زهرا نصیری کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی-گیاهان زینتی ناظر عالی سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری ساری تأثیرات هنرهای شهری و دیوارنگاری شهری بر محیط شهری و شهروندان طیف گسترده ای از عملکرد فرهنگی-هنری، آموزشی-تربیتی، زیباسازی-هویت بخشی و غیره را پوشش می دهند و این تنوع و گستردگی عملکرد ناشی از خصوصیات این […]

 

زهرا نصیری
کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی-گیاهان زینتی
ناظر عالی سازمان سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری ساری

تأثیرات هنرهای شهری و دیوارنگاری شهری بر محیط شهری و شهروندان طیف گسترده ای از عملکرد فرهنگی-هنری، آموزشی-تربیتی، زیباسازی-هویت بخشی و غیره را پوشش می دهند و این تنوع و گستردگی عملکرد ناشی از خصوصیات این هنرها در زمینه ارائه و مواجهه با مخاطبان است. در میان هنرهای شهری، دیوارنگاری از ظرفیت خوانش چشمگیری برخوردار است و ارتباط آن با شهروندان، عمومیت یافته تر، مستمر و دامنه دار است و می توان آن را شکل اجتماعی هنر نقاشی قلمداد کرد. دیوارنگاره ها در گذر زمان نقش یک عنصر نمادین را بر عهده می گرفتند، عنصری نمادی که در ترکیب بی نظیر خود با طبیعت، منظره ای بدیع و بی همتا را به وجود آورده و در هر ناحیه ای از مشترکات فرهنگی مردمان آن محدوده به شمار می رفته است. ورود هنر به عرصه های عمومی همواره به تقویت روحیه انسانی منجر شده و موجب دلپذیری و معنایابی فضا شده است. نقاشی های دیواری می توانند به شهر هویت بدهند، حافظه ملی و خاطره های قومی ما را از نسل های گذشته به ما و از ما به نسل های آینده برسانند. همچنین نقاشی های دیواری می توانند کیفیت فرهنگی را نیز به منظر شهری بیافزایند و برای آن ارزش افزوده ایجاد کنند. جذابیت در مکان، یا همان زیبایی و تنوع، یکی از معیارهای ایجاد مطلوبیت در فضای شهری به حساب می آید. هنر، اغلب در مکان های عمومی جهت شخصیت بخشیدن و جذابیت به فضا و یا صرفا زیباسازی استفاده می شود. مردم مکان ها را به خاطر کارهای هنری که در فضا وجود دارد، به خاطر می آورند. به عبارتی هنر به عنوان نمادی از مکان ایفای نقش می کند. بنابراین توصیه می شود ضمن توجه به مقیاس، اندازه، رنگ و بافت آثار، به زمینه طرح، معماری بنا و محل قرارگیری در سطوح مختلف بدنه ها و به مقدار سطوحی که تحت پوشش قرار می دهد توجه شود تا فضای شهری سرزنده، با نشاط و با کیفیات بصری بالا جلوه نماید. در صورت رسیدن به ادراکی مشترک از سوی طراح با گیرنده (مخاطب) اثری خلق می شود که می تواند پیام های قابل رویت (ظاهری) و غیرقابل رویت (باطنی) را با زبانی تصویری در ذهن مخاطبان خود پدید آورد و وی را در آگاهی و شناخت ارزش های زیباشناختی اجتماعی و فرهنگی محیط و جامعه یاری رساند.
تالاب‌های‌ قم خشک شده است
‌مدیر کل اداره محیط زیست استان قم در رابطه با تامین حق آبه زیست محیطی رودخانه ها بیان کرد: در سال‌های گذشته در این رودخانه آب جریان داشته است، اما متاسفانه به دلیل اقدامات نابخردانه‏ای همچون سد سازی‌ها و پروژه هایی که به نام توسعه انجام شده است، این حق آبه های زیست محیطی قطع شده و تالاب های استان در معرض خشکی قرار گرفته است. ‌سید رضا موسوی مشکینی عنوان کرد: جمهوری اسلامی علی رغم برخی کمبودها، کاستی‌ها و مشکلات داخلی و بین المللی، در مسیر توسعه قرار گرفته که باهمت مردم و مسئولین، این مسیر باید با شتاب هرچه بیشتر طی شود. وی افزود: همیشه زمانی که صحبت از “توسعه” می‌شود، مسئله‌ای تحت عنوان توسعه پایدار نیز مطرح می‌شود که تمام سیاستمداران و اندیشمندان در این زمینه، این موضوع را به رسمیت می‌شناسند و تاکید می‌کنند که توسعه در حالی می‌تواند ارزشمند باشد که از نوع توسعه پایدار باشد. مدیر کل اداره محیط زیست استان قم با بیان اینکه یکی از آیتم‌های مهم و اساسی در توسعه پایدار، موضوع “محیط زیست” است، گفت: توسعه پایدار، توسعه‌ای است که بتوان ضمن استفاده از منابع فعلی موجود برای رشد و رفاه جامعه، از به خطر افتادن استفاده نسل‌های آینده از این منابع جلوگیری کرد.
اعلام آمادگی فائو برای مبارزه با آفت ملخ در ایران
نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت: این سازمان تجربه‌های زیادی در بحث مبارزه با آفت ملخ در کشورهای مختلف دنیا دارد و آمادگی داریم تا به ایران برای حل این مشکل کمک کنیم. حافیظ جانوف اظهار کرد: کار انجام گرفته در پلاتفرم کشت گندم «سیمیت» در دشت آزادگان کاری بسیار خوب و ثمر بخش است و از کشاورزانی که در این مزارع برای به بار نشستن این طرح تلاش کرده‌اند، تشکر می‌کنم. وی افزود: در پلاتفرم دشت آزادگان چند رقم گندم کشت شده و در این کشت به بحث کشاورزی حفاظتی که اساس کشاورزی پایدار است به صورت ویژه توجه شده است. نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تصریح کرد: با اجرای این طرح در دشت آزادگان قطعاً در سال‌های آینده شاهد توسعه کشاورزی حفاظتی در منطقه خواهیم بود و در این زمینه کشاورزان می‌توانند از ثمرات کشاورزی حفاظتی بهره‌مند شوند.