امروز مطلع شدم که بر اساس نتایج شمارش آرای فیلمهای نمایش داده شده در روز پنجم جشنواره فیلمهای «سونسوز»، «بچهی مردم»، «موسی کلیمالله»، «اشک هور»، «صیاد»، «اسفند»، «پیشمرگ»، «ناتوردشت»، «رها»، «زیبا صدایم کن» و «خدای جنگ»، ۱۳ فیلم برگزیده از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر هستند، ضمن آنکه فیلمهای «فریاد» و «بازی را بکش» از چرخهی رأیگیری حذف شدند.
و اما، سهیل موفق سال گذشته «نوروز» را در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجرداشت و پیشتر هم فیلمهای شکلاتی، پاستاریونی و… را برای گروه سنی کودک ونوجوان ساخته بود. فیلم «کفایت مذاکرات» اولین تجربه او برای رده سنی بزرگسال است. این فیلم پنجمین فیلم بلند سینمایی او به شمار میآید.
بهقول دوست منتقدم احمد عراقی «کفایت مذاکرات» از محصولات ابراهیم عامریان است که طی سالهای اخیر، مرد رکوردها لقب گرفتهاست.
این فیلم یک کمدی دیگر است که فقط برای فروش و جذب مخاطب در گیشه ساخته شدهاست.
این اثر به دلیل سطح پایین فیلم از نظر فیلمنامه حتی درمقایسه با فیلمهای کمدی پیشین ابراهیم عامریان هم چند گام عقبتر رفتهاست. فیلم «ناتوردشت» با الهام از یک ماجرای واقعی، توسط سیدمحمدرضا خردمندان و حمید اکبریخامنه به نگارش درآمدهاست. البته این فیلم، ربطی به «ناطور دشت» رمان معروف و محبوب سلینجر ندارد و تنها در نام به این رمان شباهت دارد.
اردیبهشت امسال در شهرستان کلاله استان گلستان یک دختربچه ترکمن بنام «یسنا» ناپدید میشود که ابتدا افراد همان منطقه و شهرستان و بعدتر از نقاط مختلف ایران افراد زیادی برای پیدا کردن این دختر بهصورت داوطلبانه در آن منطقه جمع میشوند اما سرانجام معلوم میشود که این دختربچه را شخصی دزدیدهاست که… . مشکل اصلی فیلم «ناتور دشت» فیلمنامه آن است که سعی دارد همزمان چند موضوع را جلو ببرد. البته با عوض کردن شکل پایان ماجرا، همه این اتفاقات اگرچه در ظاهر به هم مرتبط هستند اما این مسئله باعث شده که تمرکز از اصل داستان کمتر شده و گم شدن دختر بچه گاهبهگاه در حاشیه اتفاقات دیگری قرار بگیرد که فقط شاخ و برگهای اضافه داستان هستند.
«ناتور دشت» در حین پخش با استقبال خوب تماشاگران مواجه شده بود اما در یک سکانس حساس، ناگهان فیلم قطع شد و پس از حدود ۱۰ دقیقه پخش آن ادامه پیدا کرد. در این زمینه محمدرضا خردمندان کارگردان فیلم در نشست پرسش و پاسخ بیان کرد: جای مهمی از فیلم بود و آن حسی که وجود داشت از بین رفت. پخش فیلم در اینجا مهم بود چون برای اهالی فرهنگ نمایش داده میشد اما شیرینی آن برای من کمی تلخ شد.
علی صالحی، یکی از بازیگران فیلم با ابراز خوشحالی از اینکه بعد از ۳۰ سال کار حرفهای، اولینبار در جشنواره حضور دارد، گفت: اولین بار درسال ۱۳۷۷با زنده یاد رسول ملاقلیپورکار کردم ولی بعد از آن مرا راه ندادند.
شوآف ها شروع شد
عضو هیئت مدیره پرسپولیس با ظاهری برای دیده شدن
معصومه خزایی
جمله
پیش از آغاز دیدار پرسپولیس_گل گهر در هفته نوزدهم، پیمان حدادی یکی از اعضای هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با ظاهری که مشخصا برای دیده شدن و جلب توجه خبرنگاران و عکاسان ، طراحی شده وارد ورزشگاه شهدای شهر قدس می شود و در پاسخ به خبرنگارانی که قصد مصاحبه با وی در خصوص علت و نیت پوشیدن پیراهن پرسپولیس با نوشته۱۰+۹را دارند ابتدا می گوید بعد از بازی در خدمت خبرنگاران خواهد بود اما بلافاصله در پاسخ به سوال نفر بعدی می گوید هیئت مدیره را ممنوع المصاحبه کرده اند وگرنه حرف برای گفتن
بسیار است!
