به اعتقاد یک زیست شناس دریایی که در زمینه نابودی اکوسیستمهای مرجانی در نقاط مختلف جهان تحقیق میکند، کودکان امروز شاید آخرین نسلی باشند که صخرههای مرجانی را با این عظمت و شکوه میبینند. دیوید اوبورا، رئیس گروه تخصصی مرجان در “اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت” (IUCN) اعلام کرده که گرمایش جهانی و اسیدی شدن […]
به اعتقاد یک زیست شناس دریایی که در زمینه نابودی اکوسیستمهای مرجانی در نقاط مختلف جهان تحقیق میکند، کودکان امروز شاید آخرین نسلی باشند که صخرههای مرجانی را با این عظمت و شکوه میبینند.
دیوید اوبورا، رئیس گروه تخصصی مرجان در “اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت” (IUCN) اعلام کرده که گرمایش جهانی و اسیدی شدن اقیانوسها تاکنون ۱۶ تا ۳۳ درصد از تمامی صخره های مرجانی آبهای گرم را به شدت نابود کرده است و بقایای این مرجان ها نیز حتی به افزایش یک درجهای دما آسیبپذیر شدهاند.
اوبورا با بیان این که کودکان امروز شاید آخرین نسل شاهد شکوه صخرههای مرجانی باشند، گفت: صخره های مرجانی امروز پیشینهای ۲۵ تا ۵۰ میلیون ساله دارند و از برخوردهای تکتونیکی مانند برخورد صفحات آفریقا به اروپا و هند به آسیا جان سالم به در بردهاند. با این حال ما شرایط آب و هوایی را چنان تحت تاثیر قرار دادهایم که شاید کودکانمان آخرین نسلی باشند که شاهد صخره هایی هستند که دهها میلیون سال به حیات خود ادامه دادهاند.
تبدیل گاز متان زبالهها به برق
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران از انعقاد قرارداد تبدیل گاز متان زبالهها به برق خبر داد.
عبدلی با بیان اینکه روزانه به صورت میانگین ۹۰۰۰ تن پسماند شهری تولید میشود، گفت: ۶۵۰۰ تن زباله شهری از ایستگاههای میانی به آرادکوه منتقل میشود.
وی تصریح کرد: ۱۳۰۰ تن زباله ارزشمند است که توسط پیمانکاران به صورت تفکیک شده جمع آوری میشود.
عبدلی با بیان اینکه ۳۰۰ تن زبالههای شهرهای اطراف تهران است، گفت: ۲۰۰ تن زباله پزشکی و صنعتی است. وی با بیان اینکه حدود ۴۰ تا ۴۲ هزار تن نخاله ساختمانی در شهر تهران جمع آوری میشود، تصریح کرد: در سالهای گذشته که ساخت و ساز رونق داشت این مقدار به ۱۰۰ هزار تن نیز رسیده بود.
عبدلی با بیان اینکه ۲۵ هزار تن از نخالهها به این مرکز منتقل میشود، گفت: ۵۰۰۰ هزار تن به آرادکوه و ۱۰ هزار تن نیز به گودهای اطراف تهران منتقل میشود.
تهران طرح جامع پسماند ندارد
شهردار تهران عنوان کرد که در هفته آینده پاکتهای مناقصه طرح جامع پسماند تهران بازگشایی میشود.
محمدعلی افشانی با بیان اینکه ما قدر نعمتها و داشتههایمان را نمیدانیم، گفت: یکی از نعمتها پساب بود که در این چند سال به آن بیتوجهی کردیم و حالا با وجود خشکسالی به نعمت آن پی بردهایم.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از نعمتهایی که آن را معضل میدانیم، زباله است ادامه داد: زباله اگر درست استفاده شود، به جای تخریب منابع طبیعی میتواند درآمدزا باشد.
شهردار تهران با اشاره به نقش شهرداری تهران در ایجاد این مرکز گفت: اگر شهرداری نبود، نمیتوانستند از شرایط خاص احداث این کارخانه استفاده کنند چرا که تا شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران اجازه احداث کارخانه داده نمیشد.
وی با بیان اینکه شعار من تهران، شهر ریسکپذیر و شهروند مشارکتپذیر بود، گفت: شعار خوبی بود. اگرچه دوره کوتاهی بود اما معتقدم که با جلب مشارکت شهروندان بتوان تهران را به شهر بهتری تبدیل کرد. افشانی با بیان اینکه تهران هنوز طرح جامع پسماند ندارد و قرار است این هفته پاکتهای مناقصه باز شود، گفت: تا وقتی طرح جامعی وجود نداشته باشد، اقدامات انجام شده نمیتواند دقیق و درست باشد.
وی با بیان اینکه در چند ماه گذشته اقدامات خوبی را انجام دادیم، گفت: یکی از اقدامات خوب کنترل خودروهای حمل زباله است. به گونهای که توانستیم با نصب GPS ماشینهای زباله و تناژ آن را کنترل کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه قبل از تحریمها وقت زیادی گذاشتم تا ارز دولتی برای خرید ماشینهای آتشنشانی دریافت کنیم، گفت: توانستیم خودروهای آتشنشانی که در روز آتشنشان تحویل داده شد را با ارز ۴۲۰۰ تومان خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه شنبه گذشته چهار پروژه عمرانی افتتاح شد، گفت: من مدیری نیستم که پروژههایی را نیمه کاره افتتاح کنم و حتی اگر یک درصد پروژه نیز باقی مانده باشد، آن را افتتاح نمیکنم اما دیدم که پروژهها آماده بود و آن را به سرعت افتتاح کردم هر چند که میتوانستیم آن را برای شهردار بعدی بگذاریم تا آن را افتتاح کند اما برای رفاه حال مردم هر چه سریعتر پروژه را افتتاح کردیم.