«گابریل بردی» با ساخت اولین مستند بلند خود با عنوان «جزیره ارواح گرسنه» جایزه حقوق بشر جشنواره مستند آمستردام (ایدفا) را طی مراسمی دریافت کرد. داستان این مستند درباره یک درمانگر آسیبهای روحی و روانی به نام «پولین» است که از یک زندان محل نگهداری مهاجران غیرقانونی در یکی از جزایر استرالیا که به […]
«گابریل بردی» با ساخت اولین مستند بلند خود با عنوان «جزیره ارواح گرسنه» جایزه حقوق بشر جشنواره مستند آمستردام (ایدفا) را طی مراسمی دریافت کرد.
داستان این مستند درباره یک درمانگر آسیبهای روحی و روانی به نام «پولین» است که از یک زندان محل نگهداری مهاجران غیرقانونی در یکی از جزایر استرالیا که به شدت نیز مورد محافظت قرار میگیرد، بازدید میکند و در آنها با بسیاری از زندانیان مواجه میشود که سالهاست در آنجا زندانی هستند و هیچ چشماندازی به آزادی در آینده نیز ندارند.
در این مستند «گابریل بردی» کارگردان فیلم؛ پدیده مهاجرت هزاران خرچنگ به این جزیره که در اقیانوس اطلس قرار دارد را با مهاجرت انسانها مقایسه کرده است. جایزه ۲۵ هزار دلاری حقوق بشر جشنواره مستند آمستردام که برای دومین سال اعطاء میشود، ویژه بهترین مستندی است که تصویرگر موضوع حقوق بشر با بالاترین ظرافت سینمایی است. سیویکمین جشنواره بینالمللی مستند آمستردام (ایدفا) از تاریخ ۱۴ تا ۲۵ نوامبر (۲۳ آبان تا ۴ آذر) در کشور هلند برگزار میشود و امسال مستند «دلبند» به کارگردانی یاسر طالبی در بخش رقابتی آثار نیمهبلند و مستند «حلب: سکوت جنگ» به کارگردانی امیر اصانلو نیز نماینده سینمای ایران در بخش رقابتی مستند کوتاه،این رویداد هستند.
راهاندازی پیاده راه کتاب در میدان کتاب
همزمان با هفته کتاب و کتاب خوانی، آدینه های کتابی در میدان کتاب(شهید احمدی روشن) برگزار می شود.
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان شهروندان، پیاده راه کتاب با عنوان آدینه های کتابی در میدان کتابی(شهید احمدی روشن) راه اندازی میشود. بر اساس گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۳، این پیاده راه شامل بخش فروش کتاب، تبادل کتاب، اهدای کتاب به مدارس و مناطق محروم و… است که از روز جمعه مورخ ۲آذر ماه ۹۷ آغاز به کار میکند.
محمد معتمدی مدیران را به چالش «#سلطان_کنسرت» دعوت کرد
محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی چهارشنبه ۳۰ آبان ماه با ارسال متنی از طریق پست الکترونیکی خود به خبرنگاران، متولیان فرهنگی، مقامات قضایی و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را به چالش «سلطان کنسرت» دعوت کرد. در متن منتشر شده از سوی معتمدی آمده است: «در حوزه اقتصاد یک فردی بود که معروف شد به سلطان سکه. او دقیقاً چه کار میکرد و جرمش چه بود؟ در بازار سکه نوعی انحصار به وجود آورده بود به نحوی که جدا از سیاستگذاریهای دولت میتوانست با ارتباط با برخی افراد در بدنه اجرایی، قیمت سکه را به تنهایی تعیین کند. در حوزه امور فرهنگی و هنری چه؟ به هر حال بنده و سایر هنرمندان مستقل که بازرگان و فعال اقتصادی نیستیم. ما هنرمند موسیقی هستیم و حوزه کاری و شغلی ما کنسرت است. آیا هنرمندان موسیقی مستقل هم سلطان حوزه کاری خود را دارند؟! سوال این است که سلطان فروش بلیت کنسرتهای موسیقی ایران کیست؟ البته منظور از سلطان، هنرمندان عرصه موسیقی یا خوانندگان موسیقی نیستند بلکه کسانی هستند که بازار و ساز و کار فروش بلیت کنسرتها را در اختیار گرفتهاند. آنچه که مشخص است این است که این انحصار به هر روی شکل گرفته است ولی شکلگیری این انحصار با هماهنگی و تایید متولیان فرهنگی کشور بوده و یا نوعی فساد خارج از سیستم اداری است؟ به گمان بنده اینها سوالاتی بسیار مهم ولی بیپاسخ هستند بنابراین اینجانب خبرنگاران محترم و همچنین مسئولان و متولیان محترم فرهنگی و قضایی کشور و اعضای محترم کمیسون فرهنگی مجلس را به چالش #سلطان_کنسرت دعوت میکنم».
سینمای «تارانتینو» بازگشایی میشود
به گزارش جمله به نقل از هالیوود ریپورتر، سینما «نیو بورلی» (New Beverly) متعلق به کوئنتین تارانتینو کارگردان مطرح سینما، بعد از بازسازی که تقریبا یک سال به طول انجامید، در ماه آینده میلادی بازگشایی میشود.
سینمای تاریخی شخصی کوئنتین تارانتینو در بورلی بولوار بعد از انجام بازسازی و تعمیرات اساسی در روز ۱ دسامبر بازگشایی خواهد شد؛ این خبر روز سهشنبه ۲۰ نوامبر (۲۹ آبان) توسط وبسایت و شبکههای اجتماعی مربوط به این سالن سینما اعلام شد. سینما «نیو بورلی» جدول نمایش فیلمهایش برای ماه آینده میلادی را نیز منتشر کرد که برنامه نمایش روز ۱ دسامبر شامل فیلمهای «بازگشت بتمن» (۱۹۹۲)، «بوچ کسیدی و ساندنس کید» (۱۹۶۹) و «مات و مبهوت» (۱۹۹۳) است.
البته در ماه دسامبر که به تعطیلات کریسمس منتهی می شود فیلم های کلاسیک مربوط به این ایام مانند «کابوس قبل از کریسمس» (۱۹۹۳)، «چه زندگی شگفت انگیزی» (۱۹۴۶) و «تعطیلات کریسمس هجویه ملی» (۱۹۸۹) نیز در این سینما به نمایش گذاشته می شود. همچنین در فهرست فیلمهای ماه دسامبر، فیلم های تارانتینو مانند «هشت نفرتانگیز» و «سگهای انباری» نیز حضور دارند و البته باید به این فهرست جذاب فیلمهای گنگستری مانند «تسخیرناپذیران» (۱۹۸۷)، «رفقای خوب» (۱۹۹۰) و «پدرخوانده» (۱۹۷۲) را نیز اضافه کرد.
این سالن سینما در سال ۱۹۲۹ ساخته شده و تارانتینو آن را در سال ۲۰۰۷ خریداری کرده است. تارانتینو پیشتر درباره این سالن سینما گفته بود که از سال ۱۹۸۲ به طور مکرر برای تماشای فیلمها به این سینما رفت و آمد داشته است.