جام باشگاه‌های کتابخوانی در مرحله استانی دهم بهمن‌ماه پایان خواهد یافت. به گزارش جمله به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، تسهیل‌گران و مربی‌ها و مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرها و استان‌ها باید تا دهم بهمن‌ماه برگزیدگان بخش‌های مختلف جام باشگاه‌های کتابخوانی را انتخاب و معرفی و اسامی پنج‌ برگزیده‌ بخش‌های «بهترین […]

جام باشگاه‌های کتابخوانی در مرحله استانی دهم بهمن‌ماه پایان خواهد یافت. به گزارش جمله به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای ترویج کتابخوانی، تسهیل‌گران و مربی‌ها و مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرها و استان‌ها باید تا دهم بهمن‌ماه برگزیدگان بخش‌های مختلف جام باشگاه‌های کتابخوانی را انتخاب و معرفی و اسامی پنج‌ برگزیده‌ بخش‌های «بهترین نامه به نویسندگان»، «بهترین کتاب به انتخاب بچه‌ها»، «بهترین باشگاه کتابخوانی» و «بهترین فیلم موبایلی» را به دبیرخانه مرکزی در تهران ارسال کنند. دبیرخانه مرکزی در خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، شماره۷، ساختمان فجر، طبقه۶، کد پستی ۱۵۸۹۷۴۳۱۱۱ قرار دارد. ثبت‌نام سومین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی از اول مهرماه آغاز شد و پس از یک‌بار تمدید مهلت ثبت‌نام چهاردهم آذرماه پایان یافت. بیش از ۱۷۰۰ شهر و روستا در این رویداد شرکت کردند و قریب به ۱۵هزار باشگاه کتابخوانی ثبت شد. این رویداد در سال ۱۳۹۷ فعالیتش را از اردبیهشت‌ماه با تشکیل دبیرخانه استانی جام باشگاه‌های کتابخوانی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای مربیان باشگاه‌ها آغاز کرد.
«اتاق تاریک» به سینماها می‌آید
سخنگوی شورای صنفی نمایش از آغاز اکران «اتاق تاریک» و پایان کار «مغزهای کوچک زنگ‌زده» و «هشتگ» در سینماها خبر داد. غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش با اشاره به برگزاری جلسه این شورا گفت: در جلسه امروز دوشنبه ۲۶ آذر شورای صنفی نمایش، مشخص شد که فیلم «اتاق تاریک» به کارگردانی روح‌الله حجازی از چهارشنبه ۲۸ آذر در سرگروه آزادی اکران می‌شود. وی ادامه داد: سقف هفته نمایش در تهران فیلم‌های «مغزهای کوچک زنگ‌زده» به کارگردانی هومن سیدی و «هشتگ» به کارگردانی رحیم بهبودی‌فر به پایان رسیده است و این آثار در سینماها تعویض می‌شوند و تنها می‌توانند در پردیس‌های سینمایی به اکران خود ادامه دهند. فرجی در پایان گفت: در این جلسه دوباره تاکید شد تا برای سرگروه‌هایی که هیچ قراردادی ندارند، قرارداد فیلم کودک ارائه شود.
