گروه اقتصادی جمله، شاید باورتان نشود، اما علیرغم افزایش قیمت و کمبود آشکار ارز در بازار و همچنین رشد تورم مصرفی به دلیل گرانی دلار، دولتیها همچنان و هرروز از موفقیتهای ارزی تازه خبر میدهند و کلا منکر تمام مشکلات موجود هستند و به احتمال زیاد آن را یا ناشی از دروغهای دشمن یا توهم دستهجمعی ایرانیان میدانند.
از جمله این مسئولان باید به آقای دکتر فرزین رئیس کل عجیب بانک مرکزی اشاره کرد، همان که صبح خانواده محترمش برای خرید مایحتاج روزانه با دلار ۶۵ هزار تومانی طرف شدند، اما خودش همان روز وقتی در برنامه تلویزیونی حاضر شد اعلام فرمودند که نرخ تلگرام دلار را قبول ندارند.
این هم از عجایب روزگار است که کسی خودش را منجم بداند، اما وقتی در صلاة ظهر زیر آفتاب داغ ایستاده ادعا کند که الان شب است.
ایشان در تازهترین اظهارات خود گفتهاند: در فروردین امسال میزان داراییهای ارزی کشور حدود ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید داراییهای ارزی نسبت به فروش آن است.
فرزین این ادعای جدید را در جلسه هیات دولت مطرح کرده، یعنی در برابر آقای رئیس جمهور که دیگر همه میدانیم خیلی از اقتصاد سر در نمیآورند و کلا خبر بد دوست ندارند. فرزین در این نشست گزارشی از عملکرد بانک مرکزی ارائه کرد که مهمترین بخشهای آن به قرار زیر است:
*️اساس گزارشهای تهیه شده نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به ۲۴ درصد کاهش یافته بود، در فروردین به ۲۳ درصد رسیده است.
*️بر اساس این گزارش نرخ رشد پول نیز که سال گذشته ۳۳ درصد بود، تا ۱۶ فروردین امسال به ۱۶ درصد کاهش یافته است.
*رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است. همچنین در فروردین امسال میزان داراییهای ارزی کشور حدود ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید داراییهای ارزی نسبت به فروش آن است.
با این حساب همهچیز عالی پیش میرود و همانطور که آقای رئیس جمهور بارها فرمودهاند همه چیزهای گران ارزان شده، خوشبختی آنقدر افزایش یافته که باید با ذرهبین دنبال بدبختها گشت، کار هست، خیلی هم هست، اما خوب همه میدانیم که ایرانیها تنبل هستند و دنبال کار نمیروند، نقدینگی هم همینطور دارد کاهش پیدا میکند و ادعای رئیسکل بانک مرکزی در دولت روحانی درباره شکستن رکورد چاپ پول از زمان هوخشتره تا اکنون هم مزخرفی بیش نیست. بنده که احساس میکنم؛ “من و اینهمه خوشبختی محاله!” شما را نمیدانم؟!
- نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی