از اینکه میبینم فرزندم (به ویژه در محیطهای مانند مهدکودک، مدرسه یا کلاسهای تابستانی که والدین حضور ندارند و کودکان دیگر ممکن است به آنها زور بگویند) نمیتواند از خود دفاع کند ناراحت و مضطرب میشوم، حتی گاهی این ناراحتی را به او انتقال میدهم و یا برچسب ترسو به او میزنم که از خودش […]
از اینکه میبینم فرزندم (به ویژه در محیطهای مانند مهدکودک، مدرسه یا کلاسهای تابستانی که والدین حضور ندارند و کودکان دیگر ممکن است به آنها زور بگویند) نمیتواند از خود دفاع کند ناراحت و مضطرب میشوم، حتی گاهی این ناراحتی را به او انتقال میدهم و یا برچسب ترسو به او میزنم که از خودش دفاع کند ولی تاثیر چندانی نداشته است… کودکان در فرایند رشد خود تغییرات زیادی در رفتار و تفکرشان بوجود میآید و تا حدودی رفتار آنها از یکسال تا یکسال دیگر تغییر میکند. بنابراین در برخورد با این مشکل، مقطعی نگاه نکنید و ببینید در طولانی مدت در تربیت فرزندتان چه کاری باید انجام دهید تا او را فردی با اعتمادبه نفس و شجاع پرورش دهید و تربیت شما تاثیر درازمدت مثبتی داشته باشد.
زدن ممنوع
متاسفانه یکی از جملات شایعه والدین، زمانیکه کودک نمیتواند از خود دفاع کند، اینست که زد، تو هم او را بزن.
چه کنیم؟
در برخورد با این مشکل، نگرانی را از خود دور کنید و دقت کنید در چه موقعیتی ابراز وجود خوبی دارد و در چه موقعیتهایی ندارد. چنین توجهاتی در کاهش نگرانی شما بسیار موثر است. علاوه بر این می توانید در موقعیتهایی که خوب اعمال می کند، او را تشویق کنید و در موقعیتهای دیگر از نقش بازی استفاده کنید. بیان داستان و قصهی کسانی که توانستند در موقعیتهای مختلف بر ترس و اضطراب خود غلبه کنند و شجاعت نشان دهند، نیز موثر است. از کارتونهای مناسب نیز می توانید بهرهی لازم را ببرید. اعتماد به نفس و ابراز وجود او را بالا ببرید.
زمانیکه کودک اعتماد به نفس لازم را داشته باشد خودش می تواند تصمیم بگیرد در موقعیت کدام نوع رفتار را انجام دهد؛ ترک محیط، برخورد قاطعانه یا بی توجهی. زمانیکه کودک از روشهای پرخاشگرانه برای ارتباط استفاده میکند مهارتهای اجتماعی لازم را کسب نمیکند.
به کودک در محیط خانه اجازه دهید با رعایت احترام و حد و مرزها از خود دفاع کند. کودکی که در خانه به موقع از خود دفاع میکند در بیرون هم اینگونه است. درباره احساسهای مختلف از جمله خشم، حسادت، استرس، ناراحتی، تعجب، شادی و خوشحالی صحبت کنید. آگاهی از احساسات به او کمک میکند تا با شناسایی آنها رفتار خود را بهتر کنترل کند و رفتار مناسب با موقعیت داشته باشد.
شایستگی و مهارتهای او را افزایش دهید. علاوه بر این در محیط خانه مسئولیت متناسب با سن به او واگذار کنید چنین فعالیتهایی کمک میکند تا اطمینان به خود را پیدا کند و در موقعیتهای مختلف مقتدرانه تر رفتار کند.
کمی دل و دماغ لطفا!
چرا حس و حال درس خواندن نیست و چه باید کرد؟
شاید فقط جنبه منفی هر چیزی را میبینید!
افراد بی انگیزه معمولا بهشدت منفیباف هستند و احتمال ناچیزی برای موفقیت در نظر میگیرند. مثلا همه تمرکزشان روی این است که درصدشان در دو درس پایین است و هیچ وقت به نقاط قوت خود توجهی نمیکنند! آیا شما منفیباف هستید؟
چه باید کرد؟
راز حفظ انگیزه این است که مهارتها و چالشهای پیش رویتان را صادقانه شناسایی کنید. هدف دشوار برای بعضی از داوطلبان مایهی تحریک فرد برای تلاش بیشتر است. آنها از توجه کردن به نقاط قوت خود انرژی میگیرند و با آن انرژی به جنگ نقاط ضعف خود میروند.
کمی دل و دماغ لطفا!
چرا حس و حال درس خواندن نیست و چه باید کرد؟ (بخش دوم)
از تأثیر عادتهای کوچک آگاه نیستید!
وقتی افراد بیانگیزه به خواستهشان فکر میکنند، معمولا میخواهند کاری بزرگ و فراموشنشدنی را، یکباره و برای همیشه انجام دهند. بنابراین وقتی موفق نمیشوند، احساس سرخوردگی میکنند و بیانگیزه میشوند. آنها نمیدانند که رسیدن به موفقیت های بزرگ با انجام کارهای جزئی روزمره ممکن میشود.
چه باید کرد؟
عادت های کوچک روزمره هستند که در نهایت موفقیتها را میسازند. لازم نیست ناگهان مقدار خواب خود را نصف کنید و …این برنامه های ناگهانی و یک شبه هرگز به سرانجام نمی رسند. کافیست هر شب ساعت خواب خود را ۱۵ دقیقه جابهجا کنید و بعد از چند هفته معجزه آن را ببینید.