این اقدامات البته به معنای مقابله با مهاجران قانونی نیست، این دسته از شهروندان افغان چند دهه در شهرهای مختلف ایران حضور دارند و بدون هیچ مانعی به کسب و کار مشغول هستند اما هدف برنامههای سختگیرانه دولت چهاردهم، مهاجران غیرقانونی هستند که دقیقاً روشن نیست چه کار و فعالیتی دارند و حتی کسی نمیداند در کدام شهر ایران زندگی میکنند و وقوع برخی جرایم که توسط اتباع بیگانه طی دو تا سه سال اخیر رخ داده نیز تأیید میکند عموماً این دسته از مهاجران، در چنین بزهکاریهایی نقش دارند و بعضاً پس از ارتکاب جرم، بدون مانع از مرز عبور کردند و به کشور خود بازگشتند.
دولتمردان همچنین مسیر اقامت مهاجران را نیز مشخص کردند که لازم است تقاضای خود را با مدارک معتبر ارائه کنند و کارت اقامت موقت بگیرند و در زمان خود نیز آن را تمدید کنند.
اسکندر مومنی وزیر کشور دولت چهاردهم طی چند ماه اخیر همچنین با اشاره به رها بودن مرزهای شرقی و گسترده بودن این مرزها، تأکید کرد که طرح انسداد مرزهای شرقی را در دست دارد تا شاهد ورود بیضابطه شهروندان افغانستان به کشور نباشیم، اتفاقی که اگر رخ دهد، رهگیری این غیرمجازها، دشوار و هزینهبر است.
آنچه که درخصوص انسداد مرزهای شرق توسط مدیران ارشد گفته شد هم منطقی و هم ضروری است و بالاتر از همه همراستا با اولویتهای امنیت ملی و در چنین موضوعی، نمایندگان به جای اظهار لحیه و انتقاد، باید کنار دولت باشند.
این یک تصمیم سیاسی یا یک اقدام جناحی نیست بلکه تصمیمی مهم است که در شوراهای عالی کشور اتخاذ شده و شبیه به طرح سهفوریتی مجلس شورای اسلامی است که کسی نباید با آن مخالفت کند آن هم مانند نماینده مردم خاش، با استدلالی ضعیف و
عجیب و غریب. علی کرد نماینده خاش، میرجاوه، تفتان، کورین و نصرتآباد در مخالفت با طرح دولت برای انسداد مرزهای شرق کشور گفت: «مرزها را نباید تهدیدی برای مرزنشینان کرد باید فرصتی برای مباحث اقتصادی، امنیتی و فرهنگی دانست. وقتی که دیوار و سیم خاردار کشیدیم چگونه میخواهیم صدور انقلاب کنیم؟ چگونه میخواهیم تفکر ایرانی را به آن سوی مرزها بفرستیم که از نظر فرهنگی به ما نزدیک هستند؟»
این نماینده مجلس بیان کرد: «انسداد فیزیکی در این دنیای الکترونیک و فضای مجازی شکسته شده است. اگر ما این کار را کنیم کار عقلانی نیست، چرا هزینههای زیادی صرف کردیم و این محدویتها را برای خودمان به وجود آوردیم؟ ببینید من مرز فیزیکی را نفی نمیکنم، در یک شرایطی گروهکهای معاند و جندالشیطان بودند در آن مقطع درست بود، اما امروز که موبایل آمده، فضای مجازی آمده تبادل دانش از فضا آمده است، در انسداد فیزیکی مرزها باید تجدید نظر شود.»
درخصوص این بخش از اظهارات عضو مجموع نمایندگان استان سیستان چند نکته را لازم به طرح میدانیم:
نخست اینکه جمهوری اسلامی ایران مرزی طولانی با کشور افغانستان و پاکستان دارد که صیانت از این پهنه برای هیچ دولتی ممکن نیست و در چنین شرایطی، حصار مرزی بهترین انتخاب است اما گذرگاههای مرزی به قوت خود باقی هستند و مأموران نیز در این گذرگاهها استقرار دارند و درصورت احداث حصار یا دیوار نیز شهروندان افغانستانی و پاکستانی میتوانند از همین گذرگاهها تردد کنند. احداث حصار برای افرادی ناگوار است که از مسیرهای غیرقانونی و دور از این گذرگاههای مرزی برای تردد استفاده میکنند.
این نکته که وی گفت انسداد فیزیکی در این دنیای الکترونیک و فضای مجازی شکسته شده است و اگر ما این کار را کنیم کار عقلانی نیست و هزینهبر است، نیز سخن دقیقی نیست چون همسایه غربی ما ترکیه که از نظر تکنولوژیهای ارتباطی هم کشوری توسعهیافته است و هم در مقایسه با ایران جایگاه برتری دارد، برای مقابله با تهدیدی به نام مهاجران غیرقانونی، دیواری بتنی در چند صد کیلومتر از مرزهای خود با ایران احداث کرد.
