بهرهوری نیز در این بخش بالاتر از بخش دولتی است. این دو بخش، ترکیب متفاوتی از کل اشتغال هر استان را در تابستان امسال به خود اختصاص دادهاند.
همچنین در بهار سال جاری حدود ۲۵ میلیون شاغل در کشور وجود داشتند. بیش از ۸۵ درصد این شاغلین در بخش خصوصی و حدود ۱۵ درصد در بخش عمومی مشغول به کار هستند. دادهها نشان میدهد زنان نسبت به مردان تمایل بیشتری به اشتغال در بخش عمومی دارند. به طوری که، سهم زنان شاغل در بخش عمومی حدودا دو برابر سهم مردان شاغل در این بخش است.
بر اساس دادههای مرکز آمار، سهم اشتغال بخش دولتی در استان آذربایجان شرقی معادل ۱۳.۴ درصد بوده است؛ این در حالی است که ۸۶.۶ درصد از اشتغال این استان به بخش خصوصی اختصاص دارد. مقایسه این درصدها نشان میدهد که ساختار اشتغال در این استان به شدت متکی به بخش خصوصی است و سهم قابلتوجهی از نیروی کار در این حوزه فعالیت میکند. این الگو در بسیاری از استانهای دیگر نیز تکرار شده و نشاندهنده اهمیت و برتری نسبی بخش خصوصی در ایجاد فرصتهای شغلی در ایران است.
بر پايه تحلیل اکوایران در استان آذربایجان غربی، سهم بخش دولتی از اشتغال ۱۱.۱ درصد و سهم بخش خصوصی ۸۸.۹ درصد گزارش شده است. این دادهها حاکی از این است که آذربایجان غربی نیز مانند آذربایجان شرقی، به میزان زیادی بر ظرفیتهای بخش خصوصی تکیه دارد. بهطور کلی، بررسی این دادهها نشان میدهد که در بسیاری از استانهای کشور، نقشآفرینی بخش خصوصی نسبت به دولت در بازار کار پررنگتر بوده و به عنوان نیروی محرکه اشتغال محسوب میشود.
استان اردبیل با سهم ۱۳.۸ درصدی از اشتغال بخش دولتی و ۸۶.۲ درصدی برای بخش خصوصی نیز از این الگو پیروی میکند. این امر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله سرمایهگذاریهای بیشتر در حوزههای صنعتی، خدماتی و کشاورزی که توسط بخش خصوصی در این منطقه انجام شده است. به همین ترتیب، در استان اصفهان، سهم اشتغال دولتی ۱۱.۲ درصد و سهم اشتغال خصوصی ۸۸.۸ درصد است که نشان میدهد این استان نیز بهطور کلی وابستگی بیشتری به بخش خصوصی دارد.
به طور کلی، استان کهگیلویه و بویراحمد با سهم ۲۶.۶ درصد بیشترین میزان اشتغال در بخش دولتی را دارد. این امر نشان میدهد که بخش دولتی نقش پررنگی در ایجاد فرصتهای شغلی در این استان دارد. از سوی دیگر، استان کردستان با سهم ۹.۵ درصد کمترین میزان اشتغال دولتی را به خود اختصاص داده است که نشاندهنده وابستگی کمتر این استان به دولت و تمرکز بیشتر بر بخش خصوصی است.
این تفاوتها در حداکثرها و حداقلها نشان میدهد که ساختار بازار کار در استانهای مختلف بسیار متنوع است و وابستگی به بخشهای دولتی و خصوصی میتواند بر اساس شرایط اقتصادی، زیرساختها، سیاستهای منطقهای و نیازهای محلی متفاوت باشد. سیاستگذاران میتوانند با بررسی این دادهها به دنبال راهکارهای متوازنسازی در توسعه اشتغال در هر دو بخش باشند تا زمینههای رشد و پایداری در بازار کار را تقویت کنند
بخش خصوصی پرچمدار اشتغال در ایران
برچسب ها
تحلیل «جمله» بر خبر مربوط به دیدار نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با «ایلان ماسک» مشاور مورد اعتماد «دونالد ترامپ»؛ دیدار نماینده ایران با «ایلان»
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در سفر به کردستان مطرح کرد: توسعه با همراهی دولت و بخشخصوصی
دیدار نماینده ایران با «ایلان»
روز گذشته خبری در شبکههای خبری منتشر شد که واکنشهای بسیاری داشت که عموماً نیز مثبت بودند. این خبر برای نخستین بار در «نیویورکتایمز» و با عنوان خبر اختصاصی منتشر شد پس از آن به رسانههای مختلف راه یافت.
توسعه با همراهی دولت و بخشخصوصی
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به ظرفیتهای تجاری استان کردستان بر حضور پررنگ بخشخصوصی در ایجاد توسعه و پیشرفت این استان تاکید کرد.
وزیر اقتصاد: امسال آخرین سال بنگاه داری بانک ها است
وزیر اقتصاد گفت: امسال آخرین سالی است که بانکها بنگاهداری میکنند و سال آینده به صورت جدی باید دوره بنگاهداری بانکها تمام شود
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
عدم گفتوگو مداری از مؤلفههای مهم یک رابطه عاطفی آسیبزا است
این روان درمانگر در گفتوگو با جمله، یکی از ویژگیهای بارز رابطه آسیبزا را عدم گفتوگو مداری و عدم استفاده از حل مسأله دانست و گفت: استفاده از حل مسأله موجب میشود که دو طرف به جای واکنش نشان دادن هیجانی و هیجان مدارانه از طریق گفتوگو به دنبال حل آن مشکل باشند، چرا که رابطه آسیبزا پیامدهای منفی برای جنبههای مختلف زندگی هر دو فرد به دنبال دارد.
