با حضور یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه اشتوتگارت آلمان، همکاری‌های ایران و آلمان در قالب طرح توسعه شهرستان ورامین آغاز شد. گروه تحقیقاتی دانشگاه اشتوتگارت آلمان با همراهی اساتید دانشگاه صنعتی شریف، با حضور در شهرستان ورامین و بازدید از طرح‌ها و پروژه‌های مختلف زیست‌محیطی شهرستان، همکاری سه ساله‌ای را در قالب طرح توسعه شهرستان […]

با حضور یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه اشتوتگارت آلمان، همکاری‌های ایران و آلمان در قالب طرح توسعه شهرستان ورامین آغاز شد.
گروه تحقیقاتی دانشگاه اشتوتگارت آلمان با همراهی اساتید دانشگاه صنعتی شریف، با حضور در شهرستان ورامین و بازدید از طرح‌ها و پروژه‌های مختلف زیست‌محیطی شهرستان، همکاری سه ساله‌ای را در قالب طرح توسعه شهرستان ورامین در حوزه محیط‌زیست آغاز کردند.
رئیس گروه تحقیقاتی دانشگاه اشتوتگارت آلمان در جلسه مشترک با سرپرست فرمانداری ورامین گفت: دولت آلمان بر ارتباط گروه‌های تحقیقاتی این کشور با دانشگاه شریف برای تبادل اطلاعات و تجربیات تأکید دارد. دکتر آلتروپ افزود: این گروه تحقیقاتی بر روی مدیریت توسعه پایدار در بخش مدیریت انرژی تحقیقات خود را آغاز کرده و با توجه به ظرفیت‌هایی که شهرستان ورامین در این زمینه برخوردار است، با همکاری دانشگاه شریف فعالیت‌های خود را به مدت سه سال در این شهرستان اجرا می‌کند.
وی اظهار داشت: با وجود آنکه فعالیت‌های این گروه دانشگاهی، تحقیقاتی است ولی مطالعاتی که در زمینه مدیریت انرژی انجام می‌شود به پروژه‌هایی اجرایی منجر خواهد شد. این استاد دانشگاه اشتوتگارت آلمان تصریح کرد: این گروه، از متخصصانی در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی نیز استفاده می‌کند تا با همکاری مناسبی که بین طرفین صورت می‌گیرد، شاهد توسعه ظرفیت‌های منطقه باشیم که در این مسیر آموزش‌هایی را نیز در مدارس اجرا خواهیم کرد. سرپرست فرمانداری ورامین نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از اقتصاد ورامین، بر پایه کشاورزی است اظهار داشت: اقتصاد ورامین بر پایه کشاورزی بنا نهاده شده و از این رو، این شهرستان به عنوان منطقه سبز در استان تهران شناخته می‌شود.
حسین کاغذلو افزود: یکی از مشکلات کشاورزی شهرستان ورامین علاوه بر کمبود آب، عدم استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی و آبیاری است که این امر می‌تواند با تبادل اطلاعات بین اساتید دو کشور ایران و آلمان به فرصتی برای توسعه منطقه تبدیل شود.
وی با اشاره به خشک شدن تالاب فصلی بندعلیخان گفت: خشک شدن این تالاب طبیعی که یکی از مهم‌ترین مناطق زیست‌محیطی استان تهران و کشور محسوب می‌شود، خسارات جبران‌ناپذیری را به همراه داشته که توسعه مناسبات علمی میان دو کشور می‌تواند به احیای این منطقه مهم کمک کند. کاغذلو از فرونشست دشت ورامین به عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های منطقه یاد کرد و از این گروه تحقیقاتی خواست تا در این زمینه نیز مطالعاتی را انجام دهند. وی گفت: یکی از مشکلات کشاورزی شهرستان ورامین، عدم ارتباط با مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی است، مشکلی که باعث شده به خوبی نتوان از ظرفیت‌های موجود در بخش کشاورزی شهرستان استفاده کرد.

قرار سبز نیمه مهرماه
فعالان محیط‌زیست در قرار سبز نیمه مهرماه فعالیت‌های مختلفی را برای حفظ محیط‌زیست در سراسر کشور انجام دادند.
صد و هفتاد و چهارمین برنامه‌ تشکل پاک‌سازان طبیعت فارس با حضور ۴۰ نفر از اعضای گروه به فرهنگ‌سازی و همچنین پاک‌سازی رودخانه حَسنی پاچر با همراهی بخشدار و دهدار این روستای زیبا اختصاص یافت. همچنین به مناسبت گرامیداشت روز و هفته جهانی کودک بعد از پاک‌سازی رودخانه به کودکان روستا کتاب داستان و کیسه‌های پارچه‌ای اهدا شد. زباله‌های جمع‌آوری شده نیز توسط دهدار روستا به سایت زباله انتقال یافت. همچنین تور گردشگری محیط‌زیستی به همراه برنامه بازدید از منطقه حفاظت شده کُرایی با همت اداره محیط‌زیست و گردشگری شوشتر و با مشارکت انجمن‌های محیط‌زیستی شهرستان‌های شوشتر انجام شد. حاضران در این برنامه ضمن حضور در روستای تاریخی رهدار و بررسی بافت روستایی آن، از جاذبه‌های توریستی منطقه حفاظت شده، آب بند منطقه و پاسگاه محیط‌بانی بازدید کردند. دوربین‌کِشی با هدف بررسی زوایای مختلف منطقه و مشاهده گونه‌های مختلف گیاهی و حیات وحش از دیگر بخش‌های این برنامه بود.
در گوشه دیگری، با همت انجمن بانوان طبیعت آبدانان، در راستای حفظ محیط‌زیست و کاهش پسماند، دانش‌آموزان دبستان نیلا در شهر آبدانان از لیوان و بطری‌های دائمی استفاده می‌کنند.
در منطقه گردشگری سراب بلاغ حک نیز با همراهی فرمانداری و اداره محیط‌زیست شازند و حضور ۵۰ نفر از اعضای موسسه زیست‌محیطی محافظان طبیعت، از زباله پاکسازی شد. این برنامه با هدف تأثیر بر گردشگران حاضر در منطقه برگزار شد. نشست اعضای انجمن هواداران کارون زلال و طبیعت دوستان سبز و زیبا نیز با همت شهردار شوشتر و معاون وی برگزار شد. در این نشست به بررسی چالش‌ها و مسائل مختلف محیط‌زیستی شهرستان پرداخته شد و حاضرین ضمن بیان دیدگاه‌ها، پیشنهادات و راهکارها، پرسش‌هایی نیز مطرح کردند. دانش‌آموزان دبستان حامی لاهیجان نیز که در سال تحصیلی گذشته تحت آموزش‌های محیط‌زیستی انجمن رفتگران طبیعت گیلان قرار گرفته بودند به همکاری با پویش جمع‌آوری درهای بطری پلاستیکی پرداختند.
مصالح ساختمانی تهیه و بسته‌بندی شده توسط شهرداری نطنز هم، جهت مرمت اثر تاریخی و با ارزش گنبدباز، توسط کوهنوردان گروه دوستان کوهنورد بادرود و باشگاه کوهنوردی شاهین نطنز، به بالای قله انتقال یافت. در این برنامه که با مشارکت حدود ۳۰ نفر از کوهنوردان برگزار شد، بیش از ۲۰۰ کیلوگرم ماسه به بالای قله منتقل شد.