سرپرست تیم «گروه همکاری توسعه دوچرخه هلندی» در ایران با اشاره به اقدامات مثبت هشت کلان شهر کشور در جهت توسعه فرهنگ دوچرخه سواری گفت: در شهر تهران برای اولین بار یک سند جامع دوچرخهسواری تدوین شده که مورد استقبال شهرداری تهران قرار گرفته است. مهدی حسنزاده با اشاره به اینکه گروه هلندی «(Netherlands Bicycle […]
سرپرست تیم «گروه همکاری توسعه دوچرخه هلندی» در ایران با اشاره به اقدامات مثبت هشت کلان شهر کشور در جهت توسعه فرهنگ دوچرخه سواری گفت: در شهر تهران برای اولین بار یک سند جامع دوچرخهسواری تدوین شده که مورد استقبال شهرداری تهران قرار گرفته است.
مهدی حسنزاده با اشاره به اینکه گروه هلندی «(Netherlands Bicycle Partnership(NBP» حدود دو سال است که در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران اقداماتی برای توسعه دوچرخهسواری انجام میدهند، تصریح کرد: با همکاری این گروه تاکنون توانستهایم در ۸ شهر مختلف کشور، شامل تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، یزد، کرج، تبریز و قزوین کارگاههایی با هدف ضرورت توسعه دوچرخهسواری در سطح شهرهای کشور برگزار کنیم. در این کارگاهها، مسئولان دستگاههای مختلف از جمله مدیران شهری، اعضای شورای شهر، هیاتهای دوچرخه سواری و سایر دستگاههای مربوط حضور داشتند.
سرپرست این تیم هلندی در ایران ادامه داد: خوشبختانه این جلسات و کارگاهها تاکنون نتایج بسیار خوبی در پی داشته و در بعضی از شهرها بودجه دوچرخهسواری نسبت به سالهای قبل افزایش سه برابری داشته است. در تهران نیز برای اولین بار یک سند جامع دوچرخهسواری تدوین شده است که نشان میدهد در پنج سال آینده باید چه گامهایی در جهت رشد و توسعه دوچرخهسواری برداشته شود. حسنزاده با اشاره به اینکه برای اولین بار است که در ایران چنین برنامهای برای توسعه دوچرخهسواری تدوین شده است، تصریح کرد: در حال حاضر شهرداری تهران بر مبنای این سند اقداماتی را در جهت گسترش زیرساختها، ارتقای فرهنگ دوچرخهسواری و انجام هماهنگیهای لازم با سایر سازمانها انجام داده است که از جمله آن میتوان به برنامهریزی برای استفاده از دوچرخههای اشتراکی در محدوده مرکزی شهر تهران اشاره کرد.
سرپرست این تیم هلندی در پایان اظهار کرد: برای جذب بودجه بینالمللی در جهت توسعه دوچرخهسواری در کشور، ارگانهای مختلفی مانند وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، وزارت بهداشت، سازمان محیط زیست، شهرداریها و… باید همکاری کنند، بنابراین از مدیران کلیدی دستگاههای مختلف دعوت شده است که در گردهمایی روز یکشنبه هفته آینده شرکت کنند و ائتلافی برای دریافت این بودجه بینالمللی تشکیل شود تا بتوانیم با سرعت بیشتری زیرساختهای دوچرخهسواری را در کشور ایجاد کنیم.
کاهش ضخامت صدف حلزونها با اسیدی شدن آب اقیانوسها
محققان دریافتند در مناطقی از اقیانوسها که آب آن با سرعت در حال اسیدی شدن است، صدف حلزون های دریایی نازکتر، کوچکتر و کم تراکمتر از سایر مناطق است.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، بر اساس این تحقیقات که توسط محققان انگلیسی و ژاپنی انجام گرفت، افزایش میزان اسیدیته آب اقیانوسهای زمین موجب کاهش توانایی شکم پایان آبزی در تولید صدف شده است.
بر اساس این تحقیقات در نزدیکی دریچههای آتشفشانی کف اقیانوس که دور از سواحل ژاپن قرار دارند، دی اکسید کربن خارج شده از دریچهها موجب کاهش pH آب و اسیدی شدن آن میگردد. بر اساس مدلسازیهای انجام گرفته، در آینده نزدیک تمام اقیانوسهای زمین فرآیندی شبیه به آنچه در نزدیکی دریچههای آتشفشانی رخ میدهد را تجربه خواهند کرد.
محققان به منظور اندازهگیری ضخامت صدف حلزونهای ساکن در نزدیکی این دریچههای آتشفشانی از فناوری سی تی اسکن استفاده کردند و دریافتند ابعاد و ضخامت صدف آنها به طور متوسط یک سوم صدف بستگان آنها در سایر مناطق اقیانوس است. در این بررسیها نمونههایی یافت شد که حل شدن صدف آنها موجب نمایان شدن بافت نرم بدن جانور شده است. این تحقیقات نشان میدهد صدف حلزونهای دریایی در نتیجه اسیدی شدن آب اقیانوسها به طور فعال درون آب حل میشود.
محققان هشدار دادند که با افزایش میزان کربن محلول در آب اقیانوسها این خطرات زیست محیطی ساکنین تمام آبهای زمین را تهدید خواهد کرد.
علت مرگ یوزپلنگ ایرانی در کرمان کهولت سن اعلام شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به نبودن معارض در منطقه کشف لاشه، گفت: مرگ یک قلاده یوزپلنگ آسیایی در منطقه مارکشه پناهگاه حیات وحش دربند شهرستان راور در شمالیترین نقطه این استان به علت کهولت سن بوده است. رضا جزینی زاده افزود: پس از کشف لاشه مشخص شد که چند روز از تلف شدن این حیوان گذشته است؛ لذا با هماهنگیهای انجام گرفته لاشه این حیوان به مرکز استان کرمان منتقل و تحقیقات در مورد علت مرگ آن آغاز شد.
به گفته جزینی زاده، اوایل هفته جاری ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان راور در حال گشتزنی در منطقه مارکشه واقع در پناهگاه حیات وحش دربند راور با لاشه یک یوزپلنگ آسیایی مواجه شدند که چند روز از مرگش گذشته بود.
پناهگاه حیات وحش دربند راور در شمال و شرق شهر راور واقع گردیده که از شمال به ارتفاعات کلاغپر و کوه طبس، از غرب به ارتفاعات ملخ خورده و مارکش، از جنوب به ارتفاعات تیغهسیاه و غفار و از شرق به تپههای سنگانداز و دشت لوت منتهی میشود.