تبعیضِ مجازی در سکوت
این روزها موضوع رفع فیلتر که یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، به کانون خبرها و بحثهای کارشناسی بازگشت و تقریباً همه اقشار و طبقات مردم و کارشناسان اقتصادی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات توقع دارند نسبت به عمل به وعده انتخاباتی رییس دولت چهاردهم اقدام کند.
رستورانهای بدون نظارت؛ تهدید یا امکانات؟
رستورانهای بین راهی، هواره یکی از مهمترین دغدغههای مسافران جاده بوده است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشکها و لبخندها در هم تنیده شد.
جوانان رکورددار بیکاری
نرخ مشارکت و نرخ بیکاری دو شاخص کلیدی برای تحلیل وضعیت بازار کار و فعالیت اقتصادی یک جامعه به شمار میروند.
توسعه با همراهی دولت و بخشخصوصی
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به ظرفیتهای تجاری استان کردستان بر حضور پررنگ بخشخصوصی در ایجاد توسعه و پیشرفت این استان تاکید کرد.
وزیر اقتصاد: امسال آخرین سال بنگاه داری بانک ها است
وزیر اقتصاد گفت: امسال آخرین سالی است که بانکها بنگاهداری میکنند و سال آینده به صورت جدی باید دوره بنگاهداری بانکها تمام شود
بخش خصوصی پرچمدار اشتغال در ایران
بخش دولتی از نظر امنیت شغلی همواره گزینه جذابی برای کارجویان بوده است؛ در سمت دیگر اما بخش خصوصی قرار گرفته که قراردادهای کاری در آن جذابتر بوده و سطح حقوقی بالاتری هم دارد.
اخم اروپا به پسته خندان ایرانی
خبر ممنوعیت واردات پسته ایران به اروپا يکی از تازهترین دستهگل هایی است که به آب داده شده و عملا آخرین امیدها برای زنده نگه داشتن نام ايران در قاره سبز را به باد میدهد.
سازوکار انتشار اوراق مرابحه کوچک و کوتاهمدت تعیین شد
وحید روشن قلب، مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه انتشار اوراق مرابحه کوچک و کوتاهمدت با هدف تامین مالی سریع و کمهزینهتر شرکتهای کوچک و متوسط تعیین شده، گفت: انتشار اوراق کوچک و کوتاهمدت برای انتشار اوراق مرابحه با مبلغ حداکثر ۲۰۰ میلیارد تومان و با سررسید حداکثر ۱۸ ماهه طراحی شده و بنا به درخواست متقاضی به دو صورت با عرضه عمومی یا با عرضه خصوصی امکانپذیر است.
برتری نفسگیر ایران برابر قعرنشین
تیم ملی فوتبال ایران با برتری نفسگیر برابر کره شمالی در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶، به صدرنشینیاش در این رقابتها ادامه داد.
دنیا مالی: اگر در بخش بانوان هزینه کنیم بهترین نتیجه را میگیریم
وزیر ورزش و جوانان گفت: ما در بازیهای آسیای هانگژو ۱۳ مدال طلا کسب کردیم که قطعا قابل دفاع نیست
پیروزی فعالان رسانهای در بازی دوستانه فوتبال ایران همدل
بازی دوستانه فوتبال ایران همدل با برتری فعالان رسانهای به پایان رسید.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
دنیامالی: از لحاظ تخصیص اعتبار محدودیتی برای ابوموسی نداریم
وزیر ورزش در حاشیه بازدید از ورزشگاه شهدای خلیج فارس جزیره بوموسی گفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا پایان سال این مجموعه به بهرهبرداری برسد.
بازدید وزیر راه و مدیرعامل بانک مسکن از پروژه های نهضت ملی پردیس
دکتر علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن که به همراه وزیر راه و شهرسازی برای بازدید از پروژههای های نهضت ملی مسکن به پردیس رفته بود؛ در گلزار شهدای پردیس حضور یافت و به مقام شامخ شهدای این شهرستان ادای احترام کرد.
فرهنگسازی از جیب مردم
پس از صحبتهای «پوریا علیمردانی»، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در برنامه تهران20، یک گزاره در فضای مجازی در حال دستبهدست شدن است تحت این عنوان که : (تردد در اتوبان همت به زودی پولی خواهد شد.) البته که اصل صحبتهای علیمردانی نیز بر همین اساس است و مبنی بر دریافت عوارض از خودروهای تک سرنشین هنگام تردد از فاز دوم این پروژه است.
تمهیدات بهبود کیفیت
یکی از مهمترین دغدغههای رانندگان بخش حمل و نقل عمومی و به خصوص تاکسیرانی امروز موضوعات مربوط به افزایش قیمت بنزین و راهکارهای اندیشیده شده برای رفع ناترازی این سوخت است.
معضل شهرداری با مبلغان غیرحرفهای
کمپین تهران دوست داشتنی مدتی است که به راه افتاده و مشخص است که هدف نهایی آن تبلیغ تهران و امکانات آن است که در نهایت به تبلیغ شهرداری باز میگردد. اساس تبلیغات هم از همان ابتدا با هدف جذب مخاطب و تعلیق آغاز شد و در نهایت کسانی که متخصص تبلیغات هستند اذعان داشتند که اتفاقاً روند خوبی را طی کرد و مدتها گمانهزنیهای مختلفی در خصوص آن مطرح میشد و در نهایت مشخص شد که هدف تبلیغ شهر تهران و دستاوردها امکانات آن است.
ضروریتر شدن دیوارکشی
افغانستان در سکوت جوامع بینالمللی، در حال تبدیل شدن به مکان عجیبی شده است.