آسیب‌های قلبی، کم خونی، سوء تغذیه و … از دیگر آسیب‌ها و عوارض مصرف الکل هستند. یک مسئول فنی مرکز درمان سوء مصرف مواد و الکل با بیان این مطلب بر آسیب جدی مصرف الکل بر کبد تاکید کرد که می تواند منجر به سرطان کبد شود. دکتر ماندانا صادقی درباره آسیب‌های احتمالی مصرف الکل […]

آسیب‌های قلبی، کم خونی، سوء تغذیه و … از دیگر آسیب‌ها و عوارض مصرف الکل هستند.
یک مسئول فنی مرکز درمان سوء مصرف مواد و الکل با بیان این مطلب بر آسیب جدی مصرف الکل بر کبد تاکید کرد که می تواند منجر به سرطان کبد شود.
دکتر ماندانا صادقی درباره آسیب‌های احتمالی مصرف الکل به بینایی نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه در ایران مصرف الکل آزاد نیست و به طرق غیر قانونی تهیه می‌شود لذا ممکن است با ناخالصی‌هایی همراه باشد که آسیب‌های بینایی نیز به دلیل ناخالصی‌های مذکور و در اثر افزودن «متانول» داخل الکل «اتانول»، ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه وابستگی به الکل با وابستگی به مواد مخدر متفاوت است، دلیل این امر را آسیب‌های جدی‌تر جسمی مصرف الکل علاوه بر آسیب‌های روانی آن ذکر کرد و افزود: آسیبب‌های جسمی که الکل برای فرد ایجاد می‌کند، جدی‌تر و بارزتر و خطرناک‌تر است، به طوریکه اگر فرد آسیب ببیند و سپس به پزشک مراجعه کند، دیر است لذا باید زودتر جلوی آسیب‌ها گرفته شود.
این پزشک عمومی با اشاره به تغییرات ظاهری در مصرف‌کنندگان الکل نیز افزود: چون مصرف الکل حالت نشئگی و علائم خماری مشهودی دارد، اغلب خانواده‌ها قبل از پیشرفته شدن وابستگی فرد، متوجه آن می‌شوند. در واقع به دنبال حالت نشئگی و رفتارهای بی محابا و افسارگسیخته، اطرافیان متوجه آن می‌شوند. چنانچه وابستگی فرد به حدی باشد که هر روز برای رفع خماری خود مجبور به مصرف باشد باید تاکید کرد که زنگ خطر به صدا درآمده و در این حالت ترک مصرف برای چنین فردی راحت نیست.
صادقی با اشاره به اینکه افرادی که به الکل وابستگی می‌یابند، به دلیل سوء تغذیه‌، ممکن است دچار کم خون شده و ظاهری رنگ پریده‌ داشته باشند اظهار کرد: آنها همچنین ممکن است شکم بزرگی داشته باشند، اما زمانیکه ظاهر فردی نشان دهد که الکلی است، آن زمان آسیب‌های جسمی وی به حدی رسیده که احتمالا درمان آنها دیر شده است، به همین دلیل خانواده‌ها باید نسبت به هر نوع تغییر رفتار فرزندانشان حساس باشند.
وی با اشاره به بروز رفتارهایی نظیر دروغگویی و بدقولی در بین این افراد همچنین تصریح کرد: چنین ویژگی‌هایی بین تمام افرادی که به هرگونه ماده مخدر وابستگی پیدا می‌کنند وجود دارد که این نشان می‌دهد خانواده‌ها نباید صرفا به دنبال تغییر چهره و ظاهر جسمی فرزندشان باشند.
این مسئول فنی کلینیک ترک اعتیاد و الکل با بیان اینکه ارائه خدمات سرپایی به مصرف کنندگان الکل، تنها به معنی نسخه گرفتن نیست و این افراد تحت نظر روزانه هستند، افزود: برای تشخیص مرحله‌ وابستگی که فرد در آن قرار دارد پرسشنامه‌هایی وجود دارد؛ زمانیکه نمره فرد براساس آن از مرحله خاصی عبور کند به این معناست که فرد وابستگی شدید، متوسط یا خفیف دارد.
وی ادامه داد: این در حالیست که آسیب جسمی وارد شده به برخی از مصرف کنندگان بنا بر پرونده طبی و آزمایشاتی که دارند کاملا محرز است؛ در چنین مواقعی فرد وابسته نیازمند بستری و دریافت خدمات درمانی و روانی است، البته در برخی کلینیک‌ها فرد تست تنفسی الکل را هم می‌دهد که این تست‌ها صرفا مصرف کننده بودن فرد را نشان می‌دهد.