زدن لبنان برای تحریک تهران
زدن لبنان برای تحریک تهران
این روزها جنگ بین اسراییل و حزب‌الله لبنان که طی یک‌سال گذشته، کنترل‌شده و منقطع بود به اوج خود رسید و مانند نبرد غزه، اسراییل در این جنگ نیز با چشمانی بسته و دستانی باز وارد شده است و بمباران مناطق مسکونی و نظامی از بیروت تا مناطق روستایی در جنوب لبنان به شدیدترین شکل ادامه دارد و همچنان مانند جنگ غزه بسیارانی از خود می‌پرسند آیا جمهوری اسلامی به‌طور مستقیم وارد این نبرد خواهد شد یا خیر ؟

نیازی به آگاهی سیاسی چندانی ندارد که هیچ‌کس به اندازه بنیامین نتانیاهو و تندروهای تل‌آویو چنین آرزویی ندارند چون اگر ایران وارد رویارویی مستقیم با اسراییل شود، تردیدی نیست که آمریکا و حتی برخی شرکای غربی دیگر اسراییل وارد فاز نظامی با تهران خواهند شد و خیال نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی جمع که ضربات جدی نظامی به دشمن شماره یک وی وارد می‌شود.
طی مدت زمانی که از عملیات طوفان‌الاقصی گذشته است، اسراییل با بدترین فشار سیاسی و همچنین اقتصادی از زمان تأسیس خود دست به گریبان بوده است و همین الان بسیاری از سرمایه‌گذاران در قراردادهای خود با این کشور در حال تجدیدنظرکردن هستند و شمار قابل توجهی از شهروندان این کشور دور از خانه‌های خود در هتل‌های پایتخت اسکان موقت دارند و تقریباً هیچ پروازی از حریم هوایی این کشور انجام نمی‌شود و گروه‌های مقاومت نیز از عراق و یمن تا غزه و لبنان هر روز حملات ایذایی خود را دارند.
ارتش اسراییل هم از نظر لجستیک و هم از نظر روحیه بسیار مستهلک شده است و اگر کمک‌های روزانه آمریکا و غرب نباشد، حتی موشک برای گنبد آهنین و فلاخن داوود که دو سامانه مهم دفاع هوایی این کشور هستند، کم می‌آورد.
اسراییل تا همین چند سال قبل هرگز تصور قرارگرفتن در چنین شرایط بُغرنجی را نداشت و حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از گروه‌های مقاومت را عامل اصلی این وضعیت می‌داند و به تعبیر «نفتالی بِنِت»، باور دارد که باید سر اختاپوس را در تهران بزند تا دست‌هایش، دست از سرش بردارند.
روشن است که اسراییل که به‌خاطر زیاده‌روی در حملات به غزه و کشتار غیرنظامیان از سوی نزدیک‌ترین هم‌پیمانان‌ش تحت فشار قرار دارد، آرزو دارد شرایطی پیش آید که تهران وارد این جنگ شود و جای تأسف است که در تهران نیز برخی با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همراه و هم‌نظر می‌شوند که امیدواریم از سرِ ناآگاهی باشد.
به‌عنوان نمونه سید احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد روز گذشته با اشاره به گسترش جنگ خاور میانه به لبنان گفت: متأسفانه بعضی از جریان‌های سیاسی اعتقاد دارند که باید تنها به اظهار تأسف بسنده کنیم و از هر نوع درگیری و مبارزه صرف‌نظر کنیم. امام جمعه مشهد که در هشت سال جنگ تحمیلی حتی در یک عملیات نیز شرکت نداشت و گویا اخبار جنگ را تنها از طریق روزنامه و تلویزیون دنبال می‌کرد، در اجتماع بزرگ حوزویان در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی با بیان این‌که رمز پیروزی مسلمانان در جنگ با کفار قریش، داشتن ایمان به خداوند و پیامبر (ص) بوده است، گفت: موقعیتی که امروز جهان اسلام و جریان مقاومت در برابر دشمن قرار گرفته است، دقیقاً مانند موقعیت مسلمانان در جنگ با قریش است. این توصیه‌های مستقیم به ورود جمهوری اسلامی به جنگ از سوی برخی جریانات اصولگرا و طعنه زدن به دولت مسعود پزشکیان به سکوت و انفعال در حالی است که علی‌اکبر صالحی از دیپلمات‌های متعهد و وزیر امور خارجه پیشین در همین زمینه هشدار داد و گفت: یک فرضیه که روز به روز به واقعیت نزدیک‌تر می‌شود اجتناب‌ناپذیر کردن اصل درگیر شدن ایران با اسرائیل و از آن طریق درگیر شدن با حامیانش یعنی غرب است. بر اساس این فرضیه اسرائیل، ایران را جدی‌ترین و قوی‌ترین دشمن خود می‌داند و از دید خود چنانچه بتواند ایران را با غرب در‌گیر کند، حد اقل برای چند دهه برایش مصونیت ایجاد خواهد شد.
همان‌گونه که این دیپلمات گفت درگیر کردن مستقیم تهران به این جنگ آرزوی اسراییل است آن هم در شرایطی که رهبر معظم انقلاب روز گذشته گفتند: حزب‌الله با شهادت چند فرمانده تضعیف نمی‌شود همان‌گونه که غزه و محور مقاومت فلسطینی در این یک‌سال، نابود نشد.
نکته مهمی که کابوس اسراییل است طولانی و فرسایشی شدن جنگ بین جبهه مقاومت و تل‌آویو است و بنیامین نتانیاهو بیش از هر کسی می‌داند این موضوع هم یک تهدید امنیتی برای آینده اسراییل است و هم تهدیدی جدی برای وی و دولتش و تلاش دارد به لبنان بی‌مهابا حمله کند به این امید که صبر تهران تمام شود و به دفاع از حزب‌الله برخیزد، اقدامی که تا این لحظه سران ارشد نظام و در رأس همه فرماندهی کل قوا هوشمندانه برخورد کردند و وارد بازی نتانیاهو نشدند.
هدف اصلی تل‌آویو از حملات چند روز اخیر به لبنان و حمله به مقرهای نظامی و حتی مناطق مسکونی جنوب لبنان و منطقه ضاحیه در بیروت بیشتر با هدف تحریک تهران است تا نابودی حزب‌الله یا جریان مقاومت در لبنان، هدفی که هرگز به آن دست نخواهد یافت.
++++++++++