سرخ‌رود؛ بهشتی برای سرمایه‌گذاران
سرخ‌رود؛ بهشتی برای سرمایه‌گذاران
یکی از مشکلات استان مازندران وجود شهرهای کوچک و شهرستان‌های تازه‌تأسیسی است که ظرفیت‌های ارزشمند اقتصادی دارند اما مدیران دغدغه لازم را برای توجه ویژه به این ظرفیت‌ها ندارند و شاهد هستیم طی گذر سالیان بسیار، وضعیت خدمات شهری و برنامه‌های توسعه و عمران در این شهرها، کاملاً متوقف شده است.

به گزارش روزنامه جمله – یکی از مشکلات استان مازندران وجود شهرهای کوچک و شهرستان‌های تازه‌تأسیسی است که ظرفیت‌های ارزشمند اقتصادی دارند اما مدیران دغدغه لازم را برای توجه ویژه به این ظرفیت‌ها ندارند و شاهد هستیم طی گذر سالیان بسیار، وضعیت خدمات شهری و برنامه‌های توسعه و عمران در این شهرها، کاملاً متوقف شده است.
با توجه به این‌که شهرداری‌ها، فاقد بودجه و اعتبار دولتی هستند، در بسیاری از این شهرها، وضعیت خیابان‌ها و سیما و منظر شهر طی چند سال هیچ تغییری نمی‌کند و بسیاری از این شهرها، در حقیقت شبیه روستایی بزرگ هستند و حداکثر خدمات شهرداری به جمع‌آوری زباله و نصب بنر و پارچه‌نوشته‌های مناسبتی است.
سرخ‌رود در میان چنین شهرهایی، وضعیتی ویژه دارد و می‌تواند مانند یک شهر شاخص و الگوی موفق، مورد توجه دیگر شهرداری‌ها قرار گیرد. مدیریت شهری این شهر و همکاری نزدیک بین شهردار و اعضای شورای شهر دوره ششم موجب شد منابع جدید و پایدار درآمدی برای سرخ‌رود تعریف شود و وجود برنامه توسعه‌محور و مدیرانِ پای کار نیز حرکت به جلوی توسعه در این شهر ساحلی را تضمین کرده است.
شهرداری سرخ‌رود طی دو سالی که از فعالیت شورای شهر دور ششم و حضور «محسن کبود فیروزجایی» گذشته است، دستاوردهای بزرگی درحوزه مدیریت شهری، افزایش منابع پایدار درآمدی، برنامه‌های برای گسترش طرح‌های هم‌سو با آمایش سرزمین ازجمله گردشگری و اجرای طرح‌های عمرانی داشته است.
همچنین به‌موازات تحصیل این دستاوردها و پس از پیگیری‌های مجدانه و مستمر شهردار، رییس و اعضای شورای اسلامی سرخ‌رود ازجمله دیدار با معاون شهرداری و دهیاری‌های وزارت کشور و جلسات کارشناسی مختلف، سرانجام «دکتر احمد وحیدی» وزیر کشور دولت سیزدهم، طی نامه‌ای ارتقای این شهرداری به گرید یا درجه ۶ به «سید محمود حسینی‌پور» استاندار مازندران ابلاغ شد.
گفتنی است درجه شهرداری‌های ایران معیاری برای درجه‌بندی یا طبقه‌بندی شهرداری شهرهای ایران براساس شاخص‌های معیّن است که توسط وزارت کشور صورت می‌گیرد. این رتبه‌بندی برای نخستین بار، در قانون شهرداری‌ها مصوب سال ۱۳۳۴ مطرح گردید.
درجه‌بندی شهرداری‌ها، به ترتیب صعودی رتبه میان ۱ تا ۱۲ است که مراکز استان‌های ایران، رتبه ۱۱ و ۱۲ را دارند و به شهرداری‌های تازه تأسیس رتبه ۱ و ۲ تعلق می‌گیرد. بالاترین درجه شهرداری‌ها ۱۲ بوده که به شهرداری‌های تهران، مشهد، كرج، شیراز، تبریز و اصفهان و کرمانشاه تعلق دارد.
شهرداری سرخ‌رود که در درجه ۵ قرار داشت به دلیل تلاشی که در توسعه، ارائه خدمات و افزایش درآمد داشت، با نامه وزیر کشور به درجه ۶ دست یافت که در میان شهرهایی با این میزان جمعیت در استان مازندران بی‌سابقه است.
این ارتقای درجه شهرداری سرخ‌رود در اجلاسیه مجمع عمومی سالانه انبوه‌سازان مازندران که در هتل میزبان رامسر برگزار شد اعلام و از شهردار سرخ‌رود به‌خاطر توسعه شهر و رونق صنعت ساخت و ساز همراه با رعایت مولفه‌های ایمنی قدردانی شد.
محسن کبود فیروزجایی شهردار سرخ‌رود در حاشیه این مراسم به خبرنگار «جمله» گفت: امروز و در این مراسم افتخار داشتیم که در خدمت همه مهندسان، سازندگان و انبوه‌سازان مازندران باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط ویژه‌ و موقعیتی که شهر سرخ‌رود داشته و دارد، تلاش کردیم مهم‌ترین و بهترین عوامل که در ایجاد انگیزه برای انبوه‌سازان و اجرای ساخت و ساز و ایجاد ساختمانی ایمن در حوزه فضاسازی و زیباسازی برای مصرف‌کنندگان در دستور کار شهرداری قرار دهیم.
شهردار سرخ‌رود همچنین گفت: موفق شدیم موضوع بلندمرتبه‌سازی را امسال در شورای شهر به تصویب برسانیم و مسیر را برای مهندسان و انبوه‌سازان باز کنیم.
محسن کبود فیروزجایی گفت: برای تعریض ضلع شمالی جاده ساحلی معروف به جاده سلامت و به‌سازی و نوسازی رودخانه هراز اولویت ما این بود که هم فضا برای ورود مسافران و گردشگران به شهر هموار شود و هم مجال سرمایه‌گذاری توسط انبوه‌سازان بخش خصوصی گسترش یابد.
امروز شهر سرخ‌رود از نظر توسعه و عمران شهری، بلندمرتبه‌سازی و رشد خدمات‌رسانی وضعیت مطلوبی دارد، دستاوردی که حاصل تعامل و همراهی مدیران حوزه شهری است.