احداث حصار همچنین برای مرزنشینانی که در آنسوی مرزها خویشاوندانی دارند و برابر سنت چندهزارساله قصد دارند از گورستانهای مشترک، چراگاهها و مراتع استفاده کنند نیز مانعی محسوب نمیشود و آنان میتوانند هر زمان که اراده کردند از گذرگاه، تردد کنند.
نکته عجیب درخصوص سخنان این نماینده جایی بود که وی ضمن انتقاد از دولت مدعی شد اگر مرزها را ببندیم چگونه میخواهیم انقلاب را صادر کنیم که درخصوص این بخش از اظهارات وی باید گفت اگر منظور از صدور انقلاب، انتقال ارزشهای فرهنگی و مشترکات دینی است که باید گفت به همان صورت که این ارزشها را به کشورهایی که با آنان مرز مشترک نداریم، صادر کردیم. مگر شرط مبادلات فرهنگی داشتن مرز مشترک است ؟
اگر هم منظور ایشان از صدرو انقلاب ادعاهای ایدئولوژیک و کلیگوییهای مبهم است که برخی گرایشهای سیاسی بر آن اصرار داشتند، لازم است به این سوال افکار عمومی پاسخ دهد که دقیقاً چه چیزی را میخواهد به کشور دوست و برادر افغانستان و پاکستان صادر کند ؟ تورم ۶۰ درصد را ؟ دلار هفتاد هزار تومانی را ؟ فقر و فساد و تبعیض را ؟
اگر منظور و از صادر کردن انقلاب این اقلام است، به ایشان اطمینان میدهیم مردم افغانستان و پاکستان به اندازه کافی در رنج و مصیبت هستند و نیازی به این آیتمها ندارند. از ایشان بهعنوان نماینده مردم توقع داریم در اظهارات و موضعگیریهای خود، عقلانیت را در نظر بگیرد و برابر طرحی که دولت قصد اجرای آن را دارد و اتفاقاً برابر امنیت ملی و منافع درازمدت شهروندان است، دست به استدلالهای انحرافی نزند و از اجرای آن دفاع کند.
دقیقاً چه چیزی را میخواهید صادر کنید ؟
برچسب ها
فرمانده نیروی زمینی ارتش مطرح کرد؛ ایفای نقش مؤثر نیروی زمینی در تأمین امنیت چرخه دفاعی کشور/ دستیابی نزاجا به فناوری تولید انواع سامانههای پهپادی کاملاً بومی
کابينه احتمالی رئیسجمهور جديد آمریکا و تناقضهای نومحافظهکارانه؛ رادیکالیسم ترامپی و دشمنانش
ایفای نقش مؤثر نیروی زمینی در تأمین امنیت چرخه دفاعی کشور/ دستیابی نزاجا به فناوری تولید انواع سامانههای پهپادی کاملاً بومی
امیر سرتیپ حیدری، گفت: نیروی زمینی ارتش با توسعه توان دفاعی و عملیاتی خود، توانسته است علاوه بر تأمین شایسته و مؤثر امنیت در چرخه دفاعی کشور، در حوزه تولید انواع سامانههای پهپادی کاملاً بومی و تربیت نیروی انسانی متخصص به خودکفایی دست یابد.
نخستين ردپای آمریکا در خزر
دولت، درزمان صدارت احمد قوامالسلطنه لايحهاي تنظيم كرد كه بر اساس آن، امتياز استفاده از نفت شمال ايران به شركت معروف آمريكايي با نام "استاندارد اويل" واگذار ميشد. بر اساس توافق بين دولت و مجلس، اين لايحه به طور محرمانه به تصويب رسيد تا شوروي و انگليس در آن مداخله نكنند.
رادیکالیسم ترامپی و دشمنانش
انتخاب دونالد ترامپ همچنان سرخط خبرهای سیاسی جهان است بهویژه آنکه او هرروز چهرههای جدیدی را در کابينه احتمالی اش معرفی میکند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
عدم گفتوگو مداری از مؤلفههای مهم یک رابطه عاطفی آسیبزا است
این روان درمانگر در گفتوگو با جمله، یکی از ویژگیهای بارز رابطه آسیبزا را عدم گفتوگو مداری و عدم استفاده از حل مسأله دانست و گفت: استفاده از حل مسأله موجب میشود که دو طرف به جای واکنش نشان دادن هیجانی و هیجان مدارانه از طریق گفتوگو به دنبال حل آن مشکل باشند، چرا که رابطه آسیبزا پیامدهای منفی برای جنبههای مختلف زندگی هر دو فرد به دنبال دارد.
تبعیضِ مجازی در سکوت
این روزها موضوع رفع فیلتر که یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، به کانون خبرها و بحثهای کارشناسی بازگشت و تقریباً همه اقشار و طبقات مردم و کارشناسان اقتصادی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات توقع دارند نسبت به عمل به وعده انتخاباتی رییس دولت چهاردهم اقدام کند.
