مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ضمن یادآوری سرمایهگذاری عمرانی و زیربنایی یک میلیارد دلاری در بندر چابهار، گفت: مطابق این بسته سرمایهگذاری، ۳۵۰ میلیون دلار در بخش زیرساخت فاز اول توسعه، ۴۰۳ میلیون دلار در بخش تامین تجهیزات از طریق صندوق توسعه ملی، ۱۵۰ میلیون دلار توسط اگزیم بانک هندوستان و ۸۵ میلیون دلار توسط […]
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ضمن یادآوری سرمایهگذاری عمرانی و زیربنایی یک میلیارد دلاری در بندر چابهار، گفت: مطابق این بسته سرمایهگذاری، ۳۵۰ میلیون دلار در بخش زیرساخت فاز اول توسعه، ۴۰۳ میلیون دلار در بخش تامین تجهیزات از طریق صندوق توسعه ملی، ۱۵۰ میلیون دلار توسط اگزیم بانک هندوستان و ۸۵ میلیون دلار توسط اپراتور هندی در بندر چابهار سرمایهگذاری صورت میگیرد. محمد راستاد در بازدید اعضای کمیسیون عمران از بندر شهید بهشتی چابهار در نشست بررسی پتانسیل ها، امکانات، چالش ها و موانع طرح توسعه این بندر، با اشاره به افزایش ظرفیت بندر چابهار از ۲ و نیم به ۸ و نیم میلیون تن، افزود: پس از افتتاح مرحله اول توسعه بندر چابهار با حضور رئیس جمهوری، بندر چابهار در مقایسه با سایر بنادر کشور، افزایش قابل توجهی در تخلیه و بارگیری کالا ها داشته است. وی با اشاره به جذب و رونق کالاهای ترانزیتی از طریق بندر چابهار و افزایش ظرفیت عملکرد این بندر، پس افتتاح فاز اول توسعه بندر شهید بهشتی، عملکرد بازار نسبت به طرح توسعه را مثبت و برنامه ریزی سازمان بنادر برای سرمایه گذاری در سواحل چابهار را هوشمندانه ارزیابی کرد. معاون وزیر راه و شهر سازی درباره بسته یک میلیارد دلاری سرمایه گذاری در بندر چابهار، خاطرنشان کرد: مطابق این بسته سرمایه گذاری، ۳۵۰ میلیون دلار در بخش زیرساخت فاز اول توسعه، ۴۰۳ میلیون دلار در بخش تامین تجهیزات از طریق صندوق توسعه ملی، ۱۵۰ میلیون دلار توسط اگزیم بانک هندوستان و ۸۵ میلیون دلار توسط اپراتور هندی در بندر چابهار سرمایه گذاری عمرانی و زیر بنایی صورت میگیرد. به گفته راستاد، بندر چابهار نقش حلقه واسط ترانزیت کالا به آسیای میانه، افغانستان و هندوستان را ایفا میکند. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ابراز امیدواری کرد: با اجرای سیاستهای توسعهای در بندر چابهار و با حمایتهای قانونی مجلس شورای اسلامی در آینده ای نزدیک شاهد جایگاه واقعی و شایسته بندر چابهار در حوزه حمل و نقل دریایی کشور باشیم.
اعلام حمایت مجلس از برنامههای
توسعهای بنادر
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از حمایت مجلس نسبت به برنامههای توسعهای بنادر خبر داد و گفت: نقش ترانزیتی و ظرفیت صادراتی بندر چابهار باید از طریق رایزنیهای دیپلماتیک در دستگاه دیپلماسی تقویت شود. محمد رضا رضایی کوچی در بازدید اعضای کمیسیون عمران از بندر شهید بهشتی چابهار در نشست بررسی پتانسیل ها، امکانات، چالش ها و موانع طرح توسعه این بندر، افزود: دسترسی به دریا و برخورداری از ظرفیتهای حمل و نقل دریایی همواره مزیت ویژه برای اقتصاد هر کشوری است.
وی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولی حمل و نقل دریایی کشور، در طرح های توسعه ای بنادر و سواحل کشور موفق عمل کرده است، گفت: باتوجه به برخورداری ۵۸۰۰ کیلو متر مرز دریایی و ساحلی در ایران، ضرورت دارد نگاه دریا محور در نزد مسئولان و مدیران کشور غالب باشد. رئیس کمیسیون عمران مجلس خاطر نشان کرد: نقش ترانزیتی و ظرفیت صادراتی بندر چابهار باید از طریق رایزنیهای دیپلماتیک در دستگاه دیپلماسی تقویت شود. وی برخورداری از امکانات و زیرساختهای مناسب تخلیه و بارگیری، دسترسی به شبکه ریلی مناسب و جذب خطوط کشتیرانی و بار از طریق دیپلماسی فعال را سه شاخص مهم برای رونق فعالیت تجاری و اقتصادی برای چابهار و مردم سواحل شرقی کشور برشمرد.