بعد از بازداشت سرپرست میراث فرهنگی هرمزگان و اتهاماتی که به مدیرکل میراث و گردشگری گیلان وارد شده بود، این روزها شاهد بازداشت مدیرکل میراث قزوین و ۵ نفر دیگر بودیم. از قرار معلوم دلایل این بازداشت اتهامات مالی بوده است. براساس برخی شنیدهها عنوان میشد که تعدادی از مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و […]
بعد از بازداشت سرپرست میراث فرهنگی هرمزگان و اتهاماتی که به مدیرکل میراث و گردشگری گیلان وارد شده بود، این روزها شاهد بازداشت مدیرکل میراث قزوین و ۵ نفر دیگر بودیم. از قرار معلوم دلایل این بازداشت اتهامات مالی بوده است. براساس برخی شنیدهها عنوان میشد که تعدادی از مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پی مرمت و تعمیر یکی از بناهای تاریخی، برخی عتیقههای موجود را در منازل خود پنهان کرده بودند، از این رو سازمان بازرسی کشور درصدد پاسخخواهی از مدیرکل میراث فرهنگی قزوین برآمده است.
تمام این صحبتها درحالی مطرح میشود که محمد قاسمی (دادستان عمومی و انقلاب قزوین) عنوان کرده است: برخی از کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین به عنوان متهم توسط دستگاههای نظارتی از چندین ماه قبل تحت نظر بودهاند. به گفته او، تبانی در معاملات دولتی، تضییع حقوق بیتالمال و جعل اسناد دولتی ازجمله اتهاماتی است که به این افراد زده شده است. متهمان پرونده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین، ۶ نفر هستند که از ماهها پیش تحت مراقبت دستگاه های نظارتی قرار داشتند. در مهرماه سال جاری نیز شاهد بازداشت اشکان مختاری (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان) به همراه سه نفر دیگر در این اداره (معاون ادارهکل، سرپرست یکی از ادارات شهرستان و مسئول دفتر مدیرکل) از سوی یک نهاد امنیتی بودیم.
سال گذشته نیز رضا علیزاده (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان) به اتهام تضییع حقوق بیتالمال بازداشت شد. محمد روشناسان (مدیرکل بازرسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) در خصوص دلایل بازداشت او عنوان کرده بود: علیزاده در دوران مدیریت خود از مجموع ۱۶ مورد کمپینگها، ۵ مورد واگذاری در رودسر، املش، قلعه رودخان، رودبار و چولاب رشت داشته که بعد از ایراد بازرسی کل کشور، موضوع ابهام قانونی در واگذاری بوده است. پیشنهاد ما این بوده که با توجه به ایرادات سازمان بازرسی کل کشور، تا تعیین تکلیف نهایی، اعاده به وضع سابق شود و به طور طبیعی، زمانی که دوستان ورود کردند و امکانات را پس گرفتند، اعاده به وضع سابقه انجام شد. نمیدانم چرا همکاران قضایی در استان این نوع برخورد را در پروندهای که اصلاً اینقدر حاشیه نبایستی ایجاد میکرد و به سادگی بسته میشد، داشتند.
بازدید از مزار فروغ ممنوع
درحالی که ۸ دی ماه سالروز تولد فروغ فرخزاد بود و قرار بود به این مناسبت از لوح ثبتی خانه پدری او رونمایی شود، اما اعضای شورای شهر تهران هنگامی که برای دیدار مزار فروغ رفته بودند با ممنوعیت ورود به آرامستان ظهیرالدوله و درهای بسته آن روبه و شدند. رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از اینکه چه کسی درهای آرامستان ظهیرالدوله را بسته است، گفت: فروغ فرخزاد یکی از مشاهیر فرهنگی کشور است و اینکه علاقمندان نتوانند از مزار او دیدن کنند هیچ توجیهی ندارد. او با ابزار تاسف از اینکه موفق نشده است از لوح ثبتی خانه پدری فروغ در کنار مزار او رونمایی کند، اظهار کرد: امیدواریم در مدت نه چندان طولانی که از عمر شورای شهر پنجم باقی مانده، بتوانیم با کمک کمیسیون فرهنگی شورا و شهرداری، فضای آرامستان ظهیرالدوله که بخشی از هویت شهر تهران است را در معرض دید و بازدید عموم قرار دهیم.