استقبال مشکوک از یک شایعه
استقبال مشکوک از یک شایعه
چند روز گذشته شایعاتی مبنی بر تصمیم مسعود پزشکیان برای استعفا و کناره‌گیری از قدرت در فضای مجازی طرح شد اما آنچه این شایعه را مهم جلوه داد توجه ویژه برخی رسانه‌ها و رجال اصولگرا بود گویا که در آرزوی چنین روزی بودند و خدا هم به حق خسته‌دلان، دعای آنان را مستجاب کرد و آنان قرار است به‌زودی شاهد مراد را در آغوش بکشند.

برخی از این طیف حتی اعلام کردند که این استعفا ابداً جای نگرانی ندارد و فرد جایگزین _ سعید جلیلی_ آماده خدمت در این کرسی است.
این افراد سیاست و کشورداری را خاله‌بازی تصور و فراموش کردند که اگر چنین خبری صحت داشته باشد حتماً قوانین و آدابی دارد و این استعفا باید مکتوب شود و به تایید مقامات رسمی برسد و در نهایت نیز انتخابات زودهنگام برای تعیین فرد جایگزین، انجام شود.
در خصوص این استعفا سه نکته را باید گفت. نخست این‌که اساساً این خبر کذب و شایعه‌ای بی‌اساس بود و مسعود پزشکیان در هیچ جمع عمومی یا خصوصی مدعی استعفا از مقام خود نشد و با همه مشکلاتی که وجود دارد و کشور با آن دست به گریبان است، راه خود را می‌رود.
نکته دوم که در تقویت این شایعه کمی موثر بود سخنان رئیس‌جمهور بود که در ایام تبلیغات گفته بود اگر نتوانم کارها را انجام دهم، از مقام خود کناره‌گیری خواهم کرد تا فرد دیگری که از من بهتر است در این منصب قرار بگیرد. همین امر موجب شد شایعه استعفای رئیس‌جمهور در فضای مجازی منتشر شود ولو این‌که این خبر از سوی مقامات رسمی دولت تکذیب اعلام و بی‌اساس دانسته شد.
حقیقت مطلب این بود که اخیراً رئیس‌جمهوری با برخی از بزرگان کشور که همه از مدیران اسبق مانند علی‌اکبر ناطق نوری و اسحاق جهانگیری بودند، دیداری داشت و ضمن دیدار از اجرای قانون حجاب سخن به میان آمد و در همین جلسه برخی حضار به پزشکیان گفتند با توجه به این نکته که موضوع گشت ارشاد و برخوردهای غیرفرهنگی با موضوع حجاب و همچنین رفع فیلترینگ از وعده‌های اصلی وی بود، هرگز در برابر زیاده‌خواهی برخی تندروهای مجلس کوتاه نیاید و اگر موفق نشد نزد رهبری برود و صراحتاً علیه موانع اجرای قانون حجاب موضع بگیرد و صادقانه بگوید اگر این قانون قرار است اجرا شود، من استعفا می‌دهم و شما مجری دیگری برایش پیدا کنید.
گویا مسعود پزشکیان در دیدار با رهبر موضوع را طرح کرد و رهبر انقلاب نیز از این نگاه و نظر استقبال کردند و دیدیم و شنیدیم با مداخله “شعام”_ شورای عالی امنیت ملی_ اجرای قانون حجاب فعلا به صلاح تشخیص داده نشد و اجرای آن متوقف شد. در پیوند با این موضوع نیز مسعود پزشکیان حرفی از استعفا نزد بلکه بر وفاق ملی تاکید دارد و اجرای چنین قانون سخت‌گیرانه‌ای می‌تواند شکاف بین دولت ملت را تعمیق کند.
روز گذشته محمدباقر قالیباف رییس مجلس هم اشاراتی به این قانون داشت و ازجمله گفت قانون باید پذیرش عمومی در جامعه داشته باشد و اگر غیراین باشد، اعتماد اجتماعی در جامعه آسیب می‌بیند موضوعی که سرمایه معنوی کشور ماست.
اساساً اقدام به استعفا یا تصمیمی بر انجام چنین کاری از سوی رئیس دولت چهاردهم طرح نشده است اما بسیاری از لیدرها و رجال نزدیک به سعید جلیلی از این شایعه استقبال کردند، طرحی که اساساً صحت ندارد و در حد یک نشریه زرد است.
اصولگرایان افراطی در شرایطی از این شایعه خوشحال شدند و تظاهر به کارآمدی کردند که در همین سه سال گذشته دولت و قوه اجرایی کشور در اختیار آنان بود اما نتوانستند در مسیرهای اصلی توسعه گام بردارند تا ناترازی های مختلف جبران شود.
بسیاری از مشکلات فرهنگی و اقتصادی در دوران سه ساله مرحوم رئیسی ادامه داشت و دولتمردان برای دردهای معیشت مردم نیز درمانی نمی‌یافتند اما امروز خوشحال شدند و طمع کردند که پزشکیان استعفا خواهد داد و سعید جلیلی به جای وی خواهد نشست، همین قدر ساده‌انگارانه.
در این میان علی ربیعی مشاور اجتماعی رئیس‌جمهور نیز در خصوص این شایعه گفت: این خبر خلاف واقع ریشه در خارج از کشور دارد اما برخی جریانات برانداز آن را طرح کردند و جای تاسف است که برخی جریانات سیاسی داخل کشور به آن پروبال دادند.
به‌عنوان نتیجه باید گفت: مسعود پزشکیان بر عهدی که با مردم بست، وفادار است و مردم نیز می‌دانند وی چه مسیر دشواری در پیش دارد و حتی برخی نمایندگان مجلس تلاش دارند چه سنگهایی بر سر راه وی قرار دهند و اجرای قانون حجاب که در میان جوامع مذهبی و مراجع عظام تقلید نیز مخالفان جدی دارد، یکی از آن سنگها است اما مسعود پزشکیان نیز از نیت مخالفان سیاسی خود آگاهی دارد و مسیرهای خود را خواهد رفت.