رستورانهای بدون نظارت؛ تهدید یا امکانات؟
رستورانهای بین راهی، هواره یکی از مهمترین دغدغههای مسافران جاده بوده است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشکها و لبخندها در هم تنیده شد.
جوانان رکورددار بیکاری
نرخ مشارکت و نرخ بیکاری دو شاخص کلیدی برای تحلیل وضعیت بازار کار و فعالیت اقتصادی یک جامعه به شمار میروند.
پاسخ به سؤالات نمایندگان مجلس در حوزه وظایف وزارت اقتصادپاسخ به سؤالات نمایندگان مجلس در حوزه وظایف وزارت اقتصاد
وزیر اقتصاد ضمن پاسخ به سؤالات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برنامههای این وزارتخانه را برای آنها تشریح کرد.
کسب رتبه علمی «الف» فصلنامه بورس اوراق بهادار برای سومین سال پیاپی
مهرداد عاصی، سرپرست اداره آموزش بازار سرمایه اعلام کرد: فصلنامه بورس اوراق بهادار، برای سومین سال متوالی موفق به کسب رتبه علمی «الف» شد.
کمیسیون تلفیق بودجه مجوز عرضه برق نیروگاه اتمی بوشهر را در بورس صادر کرد
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق بودجه، مصوب کرد که قیمت خرید برق از نیروگاه اتمی بوشهر بر مبنای هزینه تمام شده است و این نیروگاه میتواند مازاد آن را تا ۷ میلیارد کیلووات ساعت، در بورس عرضه کند.
وزیر اقتصاد: وضعیت تولید و رونق اقتصادی در نیمه دوم سال بهتر خواهد شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد اقتصادی دولت، عنوان کرد که با اجرای این تصمیمات، در نیمه دوم سال جاری، وضعیت تولید و رونق اقتصادی، به مراتب بهتر از نیمه اول سال خواهد بود.
وضعیت تولید و رونق اقتصادی در نیمه دوم سال بهتر خواهد شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد اقتصادی دولت، گفت با اجرای این تصمیمات، در نیمه دوم سال جاری، وضعیت تولید و رونق اقتصادی، به مراتب بهتر از نیمه اول سال خواهد بود.
تیم ملی با عبور سخت از سرمای بیشکک به جام جهانی نزدیک شد
تیم ملی فوتبال ایران از ساعت ۱۷:۳۰ امروز ششمین بازیاش در مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ را در ورزشگاه دولن اومورزاکوف بیشکک مقابل قرقیزستان برگزار کرد که این بازی در نهایت با برتری ۳ بر ۲ شاگردان امیر قلعهنویی تمام شد. ملیپوشان کشورمان در نیمه اول با برتری ۲ بر صفر به رختکن رفتند […]
برتری نفسگیر ایران برابر قعرنشین
تیم ملی فوتبال ایران با برتری نفسگیر برابر کره شمالی در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶، به صدرنشینیاش در این رقابتها ادامه داد.
دنیا مالی: اگر در بخش بانوان هزینه کنیم بهترین نتیجه را میگیریم
وزیر ورزش و جوانان گفت: ما در بازیهای آسیای هانگژو ۱۳ مدال طلا کسب کردیم که قطعا قابل دفاع نیست
پیروزی فعالان رسانهای در بازی دوستانه فوتبال ایران همدل
بازی دوستانه فوتبال ایران همدل با برتری فعالان رسانهای به پایان رسید.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.
مذاکرات لغو تحریم ضروریتر میشود
تازه ترین تحریم ایران که پس از تحریم شرکتهای هواپیمایی، یکی از بیپایه ترین تحریمها با حداکثر فشار اقتصادی خواهد بود، تحریم کشتیرانی است.
بیمهرترین پروژه برای مردم
مسکن مهر، یکی از جنجالیترین پروژههای چند دهه اخیر ایران است. این پروژه که از همان ابتدا از نظر مکانیابی، کیفیت ساخت، نحوه تامین مالی و زمان تحویل چالشهای فراوانی داشت، هنوز هم با ابهامات فراوان دست و پنجه نرم میکند و آسیبدیدگان واقعی آن هم کسانی هستند که برای این مسکنها پول پرداخت کردهاند و الان هم که آنها را تحویل میگیرند مشکلات فراوانی را متحمل میشوند.
ساخت ۳ هزار و ۵۱۴ واحد نهضت ملی پردیس با تسهیلات بانک مسکن
دکتر علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن در حاشیه بازدید وزیر راه و شهرسازی از پروژههای نهضت ملی مسکن شهر جدید پردیس گفت: قرارداد ساخت ۲۴ پروژه شامل ۳ هزار و ۵۱۴ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن این شهرستان به ارزش ۱۲ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در بانک مسکن به امضا رسیده است.