معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران از رشد ۴۸ درصدی نرخ سواد مازندرانی ها در ۴۰ سال گذشته خبر داد. به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛ «داود تقی نیا» در مراسمی به مناسبت گرامیداشت هفته سوادآموزی که در کانون حضرت فاطمه زهرا (س) ناحیه دو آموزش و پرورش […]
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران از رشد ۴۸ درصدی نرخ سواد مازندرانی ها در ۴۰ سال گذشته خبر داد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛ «داود تقی نیا» در مراسمی به مناسبت گرامیداشت هفته سوادآموزی که در کانون حضرت فاطمه زهرا (س) ناحیه دو آموزش و پرورش ساری برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵ طی مدت ۴۰ سال نرخ سواد مردم مازندران از ۵۰ درصد به ۹۷٫۶۳ درصد رسید.
وی با اشاره به نرخ سواد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال افزود: نرخ سواد ۴۹-۱۰ سال یکی از شاخصهای مهم سوادآموزی در جهان محسوب میشود که از این منظر کشور ما از رتبههای بالا در میان دیگر کشورها برخوردار است. این شاخص از سال ۵۵ تا ۹۸ در کشور ما از میزان ۴۸٫۸ به ۹۴٫۷ درصد و در استان مازندران از ۵۰ به ۹۷٫۶۳ درصد افزایش یافت.
تقی نیا، دیگر شاخص مهم سوادآموزی را که در سالهای پس از انقلاب اسلامی رشد قابل ملاحظهای داشته «فاصله درصد با سوادی زنان و مردان»عنوان کرده و ادامه داد: فاصله درصد با سوادی زنان و مردان در سال ۱۳۵۵ خورشیدی در کشور ۲۴ درصد بوده که در سال ۱۳۹۵ به ۶٫۸ کاهش یافت. همچنین این نرخ در مازندران از ۳۴٫۸ در سال ۵۵ به ۰٫۸ در سال ۹۵ رسید.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران همچنین به شاخص «فاصله درصد با سوادی شهری و روستایی» نیز اشاره کرده و گفت: در این شاخص مهم که به عدالت منطقهای مربوط می شود آمارها حکایت از کاهش چشمگیر فاصله سواد بین مردم روستایی و شهری دارد. در سالهای پیش از انقلاب مردم روستاها در دسترسی به تحصیل و سواد فاصله بسیار زیادی با شهرنشینان داشتند. وی با اشاره به آمارهای این شاخص مهم تصریح کرد: فاصله درصد با سوادی شهری و روستایی در سال ۱۳۵۵ خورشیدی در کشور ۳۴٫۹ درصد بوده که در سال ۱۳۹۵ به ۱۲٫۳ درصد کاهش یافت. همچنین این نرخ در مازندران از ۳۸ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۱٫۷۵ درصد در سال ۱۳۹۵ رسید که نشانگر رشد درخشان مازندرانیها در این زمینه است.
تقی نیا با بیان اینکه «رتبه باسوادی ۶ سال به بالا» استان مازندران در طی ۴ دهه گذشته با رشد ۴۰ درصدی مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: این رقم برای مازندران در سال ۱۳۵۵ عدد ۴۸٫۵۸ بوده که در سال ۱۳۹۵ به رقم ۸۸٫۷۱ افزایش یافت.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران در بخش دیگری از سخنان خود درباره ضرورت سوادآموزی در جامعه گفت: عدالت آموزشی یکی از پایه های عدالت اجتماعی است و تمامی اندیشمندان اذعان دارند که برای رسیدن به توسعه باید بسترهای عدالت اجتماعی را فراهم ساخت. اصلی ترین بستر ایجاد عدالت اجتماعی نیز عدالت آموزشی و دسترسی همه آحاد جامعه به حق تحصیل و سوادآموزی است.
