فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه با تلاش مرزبانان و همکاری مرزنشینان، شاهد کاهش جرایم مرزی طی سالهای اخیر هستیم، گفت: مرزبانی حامی کولبران است. سردار قاسم رضایی اظهار کرد: توفیقی شد تا در خدمت مردم، مرزنشینان و مسئولان شهرستان بانه باشم، مردم کردستان همواره فتنههای دشمنان را خنثی و فرهنگ دفاع از وطن و […]
فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه با تلاش مرزبانان و همکاری مرزنشینان، شاهد کاهش جرایم مرزی طی سالهای اخیر هستیم، گفت: مرزبانی حامی کولبران است.
سردار قاسم رضایی اظهار کرد: توفیقی شد تا در خدمت مردم، مرزنشینان و مسئولان شهرستان بانه باشم، مردم کردستان همواره فتنههای دشمنان را خنثی و فرهنگ دفاع از وطن و دین را معنا کردند.
وی، مرزنشینان را مرزبانان واقعی کشور دانست و بیان کرد: عملکرد مرزبانان و مرزنشینان در تأمین امنیت مرزها، نشانگر اهتمام برای دفاع از حریم کشور است.
فرمانده مرزبانی ناجا، خدمات دهی به مرزنشینان را مهم و از اولویت های مرزبانی دانست و گفت: نگاه دولت به مرزنشینان ویژه بوده و به دنبال بازگشایی بازارچهها و معابر رسمی برای مرزنشینان است.
اختصاص ۵۰۰میلیون دلار به صنعت داروسازی کشور
معاون اجتماعی سازمان برنامه و بودجه از اختصاص مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار به صنعت داروسازی کشور خبر داد و گفت: این مبلغ در هفته جاری تخصیص داده میشود. البته این موضوع که این مبلغ به بیمهها داده شود یا صنعت به صورت مستقیم از آن بهرهبرداری کند، در حال بررسی است.
سعید درباره تخصیص این مبلغ از صندوق توسعه ملی برای کمک به صنعت داروسازی کشور اظهار داشت: این مبلغ مربوط به کمک به صنعت داروسازی داخلی است تا مشکلات صنعت داروسازی برطرف شود. برنامهریزیها در این راستا است که صنعت داخلی داروسازی بیشترین بهرهبرداری را از این مبلغ داشته باشد. وی افزود: با این حال به دنبال شیوه تخصیص این مبلغ به صنعت داروسازی هستیم که این مبلغ را در اختیار سازمانهای بیمهگر یا بانک مرکزی بگذاریم. البته نظر به این است که این مبلغ برای تخصیص به صنعت داروسازی کشور، در اختیار بانک مرکزی باشد. نمکی ادامه داد: در حال حاضر بیشتر نظر ما این است که این مبلغ در اختیار بانک مرکزی باشد تا صنعت داروسازی بتواند به صورت مستقیم پروفورمهای خود را گشایش دهد؛ زیرا ۹۷ درصد داروی کشور تولید داخل و سه درصد وارداتی است و به همین علت این مبلغ باید در راستای حمایت از صنعت داخلی دارو هزینه شود. معاون اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: راهکارهای مختلف برای تخصیص این مبلغ با جلساتی که با سندیکای تولیدکنندگان دارو و نماینده اتاق بازرگانی در صنعت داروی تولید داخل در حال بررسی است.
محصولات کشاورزی غیرقابل ردیابی است
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: آنچه مبنای سازمان غذا و دارو است، نمونه برداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است.
وحید مفید، در مورد نیترات سیب زمینی توضیح داد: نمونه برداری های معاونتهای غذا و دارو براساس روش های علمی بوده و اگر در نمونه ای میزان نیترات حتی چند برابر باشد، نمی توانیم حکم کنیم که کل سیب زمینی های کشور این مشکل را دارند. ممکن است در برخی مناطق به نمونه هایی برخورد کنیم که میزان نیترات و نیتریت، بالاتر از حد مجاز باشد، اما این موضوع به این معنا نیست که میزان باقی مانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد.
وی افزود: در حال حاضر، سازمان غذا و دارو میتواند به آسانی فرآوردههای غذایی را به واسطه پروانه ساخت آن از کارخانه تولیدی رهگیری کند، اما این امکان در مورد محصولات کشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامه دار نشدهاند و ما صرفا در صورت بالا بودن باقی مانده سموم، موارد را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکنیم. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب “سند ایمنی غذا” است، اظهار داشت: با برنامه ریزی صورت گرفته و قول جهاد کشاورزی در اوایل زمستان، اولین گروه از کدهای شناسه مزارع به ما اعلام میشود و ما می توانیم محصولات کشاورزی را نیز ردیابی و پایش کنیم. مفید ادامه داد: براساس طرحی که در چند سال گذشته سازمان غذا و دارو آن را پیگیری کرده است، پایش میزان باقی مانده سموم کشاورزی از جمله نیترات و نیتریت و در مورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است که در سالهای ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ میزان باقی مانده سموم به ترتیب روی ۷، ۱۵، ۱۷ و ۱۸ قلم محصول اندازه گیری شده که براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در سال جاری نیز، میزان باقی مانده سموم روی ۳۰ قلم محصول پایش خواهد شد.