حدادی معتقد است پیراهنی که با شماره ۱۰+۹ پوشیده در حمایت از مهاجمان تیم است اما با خود فکر نمی کند که همین جمله “حرف برای گفتن بسیار است” چقدر می تواند برای تیمی که هنوز زیر فشار نتایج ضعیف این فصل و شکست سنگین برابر الهلال عربستان در لیگ نخبگان آسیا است، حاشیه ساز باشد و برعکسِ تصور حدادی این اقدام او چقدر می تواند مهاجمان پرسپولیس که به رغم حضور این تیم (تا پیش از این بازی ) در رده چهارم و پنجم جدول، تا هفته هجدهم توانسته اند ۲۵ گل به ثمر برسانند و تا اینجای لیگ هیچ انتقادی متوجه مهاجمانش نیست که حالا عضو هیئت مدیره باشگاه بخواهد به بهانه حمایت از آنها ، دیده شود، را دلسرد و ناراحت کند.
همواره در پرسپولیس افرادی به عنوان اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل وارد باشگاه شده اند، که دارای موقعیت شغلی مناسب و سطح بالایی بوده اند و نیازی به دیده شدن و در مرکز توجه قرار گرفتن نداشته اند ما در طول این سالها کمتر دیده ایم اعضای هیئت مدیره پرسپولیس با رسانه ها حتی در خصوص عمده ترین مسائل مربوط به پرسپولیس صحبت کنند چه رسد به ظاهر شدن با شکل و شمایلی کاملا نمایشی برای جلب توجه رسانه ها. به نظر می رسد حدادی از حضور در این باشگاه ذوق زده است و نتوانسته اشتیاق خودش و تمایل شدید برای دیده شدن را بیش از این پنهان کند و حالا که گمان می کند با حضور کارتال تیم جان گرفته و زمان دیده شدن است، فرصت را مناسب دیده و به بهانه حمایت از مهاجمان پرسپولیس، با آن لباس سوال برانگیز وارد استادیوم می شود تا شکار دوربین ها و خبرنگاران شود.اساسا تیمی که تا هفته هجدهم ۲۵ گل به ثمر رسانده و فاصله تعداد گلهایش با صدرنشین جدول تنها ۶ گل بود ، مهاجمانش در بحران نبوده اند !
یکی از دلایل عمده و بسیار حائز اهمیت اوضاع آشفته و نا به سامان استقلال در این چند سال اخیر حضور چنین افرادی در کادر مدیریتی اش بوده، چهره هایی که هرگز در اندازه های مدیرعاملی و یا حضور در هیئت مدیره باشگاه بزرگی چون استقلال نبودند و اکثریت آنها در حساس ترین مواقع با مصاحبه های ناپخته در خصوص آنچه که در حیطه وظایفشان نبوده، برای این تیم حاشیه ساخته اند و با رفتاری اینچنینی تیم را از جایگاه رفیعی که داشت به روزگاری که اکنون در آن قرار دارد، رسانده.
استقلال و پرسپولیس دلخوشی مردم هستند تیم هایی با میلیونها هوادار باید مسئولین کاربلد و آبدیده داشته باشند تا در شرایط سخت و روزهای بحرانی، با تجربه و دانش خود به بیرون رفت از بحران تیم هایشان کمک کنند نه آنکه با رفتاری اینچنین کودکانه و خام که نشان از ذوق و تمایل شدید به دیده شدن است، تیم را وارد حاشیه کنند و باعث دلخوری و حرف و حدیث شوند.
پرسپولیس بعد از باخت سنگین برابر الهلال عربستان نیاز بیشتری به همدلی و اتحاد دارد تا بتواند از فشار روحی آن شکست ناراحت کننده خارج شود ، آیا مهاجمان پرسپولیس بعد از دیدن ویدئوی مربوط به حدادی، دلخور و ناراحت نمی شوند که چرا عضو هیئت مدیره باشگاه با این حرکت، آنها را به طور غیر مستقیم مقصر نتایج ضعیف پرسپولیس بویژه در لیگ نخبگان آسیا، معرفی کرده است؟ آیا اینگونه رفتار عجولانه و ناپخته، باعث از بین رفتن همدلی ، اتحاد و انگیزه بازیکنان
نمی شود؟
روزی که مدیران ورزش و افرادی که به خصوص در این دو باشگاه بزرگ و پر طرفدار، سمت می گیرند، به جای شوآف و انجام کارهایی برای دیده شدن، بکوشند مشکلات این تیم ها را حل و موانع موجود را مرتفع کنند آنگاه استقلال و پرسپولیس نیز می توانند مدعی شوند برای بهتر شدن در حال تلاش هستند.
