رقابت موبایل با خوراک دام
رقابت موبایل با خوراک دام
تلفن همراه درحالی در رتبه دوم واردات قرار گرفته که دولت مدعی است با ممنوعیت ورود آیفون ۱۴ به کشور موجب صرفه‌جویی حدوداً ۴۵۰ میلیون دلاری شده، اما همزمان شرکت چای دبش با خیال راحت مشغول درو کردن ارز بوده است و هیچکس هم از اهمیت صرفه جویی ارزی حرفی نمی‌زد

گروه اقتصادی جمله – آخرین داده‌های گمرک ایران درباره واردات کشور حاوی نکات قابل توجهی است که رقابت نهاده‌های دامی با یکی از پرمصرف ترین محصولات دیجیتالی کشور را نشان می‌دهد.
بر اساس این آمارها در هشت ماهه نخست سال جاری حجم واردت کالا به کشور برابر با ۲۴ میلیون و ۴۰۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیارد و ۱۹۹ میلیون بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی ۴٫۳۲ درصدی در وزن و ۱۲٫۳۶ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشته است.
«ذرت دامی»، «سایر تلفن‌های هوشمند غیر مذکور»، «دانه سویا تراریخته»، «قطعات منفصله جهت تولید اتومومبیل سواری»، «روغن دانه آفتابگردان، گلرنگ‌ خام»، «طلا به اشکال خام (ازجمله طلای آبکاری شده باپلاتین) برای مصارف غیرپولی»، «برنج کامل سفید شده صیقلی»، ، «گندم معمولی»، «جو به استثنای بذر» و « تراکتور ها فقط با موتور پیستونی درونسوز» در میان ۱۰ محصول با بیشترین ارزش وارداتی قرار داشته‌اند.
به گزارش جمله ارزش «ذرت دامی» دامی در هشت ماهه نخست امسال ۲ میلیارد و
۴۵۰ میلیون دلار بوده است. ارزش واردات «سایر تلفن های هوشمند غیر مذکور» برابر با یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار ارزیابی ثبت شده و در جایگاه سوم نیز «دانه سویا تراریخته» با ارزش یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون دلار قرار دارد. این کد وارداتی شامل تلفن‌های هوشمندی که به صورت قطعه قطعه شده وارد شده و در ایران سرهم می‌شوند، نمی‌شود.
قرار گرفتن تلفن همراه در رده دوم کالاهای وارداتی مؤید اهمیت این کالاست که برخی تلاش‌ها برای محدود کردن ایرانیان برای بهره‌مندی از همه امکانات تلفن‌های هوشمند را زیر سوال می‌برد.
از یک سو هرچه بیشتر برای فیلترینگ تلاش شده است، تمایل ایرانیان برای استفاده از تلفن هوشمند افزایش پیدا کرده که این مسئله تنها محدود به حوزه اقتصادی نیست و نیازمند یک بررسی جامعه شناختی است.
به گزارش جمله گزارش‌ها در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری در ۸ ماهه سال جاری نشان می‌دهد که : در این مدت ۸ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۷۹۷ دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون و ۷۴۶ هزار دلار به شیوه تجاری و ۳۳۹ هزار و ۵۴۲ دستگاه به ارزش ۱۹۷ میلیون و ۸۰۷ هزار دلار به شیوه مسافری وارد گردید.
همچنین طی ۵ ماه نخست امسال ۲۹۸ میلیارد و ۸۰۰ میلوین تومان حقوق ورودی از خودرو و ۲۶۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار اخذ شده است. که مؤید افزایش درآمد گمرکی ایران از واردات تلفن همراه است.
با همه این آمارها دولت مدعی است با ممنوعیت ورود آیفون ۱۴ به کشور موجب صرفه‌جویی حدوداً ۴۵۰ میلیون دلاری در مصرف منابع ارزی شده است. اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که آیفون ١۴ به میزان چشمگیری در دست مردم موجود است و تلاش‌های مختلف برای محدود کردن ایرانیان به بهانه کمبود ارز نتیجه نداده، زیرا مردم به‌روشنی می‌بینند درست در همان زمانی که به بهانه ارز، محدودیت‌های بسیاری بر مردم تحمیل شده، شرکت چای دبش با خیال راحت مشغول درو کردن ارز بوده است و هیچکس هم از اهمیت صرفه جویی ارزی حرفی نمی‌زد.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی