پروژه امکان‌سنجی بارورسازی آزمایشگاهی یوزپلنگ ایرانی با حضور متخصصان داخلی در پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست بررسی شد. در راستای حفاظت از یوز آسیایی، با نظارت معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان و مشارکت علمی پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار، پروژه امکان‌سنجی بارورسازی آزمایشگاهی یوزهای نگهداری شده در پارک طبیعت پردیسان […]

پروژه امکان‌سنجی بارورسازی آزمایشگاهی یوزپلنگ ایرانی با حضور متخصصان داخلی در پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط‌زیست بررسی شد.
در راستای حفاظت از یوز آسیایی، با نظارت معاونت محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان و مشارکت علمی پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار، پروژه امکان‌سنجی بارورسازی آزمایشگاهی یوزهای نگهداری شده در پارک طبیعت پردیسان آغاز شد.
مطالعات در زمینه بارورسازی آزمایشگاهی یوز، در دنیا از سابقه بسیار کمی برخوردار بوده و بسیاری از مطالعات، نتایج مثبتی در برنداشته است، بر این اساس پژوهشکده محیط‌زیست و توسعه پایدار با همکاری متخصصان و صاحب‌نظران داخلی و استفاده از تجربیات متخصصان و مشاوران خارجی، گام مهمی را در این زمینه برداشته است. این پروژه به لحاظ برنامه عمل و نوع گونه در کشور بی ‌همتا بوده است و از مجری تنها نمونه مشابه خارجی دعوت به‌ عمل‌ آمده است که در این پروژه بسیار مهم و حساس مشارکت داشته باشد، به لحاظ اهمیت موضوع روند پیشرفت کار به ‌طور منظم اطلاع ‌رسانی خواهد شد.
متخصصان بر این باورند که در صورت موفقیت این پروژه می‌توان نسل گونه‌‌های جانوری در خطر انقراض کشور را از خطر انقراض دائم نجات داد و گامی ارزشمند برای حفاظت از حیات‌ وحش کشور برداشت.

 

سنگاپور، اولین هواپیمای هیدروالکتریکی جهان را تولید می‌کند
سنگاپور از یک برنامه ملی رونمایی کرد که طبق آن، این کشور نخستین هواپیمای مسافربری جهان را با سوخت هیدروالکتریکی تا اواخر سال ۲۰۲۵ تولید و به بازارهای منطقه جنوب شرق آسیا عرضه می‌کند.
این هواپیما در راستای اقدامات زیست‌محیطی بدون تولید گازهای گلخانه‌ای از پاک‌ترین نسل هواپیماها در دنیا خواهد بود.
دانشمندان و مهندسان صنایع هوا – فضا در سنگاپور قرار است در این طرح هواپیماهای کوچک، فوق سبک بدون استفاده از کربن را تحت عنوان Element One با ظرفیت ۴ سرنشین و مسافر در مقاصد پروازی ۵۰۰ تا ۵ هزار کیلومتر با کاربردهای چند منظوره تولید و به بازار عرضه کنند.
طراحان این مدل هواپیمای فوق سبک اعلام کردند سوخت‌گیری این پرنده‌های مسافربری بیش از ۱۰ دقیقه زمان نخواهد برد. طبق گزارش شبکه خبری آسیا تایمز، شرکت HES Energy Systems سازنده این هواپیمای هیدروالکتریکی که مستقر در سنگاپور است، اعلام کرد که این هواپیما نسل جدیدی از پرنده‌های مسافربری با مسافت‌های کوتاه و میان‌بُرد است که انقلابی در سیستم هوابُرد و مسافربری هوایی جهانی ایجاد می‌کند.
این شرکت در صنایع هواپیماسازی فرانسه در تولوز نیز نقش دارد. طبق این گزارش، ساخت این هواپیماها، تاثیر بسیار مهمی در کاهش روند فزاینده انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان و کاهش گرمایش زمین دارد.

 

پرونده ۲۷۰ شکارچی غیرمجاز در مازندران
به دادگاه رفت
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست مازندران گفت: در نیمه اول امسال پرونده ۲۷۰ شکارچی غیرمجاز این استان برای برخورد قانونی به دستگاه قضایی ارسال شد.
مسلم آهنگری، با اعلام اینکه دست‌کم ۳۰ درصد از پرونده تخلفات زیست‌محیطی مازندران مربوط به شکارچیان غیرمجاز است، افزود: امسال نیز آمار تشکیل پرونده قضایی برای این متخلفان ۵۰ درصد افزایش داشت. وی گفت: در نیمه اول امسال از شکارچیان متخلف زیست‌محیطی، ۷۶ قبضه سلاح فاقد جواز و ۱۹۳ قبضه سلاح دارای پروانه شکار توقیف شد. فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست مازندران همچنین از ۲ برابر شدن تشکیل پرونده قضایی تخلفات زیست‌محیطی استان در سال جاری نسبت به سال پیش خبر داد.
وی توضیح داد: در حالی که در نیمه اول امسال ۶۳۱ فقره پرونده قضایی بابت تخلفات زیست‌محیطی اعم از شکار غیرمجاز، آلودگی، تعرض به محیط‌زیست و دیگر تخلفات تشکیل شد، سال گذشته آمار پرونده‌های ارسالی به دادگاه در این مدت ۳۸۳ فقره بود.
آهنگری علت افزایش آمار پرونده‌ها را تشدید برخورد با متخلفان زیست‌محیطی به خصوص شکارچیان غیرمجاز دانست.
وی گفت: در مجموع امسال برای ۸۰۰ متخلف زیست‌محیطی در مازندران پرونده قضایی تشکیل شده است.
مازندران ۵۳۰ هزار هکتار عرصه زیست‌محیطی دارد که افزون بر ۳۰۰ نفر کار حفاظت از آن را بر عهده دارند.