رویترز از مقام های آمریکایی نقل کرد که توسعه فناوری هسته ای چین برای به راه انداختن راکتورهای کوچک در دریای جنوب چین، استفاده از این فناوری در زیردریایی ها و یخ شکن ها مایه نگرانی است. آنها همچنین گفتند که نگران استفاده از این فناوری ها در تولید سلاح و انتقال به کشورهای دیگر […]

رویترز از مقام های آمریکایی نقل کرد که توسعه فناوری هسته ای چین برای به راه انداختن راکتورهای کوچک در دریای جنوب چین، استفاده از این فناوری در زیردریایی ها و یخ شکن ها مایه نگرانی است. آنها همچنین گفتند که نگران استفاده از این فناوری ها در تولید سلاح و انتقال به کشورهای دیگر هستند. هدف اصلی آمریکا، شرکت برق هسته ای چین است. این شرکت و یک شهروند آمریکایی سال گذشته به تلاش برای تولید مواد هسته ای حساس با استفاده از دانش آمریکایی و بودن کسب تاییدیه های لازم متهم شدند. حال آمریکا راهکارهایی برای انسداد مسیرهای انتقال فناوری هسته ای در نظر گرفته است.
مهمترین راهکار آن است که از این پس مجوزها برای انتقال فناوری هسته ای به چین تمدید نخواهد شد. البته وزارت انرژی آمریکا گفته که صادرات به چین را کاملا قطع نمی کند اما بررسی های بیشتری انجام خواهد داد. آمریکا در حال حاضر صادرات فناوری هسته ای را طبق مجوزهای موسوم به «بخش ۸۱۰» انجام می دهد. این مجوزها برای آن است تا اطمینان حاصل شود که این فناوری به مصارف صلح آمیز رسیده و به کشور ثالث منتقل نخواهد شد.
واشنگتن تاکنون از همکاری هسته ای با چین خشنود بوده اما در شرایطی که پکن قرار است به عنوان یک رقیب سرسخت ظاهر شود، آمریکایی ها آخرین تلاش های خود را برای کند کردن رشد چینی ها در حوزه فناوری به کار گرفته اند. یک مقام آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود به خبرگزاری فرانسه گفت: چین طی دهه ها راهبردی هماهنگ تحت نظر دولت مرکزی برای دستیابی به فناوری هسته ای برای مصارف اقتصادی اتخاذ کرده است. چین یکی از بازارهای رو به رشد برای نیروگاه های تازه هسته ای است که از این نیروگاه ها برای تامین نیاز فزاینده خود به برق استفاده می کند. بنابر آمار رسمی، آمریکا سال گذشته ۱۷۰ میلیون دلار صادرات هسته ای به چین داشته است. یک گزارش وزارت بازرگانی آمریکا در سال ۲۰۱۷ چین را دومین بازار بزرگ برای صادرات هسته ای آمریکا عنوان کرد. بازار اول، انگلیس است. اما با اعمال محدودیت های جدید، آمریکا از این سودهسته ای بی نصیب می ماند.
یک مقام آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفت: ما می دانیم که به خاطر این تصمیم، صنعت آمریکا در کوتاه مدت زیان خواهد دید. اما تلاش های هماهنگ چین برای برتری یافتن در مقابل محصولات هسته ای آمریکا و جایگزین کردن ها می تواند در طولانی مدت و به طور دائم به از دست رفتن بازار جهانی و اشتغال داخلی منجر شود.
تقریبا هر اقدامی که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه چین اتخاذ کرده تبعات زیانباری داشته است؛ زیانی برای خود و دیگران. صندوق بین المللی پول هفته جاری با اشاره به تبعات جنگ تجاری اعلام کرد که پیش بینی خود از رشد اقتصاد جهانی و همچنین رشد اقتصادهای چین و آمریکا را کاهش داده است.
با این حال، ترامپ از جنگ تجاری با چین عقب نشینی نکرده و هشدار داد که پکن نباید آمریکایی ها را «احمق» فرض کند. او از اینکه حدود سیصد میلیارد دلار تعرفه بر کالاهای چینی تعرفه بسته خوشحال است و این را نشانه هوشمندی دولت خود می داند. ترامپ روز پنجشنبه به شبکه فاکس نیوز گفت: «به گمانم آنها فکر می کنند که آمریکایی ها احمق هستند. آمریکایی ها مردمان احمقی نیستند». رئیس جمهوری آمریکابابیان این ادعا که تعرفه ها «تاثیر زیادی داشته اند» افزود: تعرفه های بیشتری دارم. اما نمی خواهم که آنها را اعمال کنم اما روی میز است.
ترامپ، چین راتحت فشار قرارداده است تا شرایط رابرای فروش کالاهای آمریکایی بهبودببخشد و به آنچه که سرقت مالکیت معنوی می نامد پایان دهد. چین نیز در پاسخ تعرفه های آمریکا دست به اقدامات مشابهی زده است. همزمان، آمریکا چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات میان دوره ای ماه آینده در ایالات متحده نیز متهم کرده است. ترامپ و وزارت انرژی دولت وی بخشی از کمپین فشار بر چین را به مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا کرده اند تا ائتلافی در آمریکای لاتین علیه پکن شکل دهد.