علی اصغرملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در این زمینه گفت: نرخ هر کیلوگرم شقه بدون دنبه برای مصرف کنندگان به ۷۱ هزارتومان تا ۷۲ هزارتومان رسیده همچنین قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه برای مغازه داران بین ۶۵ هزارتومان تا ۶۶ هزارتومان است که با ۱۰ درصد سود آن را به مصرف کننده عرضه می کنند. رئیس اتحادیه […]

علی اصغرملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در این زمینه گفت: نرخ هر کیلوگرم شقه بدون دنبه برای مصرف کنندگان به ۷۱ هزارتومان تا ۷۲ هزارتومان رسیده همچنین قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه برای مغازه داران بین ۶۵ هزارتومان تا ۶۶ هزارتومان است که با ۱۰ درصد سود آن را به مصرف کننده عرضه می کنند.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره دلایل این گرانی، اضافه کرد: بحث قاچاق در این زمینه مطرح است، قاچاق دام با افزایش نرخ دلار بسیار افزایش داشته و در کمبود بازار تاثیرگذار بوده است.
ملکی درباره اینکه قرار است شرکت پشتیبانی امور دام، دام زنده از کشور رومانی وارد کند، گفت: این موضوع مطرح شده، باید راهکارها بررسی و رایزنی ها انجام شود، همچنین بودجه مورد نظر تامین گردد به عبارتی باید بستر لازم برای انجام این کار فراهم شود تا دام وارد کنند.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به تاثیر توزیع گوشت منجمد بر بازار عنوان کرد: اگر این گوشت به بازار تزریق نمی‌شد اوضاع به مراتب بدتر از این بود. حدود دو سال است که این گوشت وارد می‌شود و بدون آن اوضاع بازار به شدت به هم می‌ریخت.
ملکی همچنین با اشاره به واردات گوشت گرم به کشور تصریح کرد: گوشت گرم نیز از استرالیا و آسیای میانه به کشور وارد می‌شود و در حال توزیع در بازار است.

دلیل کمبود دام در کشور، قاچاق یا کاهش تولید؟!
وزیر جهاد کشاورزی نیز قبلا درباره قاچاق دام از کشور هشدار داده بود، محمود حجتی  در این زمینه با بیان اینکه در حال حاضر ۲ میلیون راس دام به صورت قاچاق از کشور خارج می شود، گفته بود: اینها سرمایه ملی هستند که از غرب، شمال غرب و از جنوب به کشورهای حاشیه خلیج فارس می روند.
با این وجود، برخی مسئولان معتقد هستند کمبود دام ربطی به قاچاق ندارد و کاهش تولید دلیل اصلی این مساله است، علیرضا عزیزالهی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در این راستا گفت: دلیل این مساله قاچاق نیست، بهره برداران عشایری و روستایی کشور کاهش یافته و این باعث شده تولید در بخش عشایری و روستایی کم شود؛  اما تقاضا که قرار بود کاهش یابد کاهش نیافته و افزایش یافته است بنابراین با کمبود مواجه شده ایم.

رکورد بی سابقه قیمت مرغ در بازار
قیمت مرغ نیز طی هفته های اخیر با جهشی چشمگیر به رکوردی بی سابقه رسیده، به طوری که قیمت روز شنبه گذشته به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان در مراکز خرده فروشی رسید. ردیروز قیمت این کالا با کاهش ۵۰۰ تومانی به ۱۴ هزارتومان در مراکز خرده فروشی رسید. این در شرایطی است که محمود حجتی، وزیرجهاد قیمت منطقی هرکیلوگرم مرغ را ۱۰ هزارتومان اعلام کرده و ستاد تنظیم بازار نیز قیمت این کالا را ۹۸۰۰ تومان تعیین کرده است که مورد تایید تولیدکنندگان نبوده است.
همچنین طی روزهای اخیر، دولت عرضه مرغ منجمد را  با قیمت هرکیلوگرم ۸۹۰۰ تومان به منظور تنظیم بازار این کالا آغاز کرده، اما این اقدام تا امروز نتوانسته منجر به ایجاد تعادل در بازار مرغ شود. کارشناسان دلیل این مساله را عدم استقبال مردم از مرغ منجمد عنوان می کنند. محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در این زمینه گفت: شرکت پشتیبانی امور دام روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن مرغ منجمد در کشور توزیع می کند که البته مردم استقبال چندانی نمی کنند.

