هیئت وزیران به پیشنهاد سازمان حفاظت محیطزیست و به استناد ماده (۲) قانون هوای پاک- مصوب ۱۳۹۶- آییننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها (موضوع ماده (۲) قانون یادشده) را تصویب کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیطزیست، بر اساس قانون هوای پاک- مصوب ۱۳۹۶- سازمان حفاظت محیط زیست موظف شد ظرف […]
هیئت وزیران به پیشنهاد سازمان حفاظت محیطزیست و به استناد ماده (۲) قانون هوای پاک- مصوب ۱۳۹۶- آییننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها (موضوع ماده (۲) قانون یادشده) را تصویب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیطزیست، بر اساس قانون هوای پاک- مصوب ۱۳۹۶- سازمان حفاظت محیط زیست موظف شد ظرف مدت سه تا ۶ ماه حسب مورد، آیین نامههای مربوط به این قانون را تهیه و به تصویب هیئت وزیران برساند، از این رو این سازمان آییننامههای اجرایی قانون یادشده را برای طی مراحل قانونی تصویب، ارائه و پیشنهاد کرد که با توجه به اهمیت موضوع و ضربالاجل قانونی موجود، هریک از آییننامههای اجرایی قانون یادشده در کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیطزیست مطرح و جمعبندی برای طرح در هیئت وزیران ارسال شود.
مطابق با آخرین گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۸، هزینههای سلامت، (مرگ و بیماری) آلاینده ذرات معلق (PPM 2.5) در شهر تهران سالیانه ۲٫۶ میلیارد دلار است. مطابق این گزارش در صورتی که غلظت این ذرات معلق در شهر تهران از ۳۵ میکروگرم در متر مکعب به ۱۰ میکروگرم در متر مکعب (رهنمود سازمان بهداشت جهانی) برسد، هزینههای سلامت (مرگ و بیماری) نیز به میزان ۶ .۱ میلیارد دلار کاهش مییابد.
میانگین غلظت سالیانه ذرات معلق طی ۴ سال گذشته در شهر تهران بیش از ۳۴ میکروگرم در متر مکعب است که ۳٫۴ برابر حد مجاز است.
همچنین در گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۸ با عنوان «پیشگیری از مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر از طریق بهبود کیفیت هوا»، ۱۷ درصد از کل مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر به علت مواجهه با آلودگی هوا است، مطابق این گزارش به ترتیب ۳۴ درصد از مرگهای سکته مغزی، ۲۵ درصد از مرگهای بیماریهای ایسکمیک قلبی، (IHD) و ۳۶ درصد از مرگهای سرطان ریه ناشی از مواجهه با آلودگی هوای آزاد است. سالیانه مرگ بیش از ۵٫۷ میلیون نفر در جهان به علت بیماریهای غیرواگیر منتسب به آلودگی هوا است که به ترتیب مرگ ۳٫۹ میلیون نفر به علت بیماریهای قلبی و عروقی،۱٫۳ میلیون نفر به علت بیماریهای تنفسی و ۵ /۰ میلیون نفر به علت سرطان ریه ناشی از مواجهه با آلودگی هوا است.
مطابق با این گزارش تعداد مرگهای منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲٫۵ میکرون در سال ۲۰۱۶، در ایران ۲۸ هزار و ۷۱۶ نفر بوده که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۶ .۶۰ نفر است.