عکس‌هایی برای دلنشین‌تر شدن فضای دانشگاه
دبیر انجمن علمی تاریخ دانشگاه تهران از فراخوان عکاسی با محوریت آثار باستانی و میراث فرهنگی خبر داد تا با برگزاری یک نمایشگاه دائمی از این عکس‌ها در فضای دانشگاه بتوانند فضای دلنشین‌تری را برای دانشجویان به وجود بیاورند. نگار مروتی درباره فراخوان عکاسی با محوریت آثار باستانی و میراث فرهنگی گفت: تمام دانشجویان و هر کسی که دست به دوربین است، سلیقه خوبی دارد و در زمینه آثار باستانی کار می‌کند، می‌تواند عکس‌هایش را برای ما ارسال کند. او ادامه داد: محیط دانشکده‌های خارجی به نحوی است که با حال و هوای رشته‌ای که در آن تحصیل می‌کنند، می‌خورد اما فضای دانشگاه‌های ما محیط خشکی دارد و تصمیم گرفتیم با این کار دانشجویان را به فضای خودِ دانشگاه جذب کنیم و دانشجویان به جای قدم زدن در فضاهای بیرون و اطراف دانشگاه و رفتن به کافه‌ها، فضای داخل دانشگاه را برای این کار انتخاب کنند. دبیر علمی تاریخ دانشگاه تهران اضافه کرد: به فکر انجام کارهای دیگر هستیم تا دانشجویان رشته مجسمه‌سازی، طراحی و نقاشی بتوانند به ما کمک کنند تا فضای دانشگاه را زیباتر کنیم به همین دلیل فعلا فراخوانی برای عکاسی داده‌ایم تا در ادامه ببینیم چطور می‌توان این مسیر را به درستی پیش برد. مروتی با تاکید بر اینکه اصولا دانشکده‌های ما جذاب نیستند، افزود: زمانی که به صفحه‌های اجتماعی دانشگاه‌های خارج از کشور نگاه می‌کنیم، می‌بینیم محیط هر دانشکده با فضای رشته‌ای که در آن تحصیل می‌کنند، همخوانی دارند. علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در فراخوان عکاسی از آثار تاریخی با محوریت آثار باستانی و میراث فرهنگی، آثار خود را تا ۳۰ دی ماه به آدرس scahs.ut@gmail.com ارسال کنند. آثار برگزیده در نمایشگاهی دائمی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به نمایش گذاشته خواهند شد.
دو جایزه جشنواره ژاپنی برای «زندگی بدون زندگی»
«زندگی بدون زندگی» به نویسندگی و کارگردانی کاوه معین‌فر و تهیه‌کنندگی جعفر محمدی در ادامه حضورهای جهانی خود برای دومین و پس از حضور سال قبل در جشنواره بین‌المللی توکیو، امسال در جشنواره فیلم‌ مستقل «بلاداستیند» به روی پرده رفت. در این رویداد سینمایی که چهارمین سال برگزاری خود را تجربه کرد فیلم «زندگی بدون زندگی» جایزه بهترین فیلم بلند درام را به طور مشترک با یک فیلم از آمریکا کسب کرد. همچنین عباس عطایی بازیگر نقش اصلی مرد فیلم «زندگی بدون زندگی» نیز موفق به کسب جایزه بهترین بازیگر مرد فیلم درام شد. این هفدهمین حضور این فیلم در جشنواره‌های جهانی است که با احتساب ۲ جایزه اخیر تا به حال موفق به کسب ۷ جایزه بین المللی شده است. در خلاصه داستان «زندگی بدون زندگی» آمده است: اردشیر به سرطان مبتلا شده است و ساتیار پسرش از راهی غیرمعمول پول‌های طلب پدرش را از بدهکاران می‌گیرد. بخشی از عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: کاوه معین‌فر، تهیه‌کننده: جعفر محمدی، مدیر فیلمبرداری: آرش ساسانی، مدیرصدابرداری: محمد صالحی، آهنگساز: نیما عظیمی نژاد، طراح صحنه: سعید هنرمند، طراح گریم: مینا اصلانی، تدوین: امیر تقدیری، طراحی و ترکیب صدا: حسن مهدوی، جلوه‌های ویژه کامپیوتری: وحید قطبی زاده، مدیر تولید: امیر حقیقی، سعید پاکار، گروه فیلمبرداری: فرهاد شکری، آرش میرزاخانی، حسین شباهنگ، علی یزدانی، مهدی اسدی، بازیگران: عباس عطایی، امیر وزّان، مرجان صادقی، هادی اردلان، آناهیتا ایزدی پارسا، علیرضا پیام یار، اصغر بیات، رامبد خانلری، محدثه محمدزاده، سینا نیکوکار، حسام الدین باتمانی، فریاد قربانی، مهرداد خدیر، حمیدرضا غریب، حسین اسماعیلی، هادی اردلان، محمد مهدی رحیمی، علی کرمی، سعید شیخی، شاهین امیری‌فر، گروه موسیقی زیگ و گروه رقص کردی دوازده سواره قلای مریوان.