قیمت منطقی مرغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است
براین اساس محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه قیمت مرغ طی روزهای آینده روند کاهشی خواهد داشت، گفت: دلیل افزایش قیمت این کالا در روز ۵ شنبه هفته گذشته و شنبه جاری این بود که ۸۰ درصد مرغ تهران از سایر استانها تامین می شود و به دلیل بارندگی حمل و انتقال این کالا به تهران دچار مشکل شده بود و بار کمتری به تهران می رسید.
وی افزود: بنابراین طی هفته جاری با کاهش قیمت مواجه خواهیم بود اما روند کاهش قیمت کند خواهد بود اما طی هفته جاری قیمت بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان کاهش می یابد.
یوسفی تصریح کرد: قیمت منطقی از نظر ما ۱۱ هزار تومان تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.
متاسفانه نوسانات شدید قیمت مرغ و افزایش قیمت گوشت در غیبت وزارت جهادکشاورزی در حوزه تنظیم بازار این محصولات رخ داده است.

۴۵ درصد گاوداری ها تعطیل شدند
رییس پیشین اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه تقاضا برای خرید گوشت به شدت کاهش یافته است، گفت: در شرایط کنونی پرورش گاو و گوسفند کاهش یافته تا جایی که روستای به اسم سیف آباد در منطقه شیراز از تولید روزانه ۴۰ تن شیر امروز به ۲ تن در روز رسیده است، زیرا در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد گاوداری های منطقه تعطیل شده اند، حتی ۲۹۰ گاوداری استان تهران که به فشافویه منتقل شده بودند، الان بیش از ۴۵ درصد آن ها تعطیل شده و تنها ۱۵۰ واحد فعال هستند، زیرا تقاضا برای خرید گوشت کاهش یافته است
سعید سلطانی با بیان اینکه با ممنوعیت صادرات گوشت به شدت قاچاق گوشت افزایش یافته است، تصریح کرد: پیش از این در برزیل ۲۰ گشتارگاه برای صادرات گوشت به ایران فعالیت داشته که تعداد آن ها به ۸ مورد کاهش یافته است، این مسئله تحت تاثیر کاهش تقاضا بوده است، البته باید توجه داشت باشید که تولیدکننده های داخلی علاوه بر کاهش تقاضا با مشکل گرانی نهاده های دامی نیز مواجه شده اند، چراکه ۷۰ درصد قیمت تمام شده پرورش دام مربوط به نهادهای دامی و ۳۰ درصد باقی مانده مربوط به حقوق کارگر و… است.
وی درباره جزئیات تغییر قیمت نهاده های دامداری ها، گفت: اگر قیمت نهاده ها را با چند سال پیش مقایسه کنید متوجه تاثیر آن بر فعالیت گاوداری ها خواهید بود، برای نمونه کنجاله از ۱۳۰۰ به ۲۵۰۰ تومان رسیده، ذرت سیلو شده که کیلویی ۱۵۰تومان به کیلویی ۳۰۰ تومان رسیده، قیمت جو و سایر نهاده ها نیز همین تورم را دشاه است. با این حال  اگر در سال های گذشته قصابی ها گوشت را ۳۰ هزار تومان می فروختند، امروز باید با گرانی ۵۰ تومان می بود، در حالی که امروز ۷۰ تا ۸۰ تومان در قصابی ها گوشت فروخته می شود. البته باید توجه داشت که قیمت گوشت در دامداری ها ۴۷ هزار تومان به فروش می رسد و این سود تنها توسط دلال ها می شود.
این کارشناس درباره عواملی که از بازار گوشت ایران سود می برند، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت نهاده ها بالا رفته و تقاضا نیز کاهش یافته و همین مسئله باعث کاهش تولید گوشت در کشور شده است. حال این شرایط باعث شده گروهی که مشغول صادرات دام بودند از زمانی که صادرات محدود شد قاچاق کنند، زیرا اختلاف قیمت ارز آن ها را به سود کلانی می رساند و گروهی نیز مشغول واردات هستند که براساس قیمت بازار، به صورتی گوشت را عرضه می کنند که قیمت ها گرانتر از مکانیسم بازار عرضه شود. حال به نظر می رسد دولت باید مسئولیت واردات، صادرات گوشت و … را به یک مجموعه بسپارد و در نهایت پاسخگویی از وضعیت بازار به طور کامل و تثبیت قیمت ها از آن ها بخواهد، زیرا در حال حاضر برخی با نرخ دولتی گوشت وارد می کند در حالی که عرضه گوشت ان ها به بازار باعث کاهش و تثبیت قیمت ها نشده است.