ای کاش همه کارها‌ی‌تان مثل مالیات‌گیری‌تان بود
ای کاش همه کارها‌ی‌تان مثل مالیات‌گیری‌تان بود
طبق تازه ترین آمارهای سازمان امور مالیاتی، نرخ تحقق مالیات‌ها در ۹ماهه ابتدایی امسال به ۹۷.۲درصد رسیده است. خب خدا را شکر اگر هیچ چیزی در کشور به قدر کمال یا نیاز تحقق پیدا نمی‌کند، مالیات گیری از ملت درمانده و بلاتکلیف ایران که مشغول له شدن زیر انواع مشکلات هستند، بسیار عالی پیش می‌رود.

طبق تازه ترین آمارهای سازمان امور مالیاتی، نرخ تحقق مالیات‌ها در ۹ماهه ابتدایی امسال به ۹۷.۲درصد رسیده است.
خب خدا را شکر اگر هیچ چیزی در کشور به قدر کمال یا نیاز تحقق پیدا نمی‌کند، مالیات گیری از ملت درمانده و بلاتکلیف ایران که مشغول له شدن زیر انواع مشکلات هستند، بسیار عالی پیش می‌رود و تمامی مالیاتهای پیش‌بینی شده محقق شده است.آنگونه که اکو ایران گزارش کرده است سازمان امور مالیاتی کشور در تازه‌ترین آمار خود میزان تحقق مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم را منتشر کرد. بر اساس این آمار میزان تحقق مالیات‌ها در ۹ ماهه ابتدایی امسال به ۹۷.۲درصد رسیده است. روند تحقق مالیات‌ها در کشور نشان می‌دهد میزان تحقق مالیات‌ها در یک ماه ابتدایی امسال ۴۴.۵ درصد بوده که پایین‌ترین میزان تحقق مالیات در کشور بوده است.به مرور زمان میزان تحقق مالیات‌ها در کشور افزایش یافته و در ۸ماهه ابتدایی امسال میزان مالیات وصول شده به ۹۷.۳درصد رسیده است. این میزان از تحقق بالاترین تحقق در کل سال ۱۴۰۲ بوده است. به طوریکه میزان تحقق مالیات‌ها در ۹ماهه ابتدایی نسبت به آمار ۸ماهه آن ۰.۱ واحد درصد کاهش را تجربه کرده و در سطح ۹۷.۲ درصد ایستاده است.این نرخ یعنی دولت به ازای هر ۱۰۰۰ واحدی که در قانون بودجه برای وصول مالیات در ۹ ماهه ابتدای امسال در نظر گرفته است، موفق شده ۹۷۲ واحد آن را وصول کند.این آمار نشان می‌دهد عملکرد سازمان امور مالیاتی کشور در فصل ابتدایی سال جاری خوب نبوده اما به مرور توانسته تا بیش از ۸۰ درصد مالیات مصوب شده در قانون بودجه را مصوب کرده و عملکرد خود را بهبود بخشد. شواهد نشان می‌دهد بهترین عملکرد سازمان امور مالیاتی در وصول مالیات در آبان ماه امسال رقم خورده است.به گزارش جمله در یک اقتصاد معمولی دریافت مالیات و تحقق پیش‌بینی ها مایه خرسندی است و به شتاب توسعه در آن مملکت کمک می‌کند، اما در یک اقتصاد کاملا بلاتکلیف و غیرمعمول مانند اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، مالیات گرفتن به معنای فشار بیشتر بر کسانی است که دغدغه لقمه‌ای نان دارند و چشمشان به آخر برج است تا اندک حقوق کارمندی یا کارگری خود را دریافت کنند، اما قبل از اینکه دستمزد به حسابشان واریز شود، دولت به بهترین نحو ممکن عمل کرده و مالیات را از حقوق و دستمزد کم می‌کند.کار به همینجا ختم نمی‌شود. اگر همین کارگر یا کارمند درمانده بخواهد تلفن همراه خود را شارژ اعتباری کند تا به خانواده خبر مسرت بخش واریز حقوق با کسر فوری مالیات را برساند باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند و اگر بخواهد فیش دریافتی را در شبکه‌های مجازی به اشتراک بگذارد باید برای خرید اینترنت هم مالیات بدهد.این البته شروع کار است. برای خرید شیر مرغ تا جان آدمیزاد هم باید به دولت مالیات بدهد، چه بخواهد یک پاکت سیگار بخرد تا اندوه خود را دود کند و چه بخواهد یک مرغ ناقابل ابتیاع کند باید دودستی به دولت مالیات بدهد.به جز اینها بر روی قبض آب و برق و فاضلاب و گاز و پسماند هم باید به دولت و شهرداری مالیات بدهد. خلاصه هنوز یک هفته از دریافت حقوق نگذشته باید بیش از ۳۰ درصد حقوق و دستمزد خود را دودستی و با انواع بهانه‌ها تحویل دولت بدهد.این گونه نظم در دریافت مالیات، اگر در امور دیگر مانند سلامت، اقتصاد، فرهنگ، آزادی بیان، رفاه عمومی و… هم درجریان بود الان کشور گل و بلبل بودیم. هرجا قرار است حاکمیت به ملت چیزی بدهد با هزار منت و تاخیر عمل می‌کند، اما کافی است بخواهد از ما چیزی بگیرد، آنوقت شمشیرش برنده
و قاطع است.قرار بود دولت جدید دولت مردمی و محرومان باشد و ما فکر می‌کردیم منظورشان رسیدگی به این قشر و کاستن تعداد بیچارگان باشد اما گویا منظور دولت از این شعار این بود که قرار است بر تعداد محرومان بیافزاید.خلاصه اینکه اگر اجاره‌خانه و هزینه بهداشت و تحصیل و خوراک جانی برای ملت باقی بگذارد انواع و اقسام مالیات‌ها – که درست سر وقت و با نهایت دقت دریافت می‌شود – آن اندک رمق باقی مانده را می‌گیرد تا دولت با افتخار از تحقق بالای ۹۷ درصدی مالیات بگوید، اما صدای حرکت قطار بدبختی روی ریل درماندگی را درنیاورد.

  • نویسنده : ملیحه منوری-سردبیر