کتاب‌های «نگار جاویدان: زندگی و آثار استاد محمود فرشچیان» و «در کارگه خیال: بررسی جایگاه خیال در آثار استاد محمود فرشچیان» به نویسندگی امیر رضائی نبرد منتشر شده‌اند.   به گزارش ایسنا، به گفته نویسنده، این دو کتاب تا کنون مهم‌ترین دستاوردهای مطالعات «فرشچیان‌پژوهی» او تا این زمان محسوب می‌شوند که کار گردآوری اسناد زندگی […]

کتاب‌های «نگار جاویدان: زندگی و آثار استاد محمود فرشچیان» و «در کارگه خیال: بررسی جایگاه خیال در آثار استاد محمود فرشچیان» به نویسندگی امیر رضائی نبرد منتشر شده‌اند.

 

به گزارش ایسنا، به گفته نویسنده، این دو کتاب تا کنون مهم‌ترین دستاوردهای مطالعات «فرشچیان‌پژوهی» او تا این زمان محسوب می‌شوند که کار گردآوری اسناد زندگی و آثار هنرمند، پژوهش و نگارش آن‌ها یک دهه زمان برده است و بیش از سه سال نیز صرف فرایند انتشار هر یک از این کتاب‌ها شده است.

 

او در توضیحی اظهار کرد: کتاب «نگار جاویدان» در نوع خود، نخستین و جامع‌ترین کار علمی-پژوهشی درباره زندگی، آثار و اندیشه استاد محمود فرشچیان از آغاز فعالیت حرفه‌ای ایشان، یعنی از بیش از ۷۰ سال پیش تا زمان حاضر محسوب می‌شود. تقریظ و طراحی جلد این کتاب را استاد فرشچیان، پیشگفتار آن را دکتر سیدحسین نصر، خوشنویسی عناوین آن را استاد غلامحسین امیرخانی و مدیریت هنری آن را استاد بیژن جناب بر عهده داشته‌اند. ناشر این کتاب، فرهنگسرای میردشتی و شمارگان کتاب ۲۰۰۰ نسخه است. این کتاب در دو بخش و ۱۰ فصل تنظیم شده و تقریبا هرآن‌چه مربوط به زندگی، آثار و اندیشه هنرمند می‌شود، در این کتاب با روش‌شناسی علمی و به طور مستند درج شده است.

 

 

رضائی نبرد در ادامه گفت: همچنین کتاب «در کارگه خیال: بررسی جایگاه خیال در آثار استاد محمود فرشچیان» توسط انتشارات سوره مهر و با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه منتشر شده است. خوشنویسی روی جلد این کتاب نیز بر عهده استاد بزرگ معاصر، غلامحسین امیرخانی بوده است.

او همچنین بیان کرد: این دو کتاب با همدلی و همکاری نزدیک استاد محمود فرشچیان و تعامل بی‌وقفه و شبانه‌روزی نگارنده با ایشان، طی سالیان طولانی به سرانجام رسیده‌اند. همچنین طبق برنامه قرار است آیین رونمایی از این دو کتاب به طور یک‌جا و با حضور استاد فرشچیان در تابستان سال جاری برگزار شود که اطلاعات تکمیلی آن در آینده منتشر خواهد شد.

 

رضائی نبرد با بیان این‌که این کتاب ‌از دستاوردهای اصلی او در حوزه مطالعات «فرشچیان‌پژوهی» محسوب می‌شوند گفت: «فرشچیان‌پژوهی، Farshchian Studies» مانند «حافظ‌پژوهی» و «سعدی‌پژوهی»، مجموعه مطالعات علمی- پژوهشی دربارۀ زندگی، آثار و اندیشه استاد محمود فرشچیان، هنرمند جهانی و نگارگر نامدار ایرانی است که برای نخستین‌بار، از سال ۱۳۸۴ توسط نگارنده بنیان نهاده شده و تاکنون تداوم و استمرار داشته است.