تقی نیا با بیان اینکه آموزش اصلیترین راه جلوگیری از تفکر جنگ و نزاع است، افزود: پس از جنگ جهانی دوم چندین کشور اقدام به تأسیس سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) کردند تا بتوانند صلح و آشتی و آرامش را جایگزین جنگ کنند. هم اکنون ۱۷۰ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران عضو این سازمان هستند تا با فراهم آوردن هر چه بیشتر بسترهای آموزش به عنوان اصلی ترین محور توسعه، به تفکر آشتی و آرامش و سازش دست یابند.
شایان ذکر است در این مراسم از آموزشدهندگان سوادآموزی مرکز استان تجلیل شد.
طرح پویش ناباروری در استان مرکزی
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: طرح پویش ناباروری و فرزندآوری سالم در استان مرکزی اجرا میشود.
زهرا فرجی در حاشیه جلسه کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده استان مرکزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هفتمین جلسه کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده استان با ریاست سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، با حضور اعضای کارگروه و با دستور کار تبیین سیاستهای جمعیتی و طرح پویش ناباروری و فرزندآوری سالم توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.
وی افزود: براساس این طرح دانشگاه علوم پزشکی در یک مدت ۴ ماهه قرار است که بحث ترویج فرزندآوری سالم و افزایش جمعیت در میان گروههای هدف را عملیاتی و اجرایی کند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی تصریح کرد: انتظاری که در این جلسه مطرح شد این بود که با توجه به کاهش میزان موالید در سطح استان و به تبع آن در کشور و همچنین با توجه به ازدواجهای دیرهنگام و کاهش جمعیتی که امروز با آن مواجه هستیم، سیاستهای افزایش جمعیت ابلاغیه مقام معظم رهبری به جد مورد تاکید و در دستور کار اعضای کارگروه و همچنین سایر دستگاههای استان و حتی بخش خصوصی قرار گیرد. فرجی بیان کرد: اجرای کامل طرح پویش ناباروری و اطلاعرسانی کامل در این زمینه برای مخاطبان و بحث مراجعه به مراکز بهداشتی موضوعی بود که در این جلسه مطرح شد و مورد بحث و بررسی اعضای جلسه قرار گرفت.
وی ادامه داد: مقرر شد که دفتر امور بانوان و خانواده استانداری نظارت کامل بر اجرای این طرح در سطح دستگاههای اجرایی استان داشته باشد و در ارتباط با عوامل شیوع ناباروری و همچنین مباحث مربوط به هزینههای درمان ناباروری در بین زوجین که یکی از عوامل مراجعه به این مراکز است، جلسات تخصصیتر در بخشهای مرتبط برگزار شود، به طوری که خروجی آن به افزایش نرخ باروری و افزایش جمعیت در سطح استان منجر شود.
مه غلیظ اهواز پرواز کاسپین را به تهران برگرداند
پرواز تهران – اهواز شرکت کاسپین به سبب مه غلیظ و کاهش دید خلبان موفق به فرود در فرودگاه اهواز نشد و به تهران بازگشت.
پدیده مه از صبح روز گذشته اهواز را در برگرفت و موجب کاهش دید وسایل نقلیه زمینی و هوایی شد. پرواز شرکت هواپیمایی کاسپین که تهران را به مقصد اهواز ترک کرده بود به دلیل مه شدید و کاهش دید موفق به فرود در فرودگاه اهواز نشد و به فرودگاه تهران بازگشت. براساس اخبار واصله پروازهای ساعت ۷:۲۰ و ۷:۳۰ شرکتهای ماهان و زاگرس به ترتیب شماره پرواز ۴۵۸۷ ماهان و ۴۰۱۶ زاگرس که قرار بود اهواز را به مقصد تهران ترک کنند، مسافران را سوار و همچنان بروی باند فرودگاه در انتظار مجوز برج مراقبت هستند. گفتنی است پدیده غبار و ریزگرد طی چند سال اخیر در بسیاری موارد کار و زندگی را در شهرهای استان خوزستان چون اهواز مختل کرد و تلاش دولت و همچنین فعالان محیط زیست تا امروز حاصلی نداشته است. کارشناسان بر این باور هستند که ریزگردها نیز یکی از نتایج خشکسالی هستند.