رییس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی از فراهم شدن امکان درمان بیماران افغانستانی در جزیره کیش خبر داد. پرویز افشار گفت: افغانستان از کشورهای بسیار مهم همسایه ما و با قابلیت‌های بسیار زیاد است. همچنین مردم آن از لحاظ همزبانی و قرابت فرهنگی اشتراکات بسیاری با ما دارند. درد و رنج بسیار زیادی ملت […]

رییس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی از فراهم شدن امکان درمان بیماران افغانستانی در جزیره کیش خبر داد.
پرویز افشار گفت: افغانستان از کشورهای بسیار مهم همسایه ما و با قابلیت‌های بسیار زیاد است. همچنین مردم آن از لحاظ همزبانی و قرابت فرهنگی اشتراکات بسیاری با ما دارند. درد و رنج بسیار زیادی ملت افغانستان در طول نیم قرن اخیر به دلیل جنگ و نابسامانی و ناامنی تحمل کرده‌اند و مردم به واسطه بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های عفونی بسیار در رنج هستند و خدمات سلامت هم به دلیل احساس عدم امنیت در حد مطلوب به آنها ارائه نشده است.
وی ادامه داد: افغانستان از جمله کشورهایی است که تعداد قابل توجهی از بیمارانش برای دریافت خدمات سلامت به دیگر کشورها سفر می‌کنند. هند،‌ پاکستان، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران از مقاصد گردشگری مردم افغانستان برای سلامت هستند. البته سهم ایران بسیار پایین است و مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه بحث ویزا برای اتباع افغانستانی برای گرفتن خدمات سلامت در ایران با محدودیت همراه است. البته در مشهد خدمات خوب و ممتازی در زمینه سلامت ارائه می‌شود که شهروندان هرات و دیگر شهرهای مجاور از آن استفاده می‌کنند.
رئیس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با اشاره به مذاکراتش با وحید مجروح؛ رییس روابط بین‌الملل و سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان گفت: هماهنگی‌های لازم با مدیرعامل منطقه آزاد کیش صورت گرفته تا اتباع افغان از مراکز درمانی این منطقه استفاده کنند.کیش یکی از جزایر بسیار زیبای دنیاست و قابلیت‌های بسیار زیادی دارد. همچنین چندین مرکز درمانی و بیمارستان خوب در این جزیره وجود دارد.
افشار ادامه داد: جزیره کیش در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی را با کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان به ویژه کشور عمان دارد و تعدادی از بیماران از این کشورها به جزیره کیش برای درمان سفر می‌کنند. ما می‌توانیم از این قابلیت استفاده کرده و بیماران افغانستانی را بدون اینکه نیاز به ویزا داشته باشند از طریق خط هوایی به کیش برده و زمینه درمان آنها را در آنجا فراهم کنیم.
وی ادامه داد: قصد داریم بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور اعم از بخش‌خصوصی، دولتی، خیریه و مراکزی که با مشارکت بخش خصوصی و دولتی ایجاد شده‌اند را به بیماران افغانستانی و سایر کشورهای همسایه و آسیای میانه معرفی کنیم. ما اعتقاد داریم قبل از اینکه نگاه‌مان به دوردست‌ها باشد، باید به همسایگان‌مان نگاه کنیم هر چه همسایگان ما امنیت و رفاه بیشتری داشته باشند و از سلامت بهتری برخوردار بوده و آموزش بهتری بگیرند، امنیت کل منطقه تضمین خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با بیان اینکه خدمات سلامت جمهوری اسلامی ایران در حد ممتاز است،‌ خاطرنشان کرد: معتقدم ایران از لحاظ خدمات سلامت به ویژه مهارت پزشکان و جراحان جزو ۵ تا ۱۰ کشور برتر دنیاست و این قابلیت باید به منصه ظهور رسیده و به دیگران ارائه شود. برای این منظور باید تبلیغات مناسبی نیز ارائه شود. مرکز گردشگری سلامت کشورهای اسلامی زمینه معرفی بیمارستان‌ها و پزشکان درجه یک را فراهم خواهد کرد و برای تبلیغات این بیمارستان‌ها در آینده نزدیک اقدام خواهد کرد و بیماران دیگر کشورها برای درمان با هزینه‌های اندک به این بیمارستان‌ها معرفی خواهند شد.