جهش تولید در انتظار اقدام وزیر صمت
جهش تولید در انتظار اقدام وزیر صمت
رهبر انقلاب اسلامی سال جدید را «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری و با این اقدام، مسیر اصلی حرکت اقتصاد کشور را هم برای فعالان بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران و هم برای دولت‌مردان و نمایندگان مجلس روشن کردند.

با این راهبردِ رهبری، تولیدکنندگانِ توانمند و سرمایه‌گذارانِ اهل، باید به میدان تولید وارد شوند و دولت‌مردان نیز باید از آنان حمایت کنند و موانع را از پیشِ پای
آنان بردارند. تولیدکننده و سرمایه‌گذار، ایثارگری در میدان نبرد اقتصادی است که به جای این‌که پول خود را در بانک بخوابانَد، وارد معاملات پنهانی دلار و سکه شود یا دلالی خانه و مسکن را در پیش بگیرد، همه سرمایه خود را در معرض خطر قرار می‌دهد و در شفاف‌ترین بخش اقتصاد می‌نشیند تا با تولید، سفره‌ای پَهن و جوانان، مردان و زنان زیادی را به سر سفره دعوت کند و به آنان، فرهنگِ کار و تلاش و تولید سرمایه را یاد بدهد و به این شکل، هم رونق را به اقتصاد کشور بازگرداند و هم در پرورش نسل‌های بعدی تولیدکنندگان و کارشناسان ماهر، گام بر دارد.
سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مایه افتخار کشور و قله‌های اقتصاد ملی هستند که در بسیاری از حوزه‌ها، کشور را به خودکفایی می‌رسانند و دولت و مجلس وظیفه دارند از آنان حمایت کنند.
شرکت فولاین ذوب آمل از شرکت‌های بزرگ تولیدی در استان مازندران است که حدود سه دهه در شهرک امامزاده عبدالله آمل به تولید قطعات صنعتی منحصربه‌فرد و فعالیت‌های آموزشی و حمایتی اشتغال دارد و تعداد قابل توجهی از جوانان بومی و مهندسان جوان از شهرهای مختلف کشور در این هلدینگ بزرگ مشغول به کار هستند و اهلیت سرمایه‌گذار این مجموعه نیز بر کسی پوشیده نیست. این مجموعه همچنین طی چند سال اخیر، صنایع کشور را از نیاز به بسیاری از قطعات خارجی بی‌نیاز کرد و کشور را در تولید بسیاری از این قطعات صنعتی به خودکفایی و حتی صادرات رساند.
در یکی از آخرین روزهای هفته گذشته «یوسف نوری» استاندار مازندران برای بازدید به مجموعه تولیدی فولادین ذوب آمل رفت و از خط تولید فولاد آلیاژی که مورد نیاز کشور است در این مجموعه بازدید کرد.
در این بازدید به استاندار مازندران گفته شد خط تولید مقاطع فولاد آلیاژی مجموعه تولیدی فولادین ذوب آمل، که بخش اعظمی از زیرساخت‌های آن، اعم از فضا و ساختمان آماده شد و بخش زیادی از ماشین‌آلات این خط وارد و در طول خط تولید نصب شد، برای تکمیل و شروع فعالیت، نیاز به تسهیلات ریالی و ارزی دارد.
مدیریت مجموعه تولیدی فولادین ذوب آمل در این بازدید برای استاندار مازندران توضیح داد که برخی ماشین‌آلات این خط تولید، وارداتی هستند و نیاز به تخصیص ارز نیمایی دارند و با استقرار این تجهیزات و فعال شدن این خط تولید، ۲۵۰ هزار تن فولاد آلیاژی تولید خواهد شد که علاوه بر تأمین نیاز کشور و جلوگیری از خروج ۱۵۰ میلیون دلار ارز، زمینه برای صادرات و ارزآوری نیز فراهم می‌شود و در نهایت برای ۷۰۰ نفر شرایط اشتغال در این خط تولید فراهم خواهد شد.
یوسف نوری نیز در این بازدید، با اشاره به این‌که تقویت تولید داخلی و جهش تولید مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، مسأله‌ای کلیدی و راهبردی است، گفت: این واحد در حوزه فولاد و ذوب سرآمد است و قراردادهایی با شرکت‌های دولتی و ایران‌خودرو دارد و قطعات زیادی با قرارداد ۱۲۰ روزه تولید کرده است. ‎
استاندار مازندران با اشاره به ظرفیت و سرعت بالای تولید در این شرکت و ضرورت کاستن از زمان قراردادها، افزود: در این زمینه مذاکراتی با مدیرعامل ایران‌خودرو و وزیر صمت انجام شد.
یوسف نوری با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی خط تولید میلگرد فولادی و آلیاژی که نیاز کشور است، تأکید کرد: این پروژه نیازمند تسهیلات ریالی برای سرمایه در گردش و تسهیلات ارزی برای تجهیزات تکمیلی است تا شاهد جلوی خروج ارز از کشور گرفته شود. استاندار مازندران با اشاره به این‌که یک سوم درخواست سرمایه‌گذار در سفر دوم شهید جمهور مصوب شده بود، گفت: بانک عامل باید زمینه را برای ارسال پرونده به صندوق توسعه ملی فراهم کند.
با توجه به نگاه عقلانی دولت چهاردهم به اقتصاد، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت مسعود پزشکیان باید به این نکته توجه کنند که مجموعه تولیدی فولادین ذوب آمل چندین سال است که جلوداری خود را در تولید قطعات بزرگ و مهم صنعتی در کشور به اثبات رسانده است و دپوی قطعاتی که سفارش شرکت ایران‌خودرو بود در این مجموعه و مطالبات میلیاردی ایران‌خودرو به مجموعه فذا به‌خوبی تأیید می‌کند این شرکت می‌تواند با حمایت بخش دولتی، جهش تولید موردنظر مقام معظم رهبری را محقق کند.
در چنین شرایطی توقع از محمد اتابک این است که تسهیلات ارزی و ریالی مورد نیاز این مرکز بزرگ صنعتی را پیگیر باشد و هم جهش تولید داخلی و افزایش ظرفیتی جدید برای صادرات غیرنفتی رقم بخورد و هم فضا برای افزایش مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری و تولید مهیاتر از قبل شود. درحقیقت جهش تولید با مشارکت مردم در فولادین ذوب آمل، تنها در انتظار اقدام حمایتی وزیر صمت از این سرمایه‌گذار است، سرمایه‌گذاری که اهلیت وی بر هیچ کس از کارشناسان اقتصادی و مدیران استانی و ملی پوشیده نیست با حمایت‌های بخش دولتی، می‌تواند شعار سال موردنظر رهبر انقلاب را رقم بزند.
در پایان لازم است بگوییم طی روزهای گذشته، استاندار مازندران با مدیران عامل بانک سپه و بانک ملت با هدف کمک به این واحد صنعتی نشست‌هایی داشته است اما دفتر استانی بانک‌ها معمولاً به قوانین بالادستی خود به‌عنوان مانع برای کمک حداکثری به واحدهای تولیدی اشاره می‌کنند و لازم است با ورود وزیر صمت، از همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی خط تولید فولاد آلیاژی در مجموعه فولادین ذوب آمل استفاده شود و شاهد تحقق جهش تولید، افزایش نرخ اشتغال در این مجموعه باشیم.