مقامات محلی در نیوزیلند از تلف شدن ۱۴۵ قطعه نهنگ پایلوت در منطقهای دوردست در یکی از جزایر کوچک این کشور خبر دادند. مقامات محلی اظهار داشتند: محل به گل نشستن این نهنگها روز شنبه شناسایی شد و تا آن زمان، نیمی از نهنگها تلف شده بودند. اما به دلیل شرایط نامناسبِ سایر نهنگها از […]
مقامات محلی در نیوزیلند از تلف شدن ۱۴۵ قطعه نهنگ پایلوت در منطقهای دوردست در یکی از جزایر کوچک این کشور خبر دادند.
مقامات محلی اظهار داشتند: محل به گل نشستن این نهنگها روز شنبه شناسایی شد و تا آن زمان، نیمی از نهنگها تلف شده بودند. اما به دلیل شرایط نامناسبِ سایر نهنگها از جمله سختیِ دسترسی به آنها تصمیمی برای نجاتشان اتخاذ نشد و این امر به مرگ باقی نهنگها انجامید.
مقامات محلی تاکید کردند: احتمال نجات دیگر نهنگها از طریق بازگرداندن آنها به آب و شناور کردن مجدد آنها بسیار پایین بود و متاسفانه ناچار به این تصمیمگیری شدیم. در روزهای اخیر موارد دیگری از به گل نشستن نهنگها در سواحل نیوزیلند گزارش شده است.
روشی موثر برای کاهش آلودگی هوا در چین
نتایج مطالعات نشان میدهد که کاهش سوزاندن چوب توسط افراد روستایی در چین باعث کاهش آلودگی ذرات جامد هوا شده است.
گروهی از محققان چینی، آمریکایی و نروژی دریافتند که تشویق کردن ساکنان روستایی به جایگزین کردن سوختهای پاک به جای استفاده از سوخت چوب و گیاهان برای پختوپز و … به کاهش ذرات آلاینده هوا کمک میکند. کشور چین در تلاش برای کاهش میزان آلودگیهای جوی است که شامل انواع مختلفی از جمله ذرات ریزی میشود که با ابتلا به بیماریهای مختلف و مرگ ومیر در ارتباط هستند. مسئولان چین برای مقابله با این مشکل، سیاستهای جدیدی اتخاذ کردهاند که در پاکسازی هوا و کاهش آلایندهها در نیروگاهها، اتومبیلها و … موثر بوده است.
دفاع تمام قد کلانتری از محصولات تراریخته
به رغم همه تردیدها!
رییس سازمان حفاظت محیطزیست به رغم همه تردیدهایی که درباره محصولات تراریخته وجود دارد، برای چندمین بار از تولید این محصولات دفاع کرد.
عیسی کلانتری درباره محصولات تراریخته گفت: محصولات تراریخته در واقع از یک ژن وحشی ایجاد نمیشود، بلکه تراریخته از یک ژن شناخته شده است؛ یعنی ژنی که دیگر وحشی تلقی نمیشود.
وی تصریح کرد: درحقیقت در بحث تراریخته ژن شناخته شدهای را به یک موجود دیگری منتقل میکنند و این موضوع هیچ ارتباطی به تنوع زیستی ندارد و ما نیز در سازمان حفاظت محیط زیست بر تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی نظارت میکنیم. گفتنی است؛ سپاتریک دبویسر (مشاور کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا) در گفتوگویی با ایلنا اظهار کرده بود، تاکنون ۶۶ درصد از محصولات تراریخته توانستهاند، تایید اتحادیه اروپا را به دست آورند و مصرفکنندگان اروپایی اصلا به سراغ این محصولات نمیروند، از همین رو فروشگاهها هم علاقهای به خرید آنها نشان نمیدهند. مشاور کمیسیون کشاورزی اتحادیه اروپا با اشاره به شکایت آمریکا از کشورهایی که محصولات تراریخته مصرف نمیکنند گفته بود: در خلال سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ اروپا هیچ محصول تراریختهای را از آمریکا وارد نکرد و به همین دلیل واشنگتن از اروپا به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد. دبویسر همچنین درباره خطرهای احتمالی محصولات تراریخته گفته بود؛ در این فرآیند ما خطرهای احتمالی این محصولات را برای انسان، حیوان و محیطزیست در نظر میگیریم. اگر برآیند این فرآیند از نظر سازمان سلامت غذایی اروپا (افسا) مثبت باشد، اعضای اتحادیه میتوانند درباره استفاده از این محصولات رایزنی کنند. برای انجام این امر نیاز به توافق اکثریت اعضای اتحادیه اروپا است.