تابستان وضع بدتر می‌شود
تابستان وضع بدتر می‌شود
ماجرای ناترازی شدید انرژی و حجم بالای انتقاد‌ها از وزارت نیرو بالاخره وزیر را ناچار به واکنش کرد و علی‌آبادی قول داد سال دیگر مشکل را حل کند.

به گفته وزیر نیرو امسال یک زمستان زودرس داشتیم به هرحال شرایط بسیار بسیار سخت و در حال حاضر هم شما حس می‌کنید، ما در پائیز سرمایی خوردم که هنوز سرفه می‌کنم، چون اتاق‌های ما به دستور رئیس‌جمهور سرد است. باور کنید حرفش را هم که می‌خواهم بزنم سرما می‌آید.
علی آبادی که با ایلنا گفت وگو می‌کرد در خصوص قرارداد بین ایران و ترکمنستان در حوزه برق و گاز گفت: ۲ بار به ترکمنستان رفتم. موفق شدیم قرارداد برق را تمدید کنیم اما گاز همان‌طور که می‌دانید جزؤ مسئولیت‌های ما نیست ولی خوشبختانه برق را به اندازه ظرفیتی که دارند، تمدید کردیم.
به گزارش جمله کشور ترکمنستان ۲ خط تولید برق دارد که از ظرفیت هر ۲ به صورت کامل استفاده می‌شود و هم‌اکنون برق‌شان برقرار است و برق شهر‌های بزرگ در شرق کشور مانند مشهد را می‌تواند تأمین کند، اما کافی نیست
به همین خاطر است که علی‌آبادی گفته برای سال آینده قول می‌دهم که ان‌شاالله این مشکلات حل شود. این را می‌توانم بگویم ما همه تلاش‌مان را برای سال آینده می‌کنیم الان وقتی نداشتیم چون ۳ ماه است پشت این فرمان نشسته‌ایم.
بااین حساب نهاد‌های نظارتی باید محرابیان وزیر سابق نیرو را بخواهند و از او بپرسند چرا کار به اینجا کشیده است‌، هم‌زمان وزیر نفت دولت سیزدهم نیز باید پاسخگوی چرایی ناکامی این وزارتخانه در تأمین سوخت نیروگاه‌ها باشد، اما نه‌تنها خبری از این پاسخگویی نیست، بل‌که حضرات طلبکار هم هستند.
اما خبر نگران‌کننده وزیر نیرو به تابستان پیش‌رو برمی‌گردد که علی‌آبادی از همینک گفته برق کمتری است. به گفته علی‌آبادی تابستان سال آینده ۲۰ هزار مگاوات کسری داریم در حال تلاش هستیم بخشی از آن را جبران کنیم اما خاطرتان باشد این‌ها زمان‌بر است، متأسفانه ۸ درصد رشد مصرف داشتیم که این عدد خیلی بزرگ است.
تمامی این مشکلات درحالی رخ داده که سال گذشته کارشناسان و فعالان عرصه انرژی درباره این‌روز‌ها هشدار داده بودند.
مثلاً در اسفندماه پارسال احمد دنیانور، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص میزان کمبود برق تابستان ۱۴۰۳ به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: در نیروگاه‌های کشور برای تولید برق صد واحد سوخت مصرف می‌کنیم و به جای این که در ازای آن ۸۰ تا ۱۰۰ واحد برق دریافت کنیم، ۱۸ واحد برق تولید می‌کنیم و دلیل اصلی آن عدم سرمایه‌گذاری است که به موقع انجام نشده است.
از سوی دیگر متأسفانه وضعیت سد‌ها خوب نیست. بخش عمده‌ای از ذخایر آب در تابستان گذشته برای تأمین برق مصرف شده است و اکنون وضعیت به گونه‌ای است که چشم‌ها به آسمان است تا با بارش مناسب، بتوانیم آب موردنیاز سد‌ها را تأمین کنیم.
بنابراین آنچه تحملش سخت‌تر خواهد بود، تابستان پیش‌رو است. ما حدود ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم و حتی اگر تمام تلاش‌هایمان نتیجه بدهد، تنها می‌توانیم بخش قابل‌توجهی از کسری سال گذشته را جبران کنیم، اما نه همه آن را. سال گذشته حدود ۲۰ هزار مگاوات کسری برق داشتیم و اگر امسال نیز رشد مصرف مثل پارسال باشد، وضعیت سخت‌تر خواهد شد.