یک نشریه آلمانی گزارش داد که کشورهای اروپایی بر سر سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کرده‌اند که جزئیات آن روز دوشنبه در نشست بروکسل مشخص می‌شود. به نشریه اشپیگل، فرانسه، انگلیس و آلمان بر سر یک سازوکار پرداخت با ایران به توافق رسیده‌اند که قرار است تجارت با ایران را علی‌رغم تحریم‌های آمریکا علیه […]

یک نشریه آلمانی گزارش داد که کشورهای اروپایی بر سر سازوکار مالی ویژه با ایران توافق کرده‌اند که جزئیات آن روز دوشنبه در نشست بروکسل مشخص می‌شود.
به نشریه اشپیگل، فرانسه، انگلیس و آلمان بر سر یک سازوکار پرداخت با ایران به توافق رسیده‌اند که قرار است تجارت با ایران را علی‌رغم تحریم‌های آمریکا علیه تهران تضمین کند و یک آلمانی مؤسسه مربوطه را باید هدایت کند. واشنگتن شرکت‌های اروپایی را برای تجارت با ایران تهدید کرده است. با این حال، چند کشور اروپایی طرحی را برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران ایجاد کرده‌اند، موسوم به SPV که در صورت راه‌اندازی تراکنش‌های مالی میان شرکت‌های اروپایی و ایران را صرف نظر از دلار تضمین خواهد کرد.
بنا بر گزارش اشپیگل، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضا کنندگان توافق هسته‌ای با ایران هستند، مسئولیت این سازوکار را به عهده خواهند داشت، به این گونه که پاریس میزبان آن، آلمان مدیریت و انگلیس مسئولیت حسابرسی را خواهند داشت.
این سازوکار به نوعی یک شرکت تبادل مالی است که در آن، به عنوان مثال درآمد ایران از محل صادرات نفت به اروپا می‌تواند به‌طور مستقیم به شرکت‌های اروپایی که به ایران کالا می‌فروشند، پرداخت شود. شرکت کنندگان در نشست روز دوشنبه در بروکسل قرار است جزئیات نهایی این سازوکار را مشخص کنند. ایده ایجاد یک کانالی مالی با ایران مستقل از دلار آمریکا مدتی پس از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران شکل گرفت. هایکو ماس، وزیر امورخارجه آلمان اوایل ژانویه (ماه جاری میلادی) به اشپیگل گفت: ما به سختی برای تعیین کردن جزئیات نهایی کار می‌کنیم. این یک وضعیت ساده در شرایط تقابل با آمریکا نیست، چراکه آنها برای اعمال فشار تلاش می‌کنند. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مه از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و سپس تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند که تلاش‌ها برای حفظ توافق را با مشکل مواجه کرد. در همین راستا، ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین به شرکت‌های آلمانی برای ادامه تجارت با ایران هشدار داده است.