در نشست خبری همایش «شناخت فرصتهای تجاری جمهوری اسلامی ایران و امارات» تاکید شد؛
توسعه تجارت با نقشآفرینی بخش خصوصی و سامان نرخ ارز
سایه برین
روزنامهنگار
نشست خبری شناخت فرصتهای تجاری جمهوری اسلامی ایران و امارات با حضور «مهدی صادقی»، ریاست اندیشکده اقتصاد ایران، «مهران فرزین»، دبیر همایش، «مهدی مقدسیفر»، دبیر علمی همایش و اصحاب رسانه برگزار شد.
توسعه تجارت باید فکر همه دستگاههای ما باشد
رئیس اندیشکده اقتصاد ایران در این نشست گفت: موضوع راهبرد برونگرایی، موضوعی مهم در بحث سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. پاشنه آشیل نظام ارزی کشور همین راهبرد برونگرایی است که مشکلات را حل میکند و توسط رهبر انقلاب بهعنوان یک دکترین مهم تاکید شدهاست. اگر کشورها وارد یک شرایط پایدار بدون تورم شدهاند، بهوسیله همین راهبرد برونگرایی است. پیادهسازی آن هم سخت است.
وی افزود: این راهبرد باعث میشود نظام تولیدی ما پایدار باشد. وقتی وارد شهرکی صنعتی میشویم، مثلا حدود ۴۰ درصدش بلااستفاده است. برای اینکه تقاضای پایدار برای این محصولات وجود ندارد. تقاضای خارج از کشور برای تولیدکننده مهم است. تولیدکننده بخشی از تولیدات خود را داخل کشور به فروش میرساند و عمده آن مربوط به خارج است. برای پیادهسازی راهبرد برونگرایی چالشها و فرصتهای زیادی وجود دارد.
صادقی با تاکید بر اینکه امارات یک نقطه کانونی است که به نفع توسعه تجارت خارجی میتوان از آن استفاده کرد، گفت: خیلی از کشورها این امکان را دارند اما نقش امارات ویژه است. ما در رویداد ۸ و ۹ اسفند ۱۴۰۳ که جنب هتل المپیک برگزار میشود، تلاش داریم دریابیم چالشهای توسعه تجارت با محوریت امارات چیست. یک بحث، انتقال پول است. ارز هم چالش است. موضوع یکی شدن نرخ ارز تا حدودی کمککننده است. برای واردکنندگان اینکه کالای خود را با چه ارزی بفروشند چالش بود چراکه بازرگانی خارجی فرآیندهای پیچیده دارد. ارز یکی از مولفههای آن است.
رئیس اندیشکده اقتصاد ایران تاکید کرد: حملونقل بینالمللی ما چالش دارد. ناوگان حملونقل دریایی ما آنطور که باید و شاید نو نشدهاست و باید حداکثر ۹ساله باشد. امروز حدود ۱۷ساله است و نیازمند شرایط جدید است. چه در جنوب و چه در شمال بحث انتقال کالا بهوسیله دریا باید مورد توجه مسئولین و سیاستگذاران باشد. ما خیلی از کالاها را بهعنوان خودمان نمیتوانیم به فروش برسانیم. حیطه و اقتصاد امارات در این رابطه میتواند به ما کمک کند. ما از لحاظ محصول و کیفیت آن قدرت رقابت داریم. سلیقه مخاطب را میشناسیم و کالاهای ما نزدیک استانداردهای جهانی است. صادقی گفت: مکانیسم بازار ارز مشخص است. ارزی که وارد میشود با ارزی که خارج میشود باید تناسب داشته باشد. تجارت خارجی ما میتواند به این مهم کمک کند. ما چارچوبی تحت عنوان پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه داریم. پیشنهاد خوبی است که پول ملی ما مبنای تجارت ما باشد. باید مقداری دز جسارت و شجاعت را در مدیران بانکی بالا ببریم. نظام بانکداری ما داخلی است. اگر قرار باشد نقش لازم را ایفا کند، باید نظام بانکداری بینالملل را ایفا کنیم.
وی تاکید کرد: زیرساخت حملونقل بسیار مهم است. اگر قرار باشد با کشورهای منطقه تجارت کنیم، زیرساخت جادهای، هوایی و دریایی ما باید تکمیل باشد. این تفکر را اصحاب رسانه باید ایجاد کنند. مدیری که مثلا در وزارت راهوشهرسازی نشستهاست، باید فکر کند به اینکه راه چگونه میتواند تجارت ما را تسهیل کند. ما درآمد کسب نکردن و توسعه نیافتن را کنار هم گذاشتهایم.
