دانشمندان نسبت به «ذوب یکی از بزرگترین یخچال‌های طبیعی جهان توسط چین برای جذب میلیون‌ها گردشگر» و تبعات منفی آن برای محیط‌زیست و رودخانه‌ها هشدار دادند. یخچال طبیعی شماره یک «بایشویی» چین از سال ۱۹۸۲ میلادی بیش از ۶۰ درصد از توده‌های یخی و برفی خود را از دست داده است. این در شرایطی است […]

دانشمندان نسبت به «ذوب یکی از بزرگترین یخچال‌های طبیعی جهان توسط چین برای جذب میلیون‌ها گردشگر» و تبعات منفی آن برای محیط‌زیست و رودخانه‌ها هشدار دادند. یخچال طبیعی شماره یک «بایشویی» چین از سال ۱۹۸۲ میلادی بیش از ۶۰ درصد از توده‌های یخی و برفی خود را از دست داده است.
این در شرایطی است که این کوه یخی منبع اصلی آب ۱۰ رودخانه بزرگ در سراسر قاره آسیا از جمله دو رودخانه بزرگ «یانگ تسه» چین و مکنگ است.
این یخچال طبیعی در جنوب چین واقع شده است و گردشگران توانسته‌اند به دلیل ذوب شدن آن به تدریج به ارتفاع ۴ هزار و ۵۷۰ متری این منطقه صعود کنند.
میلیون‌ها گردشگر هر سال به این منطقه گردشگری برفی و یخی چین می‌روند که دارای یک سوم از کل ذخیره یخی جهان پس از قطب جنوب و «گرین لند» است و همزمان مساحتی بیشتر از کل تگزاس و نیومکزیکو دارد.
این قطب یخی سوم دنیا برای میلیاردها انسان از ویتنام گرفته تا افغانستان با اهمیت است و رود زرد، رود مکنگ و رود گنگ نیز از ذوب یخ‌های آن تغذیه می‌شوند.
«آشلی جانسون» از مرکز تحقیقات آسیایی بر این باور است که این توده یخی غول پیکر، یکی از اصلی‌ترین منابع آب تازه دنیا به حساب می‌آید و ذوب شدن آن برای جذب گردشگر برای محیط‌زیست خطری بزرگ و هشداردهنده است.
به دلیل صنعتی شدن و همچنین با افزایش درجه دمای زمین به میزان یک درجه سانتیگراد، پیش‌بینی شده است که بین ۲۸ تا ۴۴ درصد از یخچال‌های طبیعی دنیا در حال ذوب شدن هستند.
چین، آب مورد نزدیک به ۲۰ درصد از جمعیت دنیا را با ۷ درصد از منابع آب تازه‌ای که در اختیار دارد تامین می‌کند تحقیقات انجام شده در این کشور نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از یخچال‌های طبیعی این کشور به تدریج در حال ذوب شدن هستند و وضعیتی خطرناک برای تامین آب این کشور در حال شکل‌گیری است.
بیماری آنفلوانزای پرندگان اقتصاد کشور را
دچار مشکل می‌کند
معاون محیط‎زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست با تاکید بر اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از لحاظ اقتصادی کشور را دچار مشکل خواهد کرد، گفت: اطلاع‌رسانی به موقع در کنترل این بیماری بسیار حائز اهمیت است. حمید ظهرابی، در پنجمین کارگروه پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان با اشاره به اهمیت کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان افزود: این موضوع نه تنها از جنبه حفاظت از تنوع زیستی بلکه از ابعاد اقتصادی و اجتماعی نیز حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از حساسیت و پیچیدگی برخوردار است گفت: در مدیریت اطلاع رسانی این موضوع باید از جهات مختلف مدنظر قرار گرفته شود.

ظهرابی با تاکید بر اینکه ادارات کل حفاظت
محیط‌زیست استان‌ها برای کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان باید با دامپزشکی استان همکاری و همراهی مستمر داشته باشند، گفت: در صورت مشاهده تلفات و مشکوک شدن به شیوع بیماری آنفلوانزای فوق پرندگان باید اقدامات مراقبتی در همان ساعات اولیه در مسیر مهاجرت پرندگان برای کنترل و مدیریت شیوع این بیماری انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت تبادل تجربیات و اطلاعات ادارات کل حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: اطلاعات مربوط به پایش مستمر وضعیت پرندگان مهاجر آبزی در فرم‌های تعیین شده به صورت ماهیانه توسط ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها تهیه و ارسال شود. همچنین در این جلسه، جمیله سالار آملی، مشاور رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست در امور بیماری‌های جانوری با اشاره به ضرورت انتقال تجربیات در زمینه کنترل بیماری‌ها در حیات وحش بین ادارات کل حفاظت محیط‌زیست،گفت: پایش فعال برای پیشگیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش از اهمیت زیادی برخوردار است.
مجید خرازیان مقدم، رییس کارگروه ستادی پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان سازمان و مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آب‌های داخلی نیز با تاکید بر اجرای دستورالعمل پیشگیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش، به ضرورت همکاری مشترک با سازمان دامپزشکی به خصوص در زمینه نمونه‌برداری از پرندگان و پایش مراکز تجمع پرندگان مهاجر و ضرورت ایجاد قرنطینه و ساماندهی بازارچه‌های فروش پرندگان زنده در استان‌ها توسط دستگاه‌های مربوطه اشاره کرد.
سپس ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها گزارشی از اقدامات به عمل آمده در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش ارائه کردند.
سید محمود قاضی مرعشی، کارشناس بیماری‌های حیات وحش نیز در این نشست گزارشی از وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران و جهان ارائه و ضرورت انجام پایش‌های مستمر برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد.