گروه اقتصادی جمله – بر اساس گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با اختتامیه کنفرانس جهانی ارتباطات رادیویی (WRC-23) در شهر دوبی، قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران به امضای مدیرعامل شرکت یاه کلیک رسید تا مقدمات فعالیت قانونی این شرکت برای ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای در کشور فراهم شود.
به گزارش جمله باتوجه به سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که تعامل با شرکتهای بین المللی ارائهدهنده خدمات ارتباطی که قواعد سرزمینی کشورمان را به رسمیت میشناسند را در اولویت دیپلماسی خود قرار داده است و پس از ماهها مذاکره با اپراتور خدمات اینترنت ماهواره ای یاه کلیک (YahClick) وابسته به شرکت یاهست (YahSAT)، این شرکت جمعه ۲۴ آذر در محل سرکنسولگری ایران در شهر دوبی و با حضور قایم مقام وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سرکنسول ایران، مشاور وزیر ارتباطات در امور بین الملل، معاون راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری و تعدادی از مدیران ارشد سازمان، رسما قواعد سرزمینی (Landing Right) مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کشور را پذیرفت.
با امضای این سند توسط اپراتور یاهست و پس از طی مراحل اداری مربوطه، پروانه فعالیت در ایران برای ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای به این شرکت اعطا خواهد شد.
شورای مقررات گذاری رادیویی (RRB) اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در آخرین جلسه خود و براساس شکایت ایران از استارلینک، موضوع پذیرش قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران توسط اپراتورهای بین المللی جهت ارایه خدمات اینترنتی را مورد تاکید قرار داده است.
به گزارش جمله اینترنت ماهوارهای یکی از جدیدترین انواع سرویسهای اینترنتی است. تلاش اینترنت ماهوارهای بر این است که برای اتصال به اینترنت و دریافت و ارسال دادهها، فقط به فیبرهای نوری و دکلهای مخابراتی وابسته نباشیم.
اینترنت ماهواره ای در گذشته به دلیل سرعت کم، تاخیر زیاد و هزینه بالا، در بیشتر مناطق کم استفاده میشد و تنها در مناطق دورافتاده ایالات متحده مورد استفاده قرار میگرفت. اما با به کارگیری فناوریهای جدید در ماهوارهها، این مشکلات برطرف شده و اینترنت ماهوارهای به سرعتهای بالای اینترنتهای فیبر نوری رقابت میکند.
برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای، نیاز به سه تجهیزات اصلی دارید: ماهواره فضایی با سرعت چرخش زمین (Geostationary Satellite) یا ماهواره زمینثابت، دیش ماهواره مستقر در منزل و روتر. اینترنت ماهواره ای، قابلیت دریافت و انتقال دادهها از دیشهای ماهوارهای کوچک در سطح زمین و ارتباط با ماهوارههای مخصوص موجود در فضا را دارد. دادههای جمعآوری شده توسط دیش، از طریق ماهواره فضایی به مرکز عملیات شبکه (NOC) مبادله میشود. NOC نیز به اینترنت متصل است و تمامی ارتباطات از دیش ماهواره به ماهواره فضایی، پیش از رسیدن به اینترنت، از میان NOC گذشته و سپس به اینترنت متصل میشوند. محل ماهوارهای که در فضا مورد استفاده قرار میگیرد، به صورت ثابت خواهد بود و سرعت چرخش آن با سرعت چرخش زمین در مدار خود یکسان است.
به گزارش جمله، به نظر میرسد ایران برای مقابله با ماجرای استارلینک راهبرد جدیدی را در پیش گرفته و آن چراغ سبز نشان دادن به ورود رسمی اینترنت ماهوارهای است. باید منتظر ماند و دید نتیجه این توافقات به چه سمت و سویی خواهد رفت و آیا ایران میتواند برنده رقابت با استارلینک شود.
- نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی