به گزارش روزنامه جمله، وی با اشاره به حضور رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اوراسیا افزود: «دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور محترم، که برای بازدید و شرکت در افتتاحیه این نمایشگاه حضور یافتند، بر این موضوع تأکید داشتند. من نیز در همان افتتاحیه گفتم که ما اولین اجلاس نقش دیپلماسی اقتصادی در توسعه منطقه آزاد ماکو و سایر مناطق را مطرح کردیم.»
گروسی ادامه داد: «ما چندین نمایشگاه برگزار کردیم، اما چند بار فعالان اقتصادیمان را دعوت کردهایم یا آنها را در سفرهای خارجی همراه خود بردهایم تا این اتصال را برقرار کنند؟ مثلاً در کشور ترکیه، هر وقت رئیسجمهور به سفری میرود، ۵۰ یا ۶۰ نفر از فعالان اقتصادی را با خود همراه میکند. ما نیز باید چنین اجلاسهایی را در کشورهای عضو اکو و اوراسیا داشته باشیم تا این رفتوبرگشتها همچون رقابتهای ورزشی منظم باشند. من در اولین اجلاس وزرای عضو اکو که ۲۷ آذرماه برگزار شد، حضور داشتم و این سومین اجلاس کشورهای اوراسیاست. چقدر فعالان اقتصادی ما میتوانند در این اجلاسها حضور یابند؟ ما در تلاش هستیم پیشنهادات آنها را اجرایی کنیم.»
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: «آمار وزارت امور خارجه یا سازمان توسعه تجارت در خصوص تعداد رایزنهای اقتصادی، رابطهای بازرگانی و فعالان اقتصادی ایران در حدود ۱۸۰ یا ۱۹۰ کشور جهان قابلتأمل است. حتی سفرای ما میتوانند سفیر اقتصادی باشند. من چند دوره عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بودم و اکنون در مناطق آزاد تجاری-صنعتی فعالیت میکنم. در جلسات مختلف با وزرای کشورهای اوراسیا و اکو، از آنها پرسیدم که در چه زمینههایی مایل به همکاری با ما هستند. ما باید عملگرا باشیم، نه واکنشگرا.»
وی افزود: «با ظرفیتهایی که ایران در زمینه گردشگری، معادن، صنعت، صادرات، خدمات فنی-مهندسی و کالاهای مختلف دارد، نباید منتظر بمانیم که مثلاً اتحادیه اوراسیا جرقهای بزند تا ما کار خود را آغاز کنیم. مناطق آزاد تجاری-صنعتی مانند هواپیماهای جنگنده میتوانند اقتصاد کشور را تکان دهند. بااینحال، در چند اجلاس گذشته، انتقاداتی مطرح شد که چرا منطقه آزاد ماکو در چین، ترکیه یا ارمنستان غرفه داشته است و باید درباره ۲ تا ۳ میلیارد هزینه این غرفهها پاسخگو باشیم؛ درصورتیکه در تجارت، ۸۰ درصد هزینهها معمولاً صرف تبلیغات میشود و این اصول برندسازی است.»
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو ادامه داد: «ما باید رویکرد جهانی داشته باشیم و منزوی نباشیم. در بسیاری از موارد، ابتکار عمل را به دست نگرفتهایم، درحالیکه ایران فرصتهای فراوانی برای ظرفیتسازی دارد. باید تخصصی نگاه کنیم؛ مثلاً ماکو در حوزه اکو و اوراسیا فعالیت کند، چابهار در شانگهای و بریکس و مناطق آزاد دیگر نیز بر اساس ظرفیتهایشان عمل کنند. ماکو تخصص و هاب اوراسیاست، چراکه همسایه کشورهای این منطقه هستیم و با پاکستان و ترکیه از بنیانگذاران اکو بودیم. اکنون اکو ۱۰ عضو دارد، پس چرا ماکو نباید هاب باشد؟ در اوراسیا نیز ۶ کشور نقش کلیدی دارند که ایران بهتازگی به آنها پیوسته است.»
گروسی در پایان گفت: «هر منطقه آزاد میتواند با تعدادی از این حلقههای اقتصادی و بینالمللی همکاری کند و ابتکار عمل داشته باشد. رجب صفروف، مشاور عالی پوتین، در اجلاس آذرماه میگفت که ظرفیتهای ماکو را نمیشناخته است. پس ما باید با هم و با تمام دنیا همکاری کنیم. اما بهعنوان ماکو، معتقدم که نقطه آغاز ما میتواند اکو و اوراسیا باشد. اکو میتواند با شانگهای نیز همکاری کند، اما بهتر است ابتدا بهصورت تخصصی وارد عمل شویم.»