رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تولید آرتمیا در استخرهای خاکی و آب‌های شور به سبب مشکلات دریاچه ارومیه را راهی برای تامین غذای زنده آبزیان دانست، طرحی که اکنون بخش خصوصی در استان کرمان آغاز کرده است. «محمد پورکاظمی» در حاشیه همایش ملی «تغذیه آبزیان با غذای زنده» افزود: غذای زنده آبزیان همچون آرتمیا […]

رییس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تولید آرتمیا در استخرهای خاکی و آب‌های شور به سبب مشکلات دریاچه ارومیه را راهی برای تامین غذای زنده آبزیان دانست، طرحی که اکنون بخش خصوصی در استان کرمان آغاز کرده است.
«محمد پورکاظمی» در حاشیه همایش ملی «تغذیه آبزیان با غذای زنده» افزود: غذای زنده آبزیان همچون آرتمیا و لارو پشه شیرونومید از زمان لاروی در صنعت میگو استفاده می‌شود. آرتمیا یا میگوی آب شور، موجود ظریف و کوچکی از رده سخت‌پوستان است که به زندگی در آب‌های شور عادت دارد اما پارسال اعلام شد به دلیل بالا رفتن غلظت نمک دریاچه ارومیه همه نمونه‌های زنده این گونه در این دریاچه از بین رفته‌اند.
خوشبختانه خردادماه امسال، رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، اعلام کرد در چند نقطه این دریاچه آرتمیای زنده دیده شده است.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور یادآوری کرد: بخشی از غذای آبزیان در داخل تولید می‌شود و اما عمده محصولات مورد استفاده صنعت میگو و ماهیان زینتی همچون آرتمیا به صورت کپسول منجمد خشک شده از محل واردات تامین می‌شود. پورکاظمی، تولید غذای زنده را یکی از مهم‌ترین صنعت‌ها در زنجیره تولید محصولات شیلاتی همچون آبزی‌پروری و حفظ ذخایر ژنتیک دانست و افزود: غذای زنده تضمین‌کننده رشد، استقامت و ایمنی لارو و بچه ماهیان همچون ماهیان سفید، ماهیان خاویاری و برخی کپورماهیان رهاسازی شده در دریای خزر و همه گونه‌های ماهیان در خلیج فارس است.وی تولید میگوی کشور را بیش از ۳۲ هزار تُن در سال عنوان کرد.
رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اعلام کرد: سازمان حفاظت از محیط‌زیست با تولید تیلاپیا در چهار استان یزد، سمنان، خراسان جنوبی و قم که به آب‌های طبیعی کشور راه ندارند، موافقت کرده که بخش خصوصی در حال دریافت موافقت‌های اولیه و پروانه بهره‌برداری است.
پورکاظمی اضافه کرد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور نیز به دنبال واگذاری دانش فنی برای تکثیر ماهی تیلاپیا به بخش خصوصی است و تلاش داریم در استان سمنان با همکاری سازمان شیلات ایران و بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان پایگاهی را برای مولدسازی و اصلاح نژاد تیلاپیا راه‌اندازی کنیم.
به گفته وی، سازمان شیلات ایران در مرحله نخست برنامه دو ساله تولید ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار تُن گوشت تیلاپیا را در دستور کار دارد.
وی، کمبود بچه ماهیان خاویاری برای پرورش ماهی در قفس را یکی از مشکلات کنونی دانست و ادامه داد: امیدواریم سازمان شیلات ایران و مؤسسه تاس‌ماهیان این مشکل را رفع کنند.