رئیس ستاد اربعین حسینی گفت: مشکلات سالهای گذشته اربعین با تفاهم نامه ایران و عراق حل شده است. حسین ذوالفقاری با اشاره به اینکه تفاهم نامه ایران و عراق در زمینه اربعین در ۹ ماده تهیه شده است، اظهار کرد: تمام موضوعات اربعین در این تفاهم نامه به صورت شفاف مشخص شده است. این سند، […]
رئیس ستاد اربعین حسینی گفت: مشکلات سالهای گذشته اربعین با تفاهم نامه ایران و عراق حل شده است.
حسین ذوالفقاری با اشاره به اینکه تفاهم نامه ایران و عراق در زمینه اربعین در ۹ ماده تهیه شده است، اظهار کرد: تمام موضوعات اربعین در این تفاهم نامه به صورت شفاف مشخص شده است. این سند، مبنای اقدامات دو کشور است. وی همچنین افزود: مشکلات سالهای گذشته اربعین با این تفاهم نامه حل میشود. ذوالفقاری گفت: مبلغ ویزای اربعین ۱۹۹هزار و ۸۷۵تومان است. تاکنون ۵۵۰هزار نفر برای ویزا ثبت نام کرده اند که ۴۶۴ هزار ویزا صادر شده است. وی خاطرنشان کرد: افرادی که بیش از این مبلغ برای ویزا پرداخت کرده اند، مبلغ اضافه بعد از مراسم اربعین به آنها بازگردانده میشود. ذوالفقاری ادامه داد: مدت اعتبار ویزا ۲ماه و مدت اقامت در عراق یک ماه است. مجازات کسانی که غیرقانونی وارد عراق شوند، زندانی شدن به مدت شش ماه است.
روایتی از تاریخ در «زیرکوچههای» رشت
هر شهری ویژگیهای خاص خودش را دارد؛ نام شهر رشت هم با کوچه پس کوچههای قدیمی، خانههای بزرگ، بازار و بوی کباب و نمِ باران عجین شده؛ پیادهروی در کوچه و زیرکوچههای محلههای قدیمی مثل ساغری سازان لذتی است که شاید تنها در این شهر شمالی آن را تجربه کنید. بافت قدیمی شهر رشت، از مهمترین ویژگیهای این شهر شمالی است؛ کوچه پس کوچههای باریکی که خانههای بزرگ و حجرههای کوچک ولی متعددی را در دل خود جا داده است و تا بازار قدیمی و میدان شهرداری فاصله چندانی ندارد.
این خانههای بزرگ که زمانی مخصوص قشر پولدار شهرنشین بودند، حالا بعد از گذشت بیش از یک قرن یا نیمهمخروبه شدهاند یا در اختیار قشری قرار گرفتهاند که توان خریداری خانههای نوساز و مدرن را در محلههای دیگر ندارند. البته افرادی هم هستند که به دلیل علاقه به زندگی در این بافت قدیمی، با وجود مشکلاتی همچون عبور سخت ماشین از کوچهها باز هم ترجیح دادهاند در یکی از این خانههای قدیمی ساکن شوند. متاسفانه محلههای قدیمی شهر رشت، بویژه محله ساغریسازان که به نوعی جزو جاذبههای گردشگری این شهر محسوب میشوند، با مشکلات زیادی مواجهاند؛ مخروبه بودن بسیاری از این خانه و کوچههای تنگ و تاریک باعث شده تا برخی از این محلهها مامن خوبی برای معتادان و کارتن خوابها باشند. بر همین اساس در دورهای شهرداری رشت تصمیم گرفت تا با رویکرد حفظ بافت قدیمی شهر، به این وضعیت سامان دهد؛ سنگفرش کردن میدان شهرداری و سبزه میدان با توجه با ساختار قدیمی این منطقه یکی از مهمترین اقداماتی بود که در این زمینه صورت گرفت و باعث شد میدان شهرداری رشت به یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری این شهر، نه تنها برای مسافران بلکه برای برای ساکنان این شهر نیز تبدیل شود.
نمایی از میدان شهداری رشت که اخیرا سنگفرش شده و وسایل نقیله اجازه ورود به محدوده آن را ندارند.