عضو هیات مدیره پست بانک ایران معتقد است با برنامه‌ریزی جدیدی که از سوی بانک مرکزی انجام می‌شود، نظام سنتی کارمزد در بانکداری ایران باید تغییر کند. وی اظهار داشت: برای رسیدن به یک برنامه‌ریزی جدید در این حوزه بحث کارمزد را باید در سال‌های ۸۴ تا ۸۶ بررسی کنیم. در آن دوره ساختار اصلی […]

عضو هیات مدیره پست بانک ایران معتقد است با برنامه‌ریزی جدیدی که از سوی بانک مرکزی انجام می‌شود، نظام سنتی کارمزد در بانکداری ایران باید تغییر کند.
وی اظهار داشت: برای رسیدن به یک برنامه‌ریزی جدید در این حوزه بحث کارمزد را باید در سال‌های ۸۴ تا ۸۶ بررسی کنیم. در آن دوره ساختار اصلی سوییچ‌ها هنوز در اختیار بانک‌ها بود و بار اصلی را آنها به دوش می‌کشیدند اما در آن زمان بحث مهم این بود که باید فرهنگ سازی می‌شد تا مردم بیشتر از بانک‌داری الکترونیکی استفاده کنند که تجربه موفقی بود.
وی با بیان اینکه‌ در آن زمان یک نظام کارمزدی شکل گرفت که بار آن روی دوش بانک‌ها افتاد، توضیح داد: بانک مرکزی در آن زمان یک کار موفق انجام داد و به اهداف مدنظر خود رسید، اما امروز و پس از عبور از آن سال‌ها، نظام کارمزدی باید از حالت سنتی خود خارج شود. بحث این است که این اتفاق باید با چه راهبردی انجام شود.
این صاحب نظر نظام بانکی با اشاره به برنامه‌ریزی‌هائی که در گذشته برای بهبود نظام کارمزد انجام شد بیان داشت: چند سال قبل مطرح شد که موفق نبود اما امروز باید با یک رویکرد جدیدی ورود کنیم که البته کار سختی خواهد بود.
مهرانی افزود: خلاقیتی باید ایجاد شود تا مدل‌های نظام پرداخت و نظم نوین در حوزه کارمزدها شکل بگیرد. بانک مرکزی باید برای اجرای این راهبرد یک روند و هارمونی جدید به وجود بیاورد. حرکتی در رابطه با فین تک‌ها شروع شد و انگیزه‌های زیادی هم در این زمینه وجود داشت ولی به نظر می‌رسد که فین تکی‌ها به مسیر درستی هدایت نشدند و به حوزه‌هایی ورود کردند که امروز در نحوه تعامل آنها با نظام پولی و بانکی خلاهایی وجود دارد.
عضو هیات مدیره پست بانک با تاکید بر اینکه تغییر یکباره در نظام کارمزدی نتیجه بخش نخواهد بود، اظهار داشت: همانطور که تجربه سال‌های قبل نشان می‌دهد نمی‌توان انتظار داشت که تغیرات ناگهانی و نتیجه بخش باشند اما در این رابطه می‌توان کمک گرفت و نقش فین تک‌ها در این زمینه در این راستا که بتوانند مقدمات تغییرات را فراهم کنند، مهم است و با حضور آنها نتیجه نهایی موفق‌تر و سریع‌تر به دست خواهد آمد.

 

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران:
ضرورت همگام سازی شبکه بانکی، با تکنولوژی‌های نوين

مرتضی اکبری، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، در بازديد از مسابقه برنامه‌نويسي مالي فين وارز که در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي‌شود، همگام‌سازي شبکه بانكي با تكنولوژي‌هاي نوين را ضروري دانست و آن را گامي مهم در راستاي تسهيل دسترسي به دو عنصر امنيت و سرعت برشمرد.
به گزارش روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، دکتر مرتضی اکبری، مديرعامل بانک قرض الحسنه مهر ايران، در مسابقه برنامه‌نويسي مالي فين وارز كه با هدف جذب تيم‌هاي جوان و خلاق در حوزه فناوري اطلاعات برگزار مي‌شود در خصوص چالش‌هايي كه براي مسابقه تيم‌هاي حاضر در نظر گرفته شده است، توضيح داد. وی در این خصوص اذعان داشت: امسال رویکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با توجه به ضرورت توجه به تکنولوژي‌هاي نوين در حوزه مالي، حمايت از جوان‌هايي بود که مي‌توانستند در اين حوزه فعاليت‌هاي مناسبي انجام دهند و اين مهم با همكاري دانشگاه شهيد بهشتي و شتابدهنده فارابي انجام شد. اکبری ادامه داد: برای ۱۶ تیم شرکت‌کننده، موضوعات در سه چالش سوپرمارکت مالی، ديتاماينينگ و خيرين و مسئوليت اجتماعي در نظر گرفته شده است كه در واقع اين موضوعات چالش‌هاي خود بانك هستند و از ميان تيم‌هاي حاضر سه تيم انتخاب مي‌شوند كه غير از تشويق‌هاي در نظر گرفته شده، بانك هم در پروژه آنها سرمايه‌گذاري خواهد كرد.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران افزود: چالش‌های درنظر گرفته شده به دید تسهيل در نيازهاي مشتري انتخاب شده و حسن حضور جوانان در برنامه نويسي اين است که آن ها مي‌توانند، با توجه به حضور خارج از محيط بانکي‌شان، نگاه مردم پسندتري را لحاظ کنند و اين نيز جزو اهداف در نظر گرفته شده براي برگزاري اين ماراتن بود. وی در خصوص ضرورت حرکت بانک‌ها در مسیر بهره‌مندی از فناوری‌هاي نوين اذعان داشت: امروزه ضرروري است تا شبکه بانکي كشور، با تكنولوژي روز همگام باشد تا سرعت و امنيت نيز به مراتب بالاتر رود و دسترسي هاي كاربران نيز تسهيل شود. دکتر اکبری در خصوص برنامه‌های آینده فناورانه نیز بيان داشت: در آينده نيز با توجه به چالش‌هايي که براي بانک بر اساس نيازسنجي‌ها در نظر گرفته مي‌شود، در زمينه‌هايي چون بلاكچين و اينترنت اشياء ورود خواهيم كرد.
شایان ذکر است که ماراتن برنامه‌نویسی مالی که با عنوان فين وارز (fin wars) شناخته مي‌شود، با حمايت بانک قرض‌الحسنه مهر ايران به مدت سه روز، از تاريخ ۱۰ الي ۱۲ بهمن ماه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي‌شود.