مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: سقف بازار میدان نقش جهان مشکلی ندارد و به تازگی مرمت شده و این مشکلات جزئی نیز به دلیل بارندگیهای اخیر است. فریدون الهیاری در واکنش به فیلمی که در فضای مجازی پخش شده و در آن یک شهروند مدعی میشود که آجرهای سقف بازار […]
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: سقف بازار میدان نقش جهان مشکلی ندارد و به تازگی مرمت شده و این مشکلات جزئی نیز به دلیل بارندگیهای اخیر است. فریدون الهیاری در واکنش به فیلمی که در فضای مجازی پخش شده و در آن یک شهروند مدعی میشود که آجرهای سقف بازار میدان نقش جهان در ورودی مسجد شیخ لطف الله در حال ریزش است، اظهار کرد: پس از اطلاع، اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان در خصوص این موضوع کارشناسان اداره را به محل مورد نظر اعزام کرد و به بررسی این قسمت از بازار پرداختند که خوشبختانه مشکلی در این زمینه وجود نداشته است.
وی افزود: این قسمت از بازار به تازگی مرمت شده است و بارندگیهای اخیر از علل چنین حوادث بسیار جزئی محسوب میشود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار اصفهان به طور کلی وضعیت مناسبی دارد و مرمتهای مداوم نیز در طول این بازار انجام میشود.
موزه عراق… تاریخی کهن، حضوری غم انگیز
مدیر کل اداره موزه های عراق با اشاره به وجود ۱۰ هزار اثر باستانی متعلق به دوران های مختلف تاریخی از عصر حجر تا پایان تمدن اسلامی در موزه ملی عراق، نسبت به آثار باستانی به غارت رفته این کشور اظهار تاسف کرد.
لمی یاس الدوری تصریح کرد: همزمان با حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ موزه ملی این کشور مانند دیگر نهادهای دولتی آسیب زیادی دید به طوری که ۱۵ هزار قطعه اثر باستانی از آن ربوده شد که تاکنون فقط ۴۳۰۰ قطعه از آنها به موزه بازگشته و مسئولان در پی بازگردان بقیه آثار سرقت شده هستند.
وی افزود: وزارت فرهنگ عراق با همکاری دیگر نهادهای دولتی تاکنون اقدامات گسترده ای برای بازگرداندن آثار باستانی به غارت رفته عراق از زمان اشغال این کشور توسط آمریکا و حمله داعش انجام داده است.
منافع ملی نباید تحت تاثیر منافع شخصی قرارگیرد
معاون میراث فرهنگی کشور با حضور در نخستین نشست گفت و گو های میراث فرهنگی استان تهران با موضوع میراث فرهنگی و توسعه فضاهای شهری گفت: «این درک اشتباه مردم و مسئولان است که میراث فرهنگی مانع توسعه است. میراث فرهنگی نه تنها مانع توسعه نیست که می تواند هدایتگر و پیشقراول توسعه پایدار باشد.» محمدحسن طالبیان افزود: «از آنجایی که موضوع حفاظت از میراث فرهنگی امری مهم و ضروری در توسعه پایدار به شمار می رود از همین رو، پیش از هر توسعه ای لازم است که میراث فرهنگی در معنای جامع آن بررسی شود و مورد توجه قرار گیرد.» او گفت: «اگر جایی توسعه ای صورت می گیرد حتما باید با احترام به میراث فرهنگی باشد در این صورت میراث فرهنگی پیش قراول توسعه است و اگر جایی میراث فرهنگی نادیده گرفته شود دیگر آن توسعه را نمی توان توسعه پایدار خواند.»
معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: «منافع شخصی نباید منافع ملی را تحت تاثیر قرار دهد، اگر در جریان توسعه ساختارهای فرهنگی و طبیعی حفظ شود توسعه موفق است و اگر این ساختارها از بین بروند قطعا مردم و شهر دچار چالش می شوند.»