رئیس انجمن علمی روان پزشکان ایران نقش نوسانات ارزی را در بروز اختلالات اضطرابی جامعه موثر دانست. مریم رسولیان گفت: نوسانات ارزی یکی از عوامل اجتماعی ناشی از بحران های اقتصادی است و قطعاً در بروز استرس تأثیر دارد. وی افزود: افراد بر مبنای شخصیت و ویژگی های فردی نسبت به این قبیل بحران ها […]

رئیس انجمن علمی روان پزشکان ایران نقش نوسانات ارزی را در بروز اختلالات اضطرابی جامعه موثر دانست. مریم رسولیان گفت: نوسانات ارزی یکی از عوامل اجتماعی ناشی از بحران های اقتصادی است و قطعاً در بروز استرس تأثیر دارد.
وی افزود: افراد بر مبنای شخصیت و ویژگی های فردی نسبت به این قبیل بحران ها واکنش نشان می دهند ولی می توان عنوان داشت که این قبیل بحران ها، فضای عمومی جامعه را ناامن می سازد. رسولیان خاطرنشان کرد: وقتی مشکلات از حدی می گذرد قطعاً عملکرد فرد را کاهش می دهد و وقایعی از این دست روی عملکرد جامعه اثرگذار است. وی با عنوان این مطلب که عوامل اجتماعی بسیار پیچیده است، اظهار داشت: اضطراب های از نوع بحران های اقتصادی می تواند براساس ویژگی های فردی بر عملکرد افراد اثرگذار باشد.

 

اتاق مادر و کودک در مکانهای عمومی، نیازی که توجه نشد

ایجاد اتاق مادر و کودک در فضاهای عمومی شهرها یکی از نیازهای ضروری برای حضور همزمان مادر و کودک در اجتماع است که متاسفانه تاکنون به این نیاز اساسی خانواده ها در استانها از جمله اصفهان توجه نشده است.
در بسیاری از موارد در مکانهای عمومی از جمله بوستان ها با مادرانی روبرو می شویم که با شرم آمیخته با ترس در حال رسیدگی به کودکان خود هستند که ضروری است حقوق اولیه این افراد از سوی مدیریت شهری دیده شود.
ایده ایجاد این اتاق ها حدود یک دهه پیش در پایتخت مطرح و بصورت محدود در برخی اماکن عمومی از جمله پایانه های حمل و نقل برون شهری راه اندازی شده است. در برخی کشورها، فضاهای امنی برای مادران طراحی و اجرا شده که موجبات آسایش روانی مادران و رسیدگی به نوزادان خود را فراهم می کند و به آنان فرصت حضور در فضاهای شهری را با خیال آسوده می دهد.
یکی از مهمترین کارکردهای این اتاق‌ ها، فراهم کردن فرصت بیشتر برای حضور مادران در فضاهای عمومی و بیرون از خانه است که به عنوان یکی از دغدغه های والدین مطرح بوده است. با توجه به اینکه بسیاری از مادران پس از به دنیا آمدن فرزندانشان به این علت که نمی توانند مانند قبل از این شرایط به کارهای خود برسند احساس محدودیت می کنند این اتاق ها فرصتی برای حضور آنها به همراه فرزندانشان را ایجاد می کند. در واقع مادران وقتی بدانند بیرون از خانه فضایی هست که می ‌توانند با آرامش به فرزندان خود رسیدگی کنند، این موضوع بر سبک زندگی، نگاه به خود و تجربه مادرشدن آنها تاثیرگذار است.

 

احساس غم در پاییز نشانه افسردگی نیست

یک روان پزشک گفت: ممکن است در فصل پاییز افراد خلق و خوی افسرده پیدا کرده و احساس غم داشته باشند اما هیچ کدام از این موارد نمی تواند نشانه افسردگی باشد.
حسین خطیبی روان پزشک و دکترای علوم ارتباطات اجتماعی درباره افزایش احساس غم و ناراحتی در فصل پاییز گفت: در فصل پاییز به دلیل تغییر ساعات روز و تاریک شدن زود هنگام هوا، گاهی احساس غم و ناراحتی در افراد افزایش می‌یابد.
خطیبی با بیان اینکه این افزایش احساس غم در پاییز نشانه افسردگی نیست، عنوان کرد: ممکن است در این فصل افراد کمی خلق و خوی افسرده پیدا کرده یا به دلیلی خاص احساس غم داشته باشند اما تنها در صورت احراز معیارهای افسردگی و تایید آن توسط پزشک می توان فرد را افسرده خواند.
وی با اشاره بر علائم افسردگی اظهار کرد: تغییرات خلقی، افزایش نا امیدی، احساس غم، کاهش انرژی، و کاهش علاقه فرد نسبت به اموری که پیش تر از آن ها لذت می‌برده از جمله مواردی است که در صورت مشاهده در فرد می‌توان وی را افسرده خواند.   این روان پزشک درباره افسردگی فصلی نیز توضیح داد: افسردگی فصلی نیز یک الگوی تکرار شونده افسردگی است که حداقل یک بار در سال در برخی فصول برای بیمار رخ می‌دهد.
خطیبی اضافه کرد: در این شرایط نیز میزان احساس غم و ناراحتی در فرد افزایش می‌یابد. وی اولین درمان برای افسردگی را مراجعه به پزشک و انجام روش های درمانی متناسب خواند.
این روان پزشک با اشاره به راه کارهایی برای کاهش احساس غم در پاییز تصریح کرد: افزایش فعالیت های اجتماعی، شرکت در معاشرت های خانوادگی، حضور در جمع، افزایش ارتباطات، تغییر فضا و عادت های زندگی روزمره از جمله مواردی است که می‌تواند میزان احساس اندوه در این فصل را کاهش دهد.