مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان فارس ضمن اشاره به حادثه تلفات ۳۰بهله سارگپه و عقاب صحرایی گفت: واحد مرغداری متخلف در استان فارس شناسایی و مالک آن دستگیر شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، صبح روز سه‌شنبه ۸ آبان، خبر تلفات گروهی سارگپه و عقاب‌های گردنه غنیمی سروستان استان فارس […]

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان فارس ضمن اشاره به حادثه تلفات ۳۰بهله سارگپه و عقاب صحرایی گفت: واحد مرغداری متخلف در استان فارس شناسایی و مالک آن دستگیر شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، صبح روز سه‌شنبه ۸ آبان، خبر تلفات گروهی سارگپه و عقاب‌های گردنه غنیمی سروستان استان فارس در شبکه‌های مجازی منتشر شد و بسیاری از فعالان محیط‌ زیست را نگران کرد. در این خبر آمده بود حدود ۳۰ بهله عقاب بر اثر مصرف لاشه مرغ‌های تلف‌شده حاشیه جاده سروستان جان خود را از دست دادند.
بر همین اساس سعید محمودی با اشاره به جزئیات این خبر اظهار کرد: این حادثه به دلیل مصرف مرغ‌های آلوده و بیمار اتفاق افتاده است، زیرا یک واحد مرغداری تعدادی مرغ آلوده را در مسیر جاده سروستان رها کرده بود که هنوز نمی‌دانیم لاشه مرغ‌ها به سموم آلوده بوده یا آن‌ها را به دلیل بیماری از مرغداری خارج کرده بودند؛ بر همین اساس باید تا اعلام نتیجه نهایی دامپزشکی منتظر بمانیم. مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست فارس در مورد آخرین وضعیت و تعداد عقاب‌های تلف‌شده گفت: با توجه به اینکه عقاب‌ها به صورت اجتماعی و گروهی زندگی می‌کنند و عمدتاً لاشه‌خوار هستند همگی از این مرغ‌های آلوده تغذیه کرده بودند.
وی با اشاره به اینکه در این حادثه، ۳۵عقاب مسموم شده بود، افزود: ۲۷عقاب تلف شدند و سایر عقاب‌های مسموم نیز در کلینیک محیط‌ زیست استان فارس تحت درمان هستند و تعدادی از آنها نیز رهاسازی شدند. به گفته محمودی، برای پیشگیری از بروز تلفات دیگر در حیات وحش استان، لاشه مرغ‌های مسموم از سوی محیط‌ زیست استان سوزانده و دفن شدند تا سایر جوانان از آن استفاده نکنند. مدیرکل محیط زیست استان فارس یادآور شد: هم‌اکنون لاشه تعدادی از مرغ‌های آلوده نیز از سوی دامپزشکی تحت ارزیابی و بررسی قرار گرفته است تا نتیجه آزمایشات کالبدشکافی و سم‌شناسایی را اعلام کنند. این مقام مسئول در محیط‌ زیست فارس از شناسایی واحد مرغداری متخلف در استان فارس خبر داد و گفت: صبح امروز، مسئول این مرغداری که اقدام به رهاسازی مرغ‌های آلوده در اطراف جاده کرده بود شناسایی و بازداشت شد. بر اساس این گزارش، علت اصلی تلفات عقاب‌ها رهاسازی لاشه آلوده مرغ‌های گوشتی در حاشیه جاده سروستان گزارش شد و باید تا اعلام نهایی نظر کارشناسی شبکه بهداشت و دامپزشکی منتظر ماند و مراجع قضایی نیز پس از دستگیری فرد متخلف علت و انگیزه این فرد را از رهاسازی مرغ‌های آلوده در فضای باز مشخص کنند.
شناسایی مقادیر زیادی از یک آلاینده سمی
در منازل و محیط زیست
محققان دانشگاه ایندیانا واقع در آمریکا مقادیر زیادی از ماده شیمیاییTDTBPP را که به تازگی کشف شده است، در منازل و محیط زیست شناسایی کردند.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این ماده شیمیایی، نوعی ارگانوفسفات است که در حشره‌کش‌ها، ماده خاموش‌کننده آتش و مواد روان‌کننده مورد استفاده در تولید محصولات مختلف کاربرد دارد.
به گفته محققان، این ماده حتی ممکن است در فرآیند تجزیه سایر ترکیبات شیمیایی نیز تولید شود. این اولین بار است که محققان، متوجه وجود مقادیر بسیار زیادی از این ماده شیمیایی سمی در محیط‌زیست و منازل مسکونی می‌شوند. به گفته محققان، تنفس غبار آلوده به این ماده یا برخورد آن با پوست، موجب آلودگی شهروندان می‌شود. محققان با استفاده از طیف‌سنجی حجمی با وضوح بالا نمونه‌های غبار موجود در یک کارخانه دفع زباله‌های الکترونیکی، واقع در اونتاریو کانادا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در این نوع کارخانه‌ها معمولا ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در تولید پلاستیک، سیم‌ها، فیبرهای مدار چاپی و تجهیزات الکترونیکی یافت می‌شود. علاوه بر این محققان، نمونه غبار متعلق به ۲۰ منزل مسکونی واقع در اونتاریو و همچنین نمونه‌هایی از کانال مسیل شیکاگو، فیلترهای آب بندر ایندیانا و سازه‌های نمونه‌گیری از هوای شیکاگو را مورد بررسی قرار دادند. در نتیجه این بررسی‌ها مشخص شده است که ماده TDTBPP به ویژه در منازل مسکونی به میزان بسیار زیاد یافت می‌شود.
آنچه موجب نگرانی محققان شده، کاربرد وسیع این ماده در محصولات مورد استفاده شهروندان و محیط زیست و عدم اطلاع متخصصان از کاربرد گسترده این ماده سمی است.
فراخوان دوره جدید جایزه مهرگان علم برای کوشندگان محیط‌زیست
دبیرخانه جایزه «مهرگان علم برای کوشندگان حوزه محیط زیست»، فراخوان دوره نوزدهم و بیستم این جایزه را منتشر کرد.
در این فراخوان، از همه فعالان، ناشران، نویسندگان و سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه محیط‌زیست، خواسته شده است تا در این طرح زیست‌محیطی مثل ادوار گذشته حضوری پررنگ داشته باشند. نشانی برای ارسال کتاب‌ها و دیگر فعالیت‌ها «تهران – صندوق پستی ۵۵۵-۱۹۶۱۵» ، نشانی رایانامه دبیرخانه mehreganprize@gamil.com و تلفن دبیرخانه ۶۶۹۵۹۸۸۰ اعلام شده است.