درواقع اگر او نبود، موشک‌های نقطه زن بدل به افتخار نظام اسلامی نمیشد یا شاید این دستاوردهای بی‌نظیر بسیار دیرتر حاصل می‌شد.
بله، امروز سالروز شهادت سردار رشید اسلام حاج حسن تهرانی مقدم از فرماندهان دوران جنگ عراق و ایران و فرمانده جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که بر اثرانفجار در پادگان امیرالمومنین در شهرستان ملارد به همراه جمعی دیگر از پرسنل سپاه به شهادت رسید.
آنچه امروز در نبرد نابرابر حماس و اسرائیل می‌گذرد و آنچه در موشک باران طوفان الاقصی به چشم دیدیم حاصل نبوغ و تلاش‌های خالصانه و بی‌وقفه شهید تهرانی مقدم است. مردی که دانش و اخلاص را بایکدیگر ترکیب نمود و نشان داد اگر توکل به خدا با خواستن از صمیم قلب ترکیب شود به چنان توانستی خواهد انجامید که چشم همگان را خیره خواهد کرد. پدر صنعت موشکی ایران اگرچه امروز در میان ما نیست اما آثارش را می‌توان درصحنه نبرد کفر و ایمان در سرزمین‌های اشغالی دید. حاصل تلاش‌های شهید تهرانی مقدم همچون ریشه‌های درختی تناور از سرزمین‌های اشغالی تا یمن و سوریه و لبنان و عراق را دیده می‌شود و اوست‌ که به مدد نوآوری هایش ایران امروز در جمع دارندگان پیجیده ترین ناوگان موشکی جهان است.
در این یادداشت به بهانه سالروز شهادت این سردار عالی مقام و همزمان شدن آن با جهاد فلسطینی‌ها مروری کوتاه بر زمینه و زمانه‌ی این شهید داشته‌ام تا یادش را گرامی دارم و بر این حقیقت تاکید کنم که اگر نبودند امثال شهید تهرانی مقدم، شاید امروز نشانی از اقتدار بلارقیب ایران در منطقه نبود.شهید حسن تهرانی‌مقدم متولد سال ۳۸ خورشیدی و از فعالین مبارزه با رژیم پهلوی پیش از انقلاب و از حاضران در صحنه هشت سال جنگ تحمیلی بود. این شهید گرانقدر ۲۵ سال از عمر خود را در ایجاد و توسعه بخش توپخانه و موشک و توان دفاعی کشور قرار داده بود و به عنوان پدر موشکی ایران لقب گرفت.تهرانی مقدم تیرماه ۱۳۵۹ در ۲۱ سالگی و در ابتدای شکل‌گیری رسمی سپاه پاسداران، به عنوان مسئول اطلاعات منطقه‌ی ۳ سپاه شمال، مشغول به فعالیت شد و تا۳۱/۷/۵۹ در این سمت باقی ماند. در زمان بروز ناآرامی‌ها در نقاط مرزی که مهم‌ترین آنها حوادث تجزیه‌طلبانه در کردستان بود، سپاه را در ۱۵ماه اول عمر خود متوجه ضرورت تقویت صبغه نظامی کرد.
یکی از مهمترین و ماندگارترین اقدامات شهید تهرانی‌مقدم تاسیس توپخانه سپاه در سال ۱۳۶۱ است. موفقیت شهید در این مسئله موجب شد که راه‌اندازی فرماندهی موشک سپاه در آبان ۱۳۶۲ به شهید تهرانی مقدم محول شد.پس از صدور فرمان تاریخ امام مبنی بر تشکیل نیروهای سه گانه سپاه پاسداران،‌ شهید مقدم در سال ۱۳۶۴ به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد.
از دیگر افتخارات شهید تهرانی مقدم عبارت است از: تلاش برای استقلال در صنعت موشکی در سال ۱۳۶۵؛ راه‌اندازی یگان موشکی حزب‌الله در لبنان سالهای ۱۳۶۶-۶۵؛ دستیابی به “موشک نازعات” اولین موشک ایرانی در ۱۳۶۶؛ شرکت در عملیات مرصاد سال مرداد ۱۳۶۷؛ موفقیت در ساخت شهاب ۳ سال ۱۳۷۷؛ ساماندهی صعود بزرگ به قله دماوند سال ۱۳۸۱؛ جانشین نیروی هوا فضای سپاه سال ۱۳۸۴؛ رئیس سازمان جهاد خودکفایی سپاه سال آذر ۱۳۸۵
سردار حسن تهرانی‌ مقدم تا روز آخر عمر نیز به عنوان مسئول سازمان سپاه در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیربنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش (۲۱ آبان ۱۳۹۰) در پادگان امیرالمومنین علیه السلام شهرستان ملارد در حالی که برای آزمایش موشکی آماده می‌شد، بر اثر انفجار زاغه مهمات به یاران شهیدش پیوست.
یادش گرامی و نامش ماندگار

  • نویسنده : ملیحه منوری-سردبیر