وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خواستار تداوم فعالیت قطارهای ترنست شدهایم، گفت: درخواست شد تا آنها سرویسهای خود را متوقف نکنند و این مساله در حال رسیدگی است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران با اشاره به توقف سیر ترانستها […]
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خواستار تداوم فعالیت قطارهای ترنست شدهایم، گفت: درخواست شد تا آنها سرویسهای خود را متوقف نکنند و این مساله در حال رسیدگی است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران با اشاره به توقف سیر ترانستها اظهار داشت: علی رغم اینکه طی چند سال گذشته تعرفه بلیت این قطارها تغییرنکرده، اما در مقابل هزینه آنها افزایش داشته است. وی افزود: ستاد تنظیم بازار در مورد قیمتگذاری آنها تصمیم گرفته بود، اما نتوانستند از افزایش قیمت خدمات خود دفاع کنند و در نهایت به وضعیت فعلی منجر شد.
اسلامی با اینکه خواستار تداوم فعالیت قطارهای ترنست شدهایم، گفت: درخواست شد تا آنها سرویسهای خود را متوقف نکنند و این مساله در حال رسیدگی است. وزیر راه و شهرسازی با توجه به اختصاص ارز نیمایی برای تامین تجهیزات ترنستها گفت: به این دسته از قطارها، ارز نیمایی تعلق میگیرد و برای ترنستها باید هزینهها متناسب با ارز نیمایی تنظیم شود که این موارد در دست رسیدگی است. اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی پروژه های توسعه ترانزیتی به خصوص در شرایط کنونی برای ما اهمیت زیادی دارد و در تلاش هستیم پروژههایی که در بخش ریلی تاکنون انجام شده است افتتاح شود.
وی در ادامه با اشاره به شرایط قیمت مسکن اظهار داشت: این یک واقعیت است که اجاره بها افزایش پیدا کرده اما آنچه در حوزه مسکن اتفاق میافتد عمدتاً ناشی از خود بخش مسکن نیست بلکه تأثیرات اقتصادی در این حوزه بعضا تاثیرگذار است. اسلامی گفت: آنچه وزارت راه و شهرسازی به عنوان یک سیاست برای بخش مسکن برنامه ریزی کرده است، تولید مسکن برای جامعه هدف، شامل بخش کمدرآمد و متوسط جامعه است که ساخت و تولید مسکن در جای جای کشور قابل مشاهده است و امیدواریم شاهد شتاب بیشتری در این زمینه باشیم. عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه اتفاق جدیدی در بازار مسکن روی نداده، اظهار داشت: ساخت مسکن از توقف و بلاتکلفیی خارج شده و برنامه ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی و تکمیل ۵۰۰ هزار واحد نیمه تمام نیز در همین چارچوب انجام میشود و انتظار می رود شتاب بگیرد. وزیر راه و شهرسازی در خصوص برنامه وزارت راه و شهرسازی در خصوص کاهش اجاره بها تصریح کرد: این موضوع متاثر از عرضه و تقاضا در بازار است. زمانی که عرضه صورت بگیرد تقاضا هم به سمت آن به طور طبیعی جذب میشود.
کارت اعتباری خرید مصالح تنها راهحل تشخیص دلالان است
سید حسین افضلی عضو کمیسیون عمران مجلس اعلام کرد: در طرح کارت اعتباری مصالح ساختمانی، بانک عامل به عنوان واسطه میان تولیدکننده مصالح و انبوه ساز عمل کرده و از دو طرف ضمانت هایی را اخذ می کند. اعتمادآنلاین| سید حسین افضلی با اشاره به برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی برای ارائه کارت های اعتباری خرید مصالح به انبوه سازان و سرمایه گذاران بازار مسکن، گفت: در ۱۰ ماه اخیر سازندگان مسکن به علت افزایش چشمگیر قیمت مصالح ساختمانی دچار موانع عملیاتی و مشکلات بسیاری شده اند و این مسئله موجب شد که برخی از پروژه های ساختمانی به علت کاهش سرمایه متوقف شود.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به ویژه شورای عالی مسکن در چند ماه اخیر تصمیمات خوبی را اتخاذ کرده اند که ارائه کارت های اعتباری خرید مصالح به انبوه سازان یکی از سیاست های درست برای بهبود وضعیت بازار مسکن است. وی افزود: بر اساس طرح مذکور بانک بهعنوان واسطه میان تولیدکننده مصالح و سازنده قرار گرفته و ضمانت های لازم را از دو طرف اخذ می کند، پس از آن شرایط خرید و فروش غیرنقدی مصالح ساختمانی فراهم می شود.
افضلی یادآور شد: در حال حاضر بازار مسکن دچار مشکلات و تلاطمات بسیاری است، با این حال حمایت از فعالان و سازندگان می تواند به بهبود شرایط این بخش کمک کند. عصو کمیسیون عمران مجلس دهم اظهار داشت: نکته قابل توجه نحوه اجرا و ارائه و صدور کارت های اعتباری خرید مصالح است؛ در شرایط کنونی مشخص نیست که این کارت ها به چه کسانی ارائه شده و چه مکانیزمی برای تفکیک سازندگان واقعی با دلالان، محتکران و فروشندگان وجود دارد. وی ادامه داد: در گذشته بازار مسکن در اجرای طرح های مختلف به علت نبود برنامه ریزی و فقدان مکانیزم سیستمی دچار مشکل شده بود، به طور مثال در اجرای مسکن مهر، برخی پروژه ها به پیمانکاران درجه چندم واگذار شد و تبعات این اقدام تاکنون با مردم و کشور باقی مانده است، اما بسیاری از این پروژه ها به افراد درست و کارشناس داده شد و به سرعت پروژه های مذکور به بهره برداری رسید. عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در کل به نظر من ارائه کارت های اعتباری خرید مصالح به انبوه سازان می تواند موجب کاهش سرمایه مورد نیاز اجرای پروژه های مسکن شود که این مسئله در نهایت افزایش رونق بازار مسکن و ارتقاء آمار ساخت و ساز را به دنبال خواهد داشت.
خبر خوش برای سازندگان مسکن
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: مسئولان وزارتخانه هدفگذاری کردهاند که از طریق فراهم کردن تسهیلات ارزان قیمت، شرایط را برای تولیدکنندگان فراهم کنند که برای اقشار متوسط به پایین ۴۰۰ هزار واحد مسکن ساخته شود.
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به موضوع تولید مسکن اظهار کرد: این موضوع در گذشته در اولویت وزارت راه و شهرسازی نبود.
وی افزود: اسلامی وزیر جدید راه و شهرسازی تولید مسکن را در اولویت قرار داده است. رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه وزیر جدید راه و شهرسازی باید در زمینه تولید مسکن گامهای جدی بردارد، افزود: مسئولان وزارتخانه هدفگذاری کردهاند که از طریق فراهم کردن تسهیلات ارزان قیمت، شرایط را برای تولیدکنندگان فراهم کنند که برای اقشار متوسط به پایین ۴۰۰ هزار واحد مسکن ساخته شود. رئیس کمیسیون عمران تصریح کرد: معتقدم وزارت راه و شهرسازی باید تفکیک شود چرا که با توجه به اینکه حجم کار در این وزارتخانه زیاد است، بنابراین ضروری است که این وزارتخانه به دو بخش راه و مسکن تفکیک شود. رضایی افزود: با تفکیک وزارتخانه میتوان در بخش مسکن متمرکز شد و با افزایش تولید، حوزه مسکن تقویت میشود.