بخش دوم طرح توسعه گلخانه ای ۵۰ هکتاری هیدروپونیک زرندیه در آیینی با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، استاندار مرکزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت، امام جمعه و جمعی از مسئولان در منطقه خشکرود بهره برداری شد. مدیرعامل هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در این مورد گفت: […]
بخش دوم طرح توسعه گلخانه ای ۵۰ هکتاری هیدروپونیک زرندیه در آیینی با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، استاندار مرکزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت، امام جمعه و جمعی از مسئولان در منطقه خشکرود بهره برداری شد.
مدیرعامل هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در این مورد گفت: این طرح پایدار گلخانه ای با استفاده از فناوری های پیشرفته و سطح تولید بالا همتراز با کشورهای پیشرو در حوزه صنعت گلخانه مانند هلند، فرانسه و اسپانیا قابل قیاس است.
علیرضا بزرگی اظهار داشت: در این مجتمع گلخانه ای کشت محصولات به صورت هیدروپونیک و با فناوری روز دنیا انجام می شود.
وی ادامه داد: سامانه گلخانه بنا شده در این مجتمع به صورت کامل مکانیزه و اتوماسیون است و تغذیه گیاه نیز به صورت مکانیزه انجام می شود.
بزرگی، با بیان اینکه میزان تولید محصول در گلخانه ها نسبت به فضای باز حدود ۱۰ برابر است، افزود: مجموع تولید صیفی در ۱۰ هکتار از گلخانه هیدروپونیک زرندیه حدود دو هزار و ۹۰۰ تن است در حالی که میزان تولید در همین مقیاس حدود ۱۰ درصد (۲۹۰ تن) این حجم برآورد می شود.
به گفته مدیرعامل هلدینگ کشاورزی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، حجم سرمایه گذاری انجام شده در این مجتمع گلخانه ای با مشارکت بانک کشاورزی، افزون بر ۷۰۰ میلیارد ریال است که با بهره برداری از بخش دوم آن، اکنون ۱۰ هکتار از مجموع ۱۵ هکتار به بهره برداری رسیده است.
بزرگی بیان کرد: مجتمع گلخانه ای ۱۵ هکتاری ویژه سبزی و صیفی هیدروپونیک زرندیه با هدف اجرای رسالت و ماموریت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برای محرومیت زدایی و اشتغال زایی در این خطه ساخته شده است.
به گفته این مسئول، با بهره برداری از بخش دوم این گلخانه به گستره پنج هکتار، برای ۷۰ نفر به صورت دایم و ۹۰ نفر نیز به صورت جانبی و غیر مستقیم ایجاد اشتغال شده است.
وی ادامه داد: محصول تولیدی این مجتمع در بازارهای داخل کشور توزیع یا به کشورهایی مانند روسیه صادر می شود و توان ارز آوری نیز دارد. بزرگی تاکید کرد: با توجه افزایش جمعیت و همچنین کاهش منابع آبی، تامین غذا از راه ساخت واحدهای گلخانه ای برای جامعه بسیار ضروری است و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و بنیاد برکت نیز در همین راستا قصد توسعه فضاهای گلخانه ای در کشور دارند.
شهرستان زرندیه در استان مرکزی به عنوان یکی از قطب های کشاورزی مطرح است که توسعه فضاهای گلخانه ای و کشت پسته در آن رواج دارد.
افزون بر ۲۴۸ میلیون دلار کالا از گمرک های فارس صادر شد
مدیرکل گمرک های استان فارس گفت: در ۱۱ ماه امسال ۳۰۷ هزار و ۲۵۶ تن کالا به ارزش ۲۴۸ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۱۲۵ دلار از طریق گمرک های این استان به خارج از کشور صادر شد.
خداداد رحیمی افزود: کالاهای صادراتی ۱۱ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۴۹ درصد و از لحاظ ارزش ارزی ۳۵ درصد افزایش نشان می دهد. وی ادامه داد: این کالاها به کشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، آلمان، قطر، کویت، هند، پاکستان، ترکیه و عمان صادر شده است. رحیمی اظهار داشت: کالاها و محصولاتی مانند فرآورده های لبنی، رب گوجه فرنگی، عصاره و پودر شیرین بیان، اوره، خرما، دستگاه های مبدل حرارتی، سیمان، کاشی و سرامیک، آرد گندم، فرش و سایر کفپوش ها بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: در ۱۱ ماه گذشته در بین کالاهای صادراتی استان، خرما از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۱۳۸ درصد و ۲۱۸ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می دهد که از دلایل عمده آن می توان به کیفیت محصول و بازار یابی مناسب تجار و بازرگانان استان فارس بخصوص در کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره کرد. مدیرکل گمرک های استان فارس افزود: در ۱۱ ماه امسال، ۱۷ هزار و ۶۷۸ تن کالا به ارزش ۹۱ میلیون و ۱۹ هزار و ۷۹۸ دلار از طریق گمرک های این استان وارد کشور شده است.
رحیمی ادامه داد: این میزان واردات نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی ۱۵ درصد کاهش و از لحاظ ارزش ۲۰ درصد افزایش داشته است. وی اظهار داشت: این کالاهای وارداتی مربوط به ۴۸ کشور از جمله چین، آلمان، کره جنوبی، امارات متحده عربی، ترکیه، سوئد، پاکستان، تایلند و لهستان می شود.
مدیرکل گمرک های فارس، تعداد مسافران وارد شده به این استان ظرف ۱۱ ماه امسال از طریق مرز هوایی را ۲۷۱ هزار و ۵۵۵ نفر برشمرد و گفت: از این تعداد ۲۰۰ هزار و ۵۶۰ نفر ایرانی و ۷۰ هزار و ۹۵۵ نفر نیز گردشگر خارجی بوده اند.