رئیس اندیشکده اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه توسعه تجارت باید فکر همه دستگاههای ما باشد، ادامه داد: اگر ما این تفکر را نتوانیم ایجاد کنیم که تمام مسئولین تفکرشان توسعه تجارت باشد، درآمد مثلا ۶۰ میلیاردی ما، ۱۶۰ میلیارد نخواهد شد.
صادقی گفت: ترانزیت قابل توجه شدهاست چون ما ظرفیت خوبی داریم اما باز هم مثل خیلی از مسائل ما کمتر مورد توجه است. اقتصاد نفتی برای ما آسیبزا بودهاست چون این تفکر را داریم که وقتی نفت هست، چرا باید سراغ ترانزیت برویم. در حالی که کشور ما در موقعیت استثنائی برای ترانزیت کالاست.
وی افزود: اندیشکدهها پایهگذاری شدهاند که مثلا مسئله همکاریهای تجاری را مورد بررسی قرار داده و برای آن راهحل ارائه دهند. ما دستوپاگیریهای زیادی در تجارت خارجی داریم و دنبال آن هستیم که راهحل آنهارا پیدا کنیم.
صادقی با بیان اینکه معاهدههای بینالمللی ما در همکاریهای تجاری تاثیرگذار است، ادامه داد: یکی از این معاهدهها بریکس است که معادلههای دولتهای بزرگ را بههم میریزد. این معاهدهها یک مولفه اصلی است و باید در آنها عضویت و فعالیت داشته باشیم. صرف عضویت و حضور در جلسه کافی نیست و باید در آنها حضور و نقش فعال داشته باشیم.
رئیس اندیشکده اقتصاد ایران ادامه داد: ما در رابطه با همکاری تجاری یک بحث انتقال پول داریم، یک بحث حملونقل و یکی هم اینکه مجموعه نظام اقتصادی ما با امارات تعامل داشته باشد. برای اینکه حوزه عملیات را هم به آن بپردازیم، باید به بخش مردمی بها دهیم چراکه بخش دولتی در کار تجارت تخصصی ندارد. دولت تنها باید تسهیلگر باشد.
وی در پایان تاکید کرد: بحث ما صرفا امارات نیست. ما ۶۰۰ میلیون جمعیت در منطقه داریم که بازارهای خوبی برای ما هستند. ما در بررسی به این نتیجه رسیدیم که باید بازاربهبازار بررسی کنیم.
جای تاسف است که همه به دلار فکر میکنند
فرزین نیز در این نشست گفت: من به شدت مخالف این هستم که میگویند دلار گران شد. باید گفت ارزش ریال کم شد. این باعث میشود متوجه شویم چه فاجعهای در راه است. باید واقعیتها را پذیرفت که طبق آمار سال ۲۰۱۹، ۶۰ درصد از منابع ارزی کشورهای دنیا دلار است. جای تاسف است که همه به دلار فکر میکنند.
وی همچنین گفت: هرکجا کلمه قانون بود، منافات با آزادی است. چه قانون خوب و چه بد، در هیچ کجای دنیا شما سراغ ندارید جایی را که قانونگذار در هفته ۵ روز قانون وضع کند. اگر ما میخواهیم به صادرات کشورکمک کنیم، باید قوانین دست و پاگیر را تا جایی که میتوانیم وضع نکنیم. هرجا بخش خصوصی نظر داد، خوب است. در این همایش حاکمیت دخیل نیست اما امیدواریم خوراک خوبی برای آنها داشته باشد.
قطعا مسئولین طبق تاکید رهبری تلاش میکنند
دبیر علمی همایش نیز گفت: محوریت این همایش در یک کلمه است و آن کاربرد است. یکبار برای همیشه در یک رویداد یکبار قدمبهقدم یک تاجر را درک کنیم. این صحیح و سلامت رسیدن کالا به مقصد است که باعث پذیرش کالا در کشور مقصد میشود. این اتفاق اگر تکرار شود، توسط تولیدکنندگان و تجار، کار تسهیل خواهد شد.
وی افزود: طبق تاکید مقام معظم رهبری باید از ظرفیتهای کشور بیش از این استفاده شود. وزارت صمت حامی این رویداد است و طبیعتا این موارد دیده میشود و مسئولین تلاش میکنند آنچه رهبری تاکید کردهاند اتفاق بیفتد.
- نویسنده : محمد عمرانی عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی