معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان گلستان گفت: با نفوذ سامانه سرد و بارشی به استان سبب رگبار باران و رعدوبرق، کولاک برف در مناطق کوهستانی، مه غلیظ و کاهش ۱۰ تا ۱۴ درجه‌ای دمای هوا آخر هفته در گلستان می‌شود. محمدرضا رحمان‌نیا با اشاره به نفوذ سامانه سرد و بارشی از فردا به […]

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان گلستان گفت: با نفوذ سامانه سرد و بارشی به استان سبب رگبار باران و رعدوبرق، کولاک برف در مناطق کوهستانی، مه غلیظ و کاهش ۱۰ تا ۱۴ درجه‌ای دمای هوا آخر هفته در گلستان می‌شود.
محمدرضا رحمان‌نیا با اشاره به نفوذ سامانه سرد و بارشی از فردا به استان اظهارداشت: براساس نقشه‌های پیش یابی سامانه سرد و بارشی از آخرین روز هفته به استان نفوذ کرده و سبب افزایش ابر، رگبار باران و رعد و برق، ریزش برف، گاهی وزش باد بسیار شدید با بیش از ۷۰ کیلومتر بر ساعت، طوفانی شدن دریا، در نواحی کوهستانی کولاک و احتمال تگرگ، مه غلیظ و کاهش قابل ملاحظه دما  بین ۱۰ تا ۱۴ درجه سلسیوس خواهد شد.
معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان گلستان گفت: این شرایط ناپایدار تا روز شنبه در استان تداوم خواهد داشت. رحمان‌نیا افزود: در این مدت به علت تداوم ریزش‌های جوی، احتمال آبگرفتگی برخی معابر و وقوع سیلاب در نواحی مستعد وجود دارد و وزش باد شدید هم سبب خسارات به ابنیه و تاسیسات زیربنایی خواهد شد.
وی اظهار کرد: با توجه به برودت هوا، ریزش برف سنگین در نواحی کوهستانی و مناطق سردسیر، یخبندان وقوع پدیده مه غلیظ و کاهش قابل ملاحظه دید سبب اختلال در تردد جاده‌های کوهستانی و جاده‌های مواصلاتی شرق استان خواهد شد.
معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان گلستان گفت: در این مدت دریای خزر نیز مواج بوده و ارتفاع موج بین یک تا ۴ متر خواهد رسید.
ضبط بیش از ۴ تن خرمای غیربهداشتی در روانسر
مسئول شبکه بهداشت و درمان شهرستان روانسر گفت: بیش از ۴ تن خرمای غیربهداشتی و کپک زده توسط بازرسان واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت روانسر با همکاری نیروی انتظامی شهرستان کشف و ضبط شد.
محمد سعید سریری گفت: در پی گزارشات مردمی مبنی بر جمع‌آوری ، انبار و بسته‌بندی خرمای غیربهداشتی در یکی از انبارهای شهرستان روانسر، ماموران بهداشتی و قضائی در محل حاضر و نسبت به پلمپ انبار و ضبط بسته‌های خرمای غیربهداشتی و کپک‌زده اقدام کردند.
وی با اشاره به اینکه افراد متخلف دستگیر و پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شدند، بیان کرد: براساس شواهد در این مکان متخلفان خرمای غیر بهداشتی و کپک‌زده از بسته‌های‌های آلوده به بسته‌‌های تازه انتقال داده و قرار بوده بدون درج تاییدیه سلامت بهداشتی برای عرضه روانه بازار مصرف کنند. مسئول شبکه بهداشت روانسر با بیان اینکه ۵۷۵۰ کیلوگرم مواد غذایی در نه ماهه امسال کشف و معدوم شده است، عنوان کرد: انواع لبنیات، سس، آبمیوه و نوشیدنی، شیرینی‌جات، آبنبات، حلوا، شکلات، دسر، روغن و فرآورده‌های گوشتی در سوپرمارکت‌ها، عمده فروشی‌ها و عطاری‌های شهرستان روانسر در این مدت کشف و معدوم شد. سریری خاطرنشان کرد: مردم تخلفات بهداشتی در زمینه عرضه مواد غذایی فاسد، تاریخ گذشته، مواد غذایی غیرمجاز و نگهداری نامناسب مواد غذایی را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند. وی بیان کرد: مردم در صورت مشاهده تخلفات حرفه‌ای و رعایت نکردن اصول بهداشت حرفه‌ای مانند نور و فضای شغلی نامناسب در مشاغل مختلف، همچنین تخلفاتی مانند آلودگی صوتی، ایجاد آلودگی هوا یا خاک، دفع نامناسب پسماندها و رعایت نشدن اصول بهداشت حرفه‌ای را به این سامانه اطلاع دهند. مسئول شبکه بهداشت و درمان شهرستان روانسر افزود: تخلفاتی که در مراکز تفریحی و ورزشی رخ می‌دهد مانند رعایت نشدن اصول بهداشتی یا عرضه غیرمجاز مواد دخانی، دوپینگی در استخرها، باشگاه‌های ورزشی، آرایشگاه‌ها، در تماس با سامانه ۱۹۰ پیگیری می‌شود.
غفلت از طرح «آمایش سرزمینی» در مشهد
مدیر طرح سامان‌دهی مطالعات راهبردی حریم کلان شهر مشهد گفت: طرح «آمایش سرزمینی» در فضاهای پیرامونی مشهد مورد غفلت واقع شده است.
قربانعلی عباس‌زاده اظهار داشت: آنچه که در سکونتگاه‌های روستایی ما امروزه می‌گذرد حاصل سه عامل منابع خدادادی، جامعه محلی در کنار سازمان‌ها و نهادهای ناکارآمد است.
وی با اشاره به اینکه امروز با پدیده مهاجرت مردمی که قادر به زندگی در شهر مشهد نیستند به روستاها روبرو هستیم ادامه داد: در شرایط نابسامان اقتصادی، شهرها با دو عامل مواجه هستند؛ یا شاهد کاهش مهاجرفرستی به روستاها هستند و یا شاهد بازگشت جمعیت از کلان شهرها به روستاها هستیم.
مدیر طرح سامان‌دهی مطالعات راهبردی حریم کلان شهر مشهد تصریح کرد: جمعیت از شهرها به روستاها برمی‌گردند، این مهاجران با توجه به درک شرایط شهر به مسائل بنیادین توسعه کشاورزی، معیشت و شیوه‌های بهره‌برداری توجه کرده و خود محرک برای تغییر جامعه محلی خواهند شد.
وی با بیان اینکه جامعه روستایی با افزایش سطح دانش و افرادی که از شهر به آنجا بر می‌گردند در حال پوست اندازی هستند، گفت: امروزه در شرایطی قرار گرفتیم که هیچ تغییری در زندگی روستاییان حریم مشهد، چه با الحاق به مشهد و چه بدون الحاق اتفاق نخواهد افتاد. عباس‌زاده با اشاره به ملحق شدن بسیاری از روستاها به مشهد عنوان کرد: هنوز نتوانسته‌ایم تغییر اساسی در این سکونتگاه‌ها ایجاد کنیم و با افزایش چندین برابری چالش‌ها در آن مناطق رو به رو هستیم. اگر با نگرش انسان‌مدارانه به موضوعات روستاها بنگریم، تغییر حاصل می‌شود.
وی با اشاره به اینکه اگر عامل اصلی جاذب بودن روستاها ارزانی سکونت است، ادامه داد: اگر به دنبال مهار ورود جمعیت به روستا هستیم باید روستا از آستانه جذب جمعیت جدید خارج شود. عباس‌زاده اظهار داشت: به فضاهای پیرامونی مشهد در طرح «آمایش سرزمینی» بی‌توجه هستیم، باید اقدام و برنامه‌ریزی محلی شکل دهیم. امروزه با توجه به همه شرایط در مورد پیرامون شهر مشهد می‌توانیم از الگوی طلایی پیشرفت و توسعه نیز بهره‌مند شویم. وی با اشاره به وجود حدود ۱۲۸ روستا با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در حریم شهر مشهد گفت: این جمعیت  ۲۰۰ هزار نفری خواهند توانست بخش عمده‌ای از نیازهای مجاوران و زائران را تحت پوشش خود قرار دهند. این موضوع مبتنی بر شناسایی رویکرد اقدام در حریم و آشنایی با ظرفیت‌ها است. عباس زاده با اشاره به اینکه امروزه با جمعیتی در این روستاها مواجه هستیم که نسل دوم مهاجرین نسل اول هستند، افزود: نسل اول هیچ تعلقی به مکان و فضای زندگی خود نداشته‌اند چرا که خود را امانتی در این منطقه می‌دانستند اما نسل دوم به فضا و مکان خود تعلق دارند و برای بهبود شرایط زیست خود تلاش می‌کنند.