با حکم رهبر معظم انقلاب، آیت ا… آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت شد رهبر انقلاب اسلامی در حکمی آیت‌ا… آملی لاریجانی را به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کردند. به گزارش «جمله» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در بخشی از متن حکم […]

با حکم رهبر معظم انقلاب، آیت ا… آملی لاریجانی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت شد

رهبر انقلاب اسلامی در حکمی آیت‌ا… آملی لاریجانی را به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
به گزارش «جمله» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در بخشی از متن حکم رهبر انقلاب اسلامی آمده است: «جناب آقای حاج شیخ صادق آملی لاریجانی دامت توفیقاته، با توجه به نقش بی‌بدیل مجمع تشخیص مصلحت نظام در اداره و قوام و استحکام نظام مقدس جمهوری اسلامی و با عنایت به ارتحال عالم مجاهد آیت ا… هاشمی شاهرودی رحمه‌ا… علیه و ضرورت سامان‌یابی هر چه سریعتر ارکان مجمع، جنابعالی را به ریاست آن مجمع مهم و تأثیرگذار و نیز به عضویت فقهای شورای محترم نگهبان منصوب می‌کنم.» در ادامه این حکم آمده است: «با عنایت به اهمیت مسئولیتها در مجمع و شورای نگهبان انتظار می‌رود در فرصت زمانی مناسب، با تنسیق امور در قوه قضائیه، در مسئولیت‌های خطیر یادشده مُتَمحّض گردید. از خداوند متعال توفیق وافر و کمک همه‌جانبه‌اش را برای آن جناب و همکاران مسألت مینمایم.»

رئیسی نزدیکترین شخص به مسند قضا
با انتصاب آیت ا… لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، گمانه زنی ها در خصوص جایگزین وی در قوه قضائیه شدت گرفت. بر اساس این گمانه زنی ها ، به احتمال قوی ششمین قاضی القضات نظام جمهوری اسلامی ، ابراهیم رئیسی خواهد بود. ریاست رئیسی در قوه قضائیه یک اتفاق جدید در دستگاه قضا رقم خواهد زد؛ برای اولین بار کسی رئیس نهاد برقراری عدل در کشور خواهد شد که سابقه فعالیت در این قوه را در کارنامه دارد. نه آملی لاریجانی و هاشمی شاهرودی، نه محمد یزدی و موسوی اردبیلی، هیچکدام پیش از ریاست بر قوه قضائیه سابقه فعالیت در این قوه را نداشته‌اند. حتی مرحوم بهشتی نیز قبل از ریاست قوه، سابقه‌ای در دستگاه قضا نداشته است. هفته گذشته «فرید مدرسی» روزنامه نگار در توئیتی مدعی شد با اتمام دوره ریاست آیت ا… آملی لاریجانی در قوه قضائیه، حجت الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» به ریاست دستگاه قضا منصوب خواهد شد. او نوشت که «در اوایل هفته ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه قطعی شد. گفت و گوهای مقدماتی با او انجام شده و در جلسه میان او و صادق لاریجانی نیز برای چگونگی انتقال ریاست قوه برگزار شد. قرار شده که معاونان قوه قضائیه نهایت همکاری را با رئیسی داشته باشند.»
این موضوع اگرچه در رسانه ها و شبکه های اجتماعی به سرعت دست به دست می شد و دهان به دهان می چرخید، اما واکنشی را از سوی قوه قضائیه و مسئولان قضایی کشورمان به همراه نداشت، تا اینکه جعفر منتظری دادستان کل کشور به عنوان اولین مقام قضایی به خبر انتصاب سید ابراهیم رییسی به ریاست قوه قضاییه واکنش نشان داد.
رایزنی ها برای انتخاب رئیس جدید قوه قضائیه در حال انجام است و همانطور که دادستان کل کشور هم گفته ممکن است تا تبدیل شدن شنیده ها، گمانه ها، حرف و حدیث ها و خبرهای غیر رسمی به اخبار رسمی و حقیقی تنها کمی زمان ببرد. گرچه چندی است که اخبار و گمانه زنی ها پیرامون انتخاب رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه داغ است. از سوی دیگر صادق لاریجانی که سابقه عضویت در شورای نگهبان و مجلس خبرگان را دارد، در سال ۸۸ و اوج اعتراضات، رئیس قوه قضائیه شد. بر خلاف هاشمی شاهرودی که اصلاح‌طلبان از او استقبال کردند، حضور آملی لاریجانی با استقبال جریان اصولگرا همراه بود که او را جانشین مناسب‌تر برای هاشمی شاهرودی می‌دانستند. اگر اتفاق خاصی نیفتد چند ماهی دیگر رئیسی بر مسند دستگاه قضا می‌نشیند، باید دید این بار کدام جریان از ریاست او استقبال می‌کند!
از سوی دیگر، انتصاب آیت ا… آملی لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت در حالی صورت می گیرد که آینده مباحث پیرامون لوایح چهارگانه به تصمیم این مجمع گره خورده است. حال این سوال مطرح می شود که چه سرنوشتی در انتظار لوایح چهارگانه است. پیش از این دستگاه دیپلماسی اعلام کرده بود: «بدون تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم حفظ برجام ناممکن است.» حال قرار شده این لوایح به شورای هماهنگی قوا برود؛ نهادی که به گفته برخی “تبدیل به شورای مصلحت دوم شده است”. با این حساب باید دید ریاست جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام چه رویکردی را در خصوص این مسائل مطروحه اتخاذ می کند.