افزایش ظرفیت بنادر کشور از ۱۹ به ۲۳۴ میلیون تن رییس جمهور اعلام کرد: ظرفیت مسافربری خطوط ریلی کشور سالانه ۵ میلیون نفر بود و امروز ۲۵ میلیون نفر است و ظرفیت بنادر کشور از ۱۹ میلیون تن، امروز به ۲۳۴ میلیون تن رسیده است. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حجتالاسلام والمسلمین […]
افزایش ظرفیت بنادر کشور از ۱۹ به ۲۳۴ میلیون تن
رییس جمهور اعلام کرد: ظرفیت مسافربری خطوط ریلی کشور سالانه ۵ میلیون نفر بود و امروز ۲۵ میلیون نفر است و ظرفیت بنادر کشور از ۱۹ میلیون تن، امروز به ۲۳۴ میلیون تن رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز در اجتماع بزرگ مردم تهران در مراسم راهپیمایی چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با برشمردن ویژگیهای خاص مراسم ۲۲ بهمن امسال گفت: مراسم امسال از یک سو با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران و از سوی دیگر ایام دهه فجر امسال با عطر و بوی فاطمی همراه شده است؛ همان بزرگواری که در سایه تعالیم پدرش، همسرش و فرزندانش ملت ما توانست در برابر همه قدرتها و ابرقدرتها بایستد و پیروزی را به دست آورد. رییس جمهوری حفظ تمامیت ارضی و حراست از ایران عزیز را اولین دستاورد انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: یک میلیمتر از خاک و آبهای این سرزمین به دشمن واگذار نشد و ملت ایران در برابر توطئهها پیروز شد.
وی افزود: دستاورد جمهوری اسلامی ایران این بود که نظام مشروعیت را بر مبنای اسلام و جمهوریت قرار داد و امروز تمام مسئولین جمهوری اسلامی ایران از مقام معظم رهبری گرفته تا رییس جمهور، اعضای مجلس شورای اسلامی، خبرگان و شوراها همه و همه با رأی مردم و با صندوق آرا مسند مسئولیت را به عهده میگیرند. روحانی تاکید کرد: همه باید حواسمان جمع باشد که اگر در این ۴۰ سال در برابر انواع توطئهها پیروز شدیم، به خاطر اسلام و جمهوریت بود؛ اسلامیت و جمهوریت ما را حراست و حفاظت کرد.
رییس جمهوری ایمان، شور، اعتقاد، فرهنگ جهاد و شهادت و ایثار مردم را بزرگترین رهآورد انقلاب و دفاع مقدس دانست و تصریح کرد: امید و تکیه به خدا، آن نیرویی است که ما داریم و دشمن ندارد و میدانیم در میدان نبرد پیروز یا کشته شویم، فاتح هستیم. روحانی در اشاره به دستاوردهای انقلاب پس از ۴۰ سال تصریح کرد: ظرفیت بنادر کشور قبل از انقلاب ۱۹ میلیون تن بوده و امروز ۲۳۴ میلیون تن است و این پیشرفت پس از انقلاب است و ظرفیت مسافربری خطوط ریلی کشور ۵ میلیون نفر بوده و امروز ۲۵ میلیون نفر است. رییس جمهوری در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه جایگاه ایران روز به روز والاتر و بالاتر خواهد بود و ما از مشکلات عبور خواهیم کرد، گفت: آرمان امروز ما همان آرمان ۴۰ سال پیش است.
در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
رشد غیرقابل مقایسه تعداد پایانههای
مرزی و پاسگاههای پلیس راه در ۴ دهه اخیر
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: در حالی که قبل از انقلاب فقط ۷ پایانه مرزی محدود وجود داشت، اما امروز با گذشت ۴۰ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ۳۴ پایانه مرزی با برخورداری حداکثری از سالن مسافری و باری جداگانه در دست بهرهبرداری است.
خداداد مقبلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش پایانههای مرزی، آزادراهها و امور پیمان و قراردادها از سوی سازمان راهداری و حملونقل جادهای طی گذشت ۴۰ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: پیش از انقلاب فقط ۷ پایانه مرزی باری و مسافری وجود داشت که از امکانات مد نظر مهندسان بعد از انقلاب همچون سالنهای مجزای مسافری و باری، ساختمان خدمات رسان و ساختمانهای مورد استفاده از سوی دستگاههای نظارتی برخوردار نبود. در آن زمان منظور از پایانه فقط ساختمان کوچکی در حد چند اتاق برای پیگیری امور ورود و خروج بار بود.
وی افزود: اما امروز بعد از گذشت ۴۰ سال تعداد پایانههای مرزی به ۳۴ مورد رسیده است که اکثر آنها از سالنهای باری و مسافری و ساختمانهای متفاوت برخوردار بوده و در طول سالهای متمادی مورد بهسازی و نوسازی قرار گرفتهاند.
تشریح برنامههای توسعه پایانههای مرزی سرو، نوردوز، جلفا و بازرگان
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای با توجه به نقش مهم پایانههای مرزی باری در اقتصاد کشور، توسعه، ساماندهی و افزایش امکانات آنها را موثر دانست و گفت: در حال حاضر تعدادی پایانه مرزی نیز در دست احداث و تعدادی دیگر در دست ساماندهی و بهسازی قرار دارند که از مهمترین آنها میتوان به ساخت سالن مسافری و باری در پایانه مرزی سرو، پایانه مرزی نوردوز (تکمیل شده)، زیرسازی باندهای عبوری پایانه مرزی جلفا برای انجام روسازی بتنی و اجرای روسازی بتنی مسیر تردد کامیونها و بارانداز پایانه بازرگان اشاره کرد. مقبلی در ادامه بیان داشت: به منظور توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی مردم سیستان و بلوچستان، پروژه احداث سالن مسافری و باری پایانه مرزی دوقارون کلید خورده و هم اکنون در مراحل مطالعاتی از سوی مشاور قرار دارد. همچنین با توجه به تقاضای کشور پاکستان برای عبور بار ترانزیتی از مرزهای میلک و ریمدان، مسیرها و پایانههای مرزی در دست مطالعه قرار گرفته است.
آخرین وضعیت تکمیل و تحویل پاسگاههای پیش ساخته پلیس راهور
این مقام مسئول در سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه ساخت و توسعه پاسگاههای پلیس راه گفت: آمار دقیقی از تعداد پاسگاههای ساخته شده در قبل از انقلاب وجود ندارد اما علاوه بر تعمیر و بازسازی پاسگاههای قدیمی، طی دو سال گذشته ۵۰ پاسگاه پیش ساخته در دست اجرا قرار گرفته که ۳۷ دستگاه آن هم اکنون در اختیار پلیس راهور قرار دارد و بقیه نیز با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل هستند.
معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حملونقل جادهای در خصوص افزایش عرصه و اعیان پاسگاههای پلیس راه بیان داشت: هم اکنون عرصه پاسگاهها یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع و اعیان نیز ۱۲۰ هزار متر مربع است. البته با در نظر گرفتن درخواست جدید نیروی انتظامی برای ساخت ۱۰۰ پاسگاه پلیس راه دیگر عرصه و اعیان پاسگاهها به دو برابر خواهد رسید.