از سرمایه‌گذاری گرفته تا پس‌انداز به‌تازگی اتحادیه اروپا آماری از نحوه پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و میزان بدهی و میزان ثروت به درآمد منتشر کرده است؛ آماری که تقریبا نشان می‌دهد خانوارها در هر کشور اروپایی چه وضعیتی دارند و پول خود را بیشتر صرف چه کاری می‌کنند. به‌صورت متوسط خانواده‌های اروپایی حدود ۱۱ درصد درآمدشان را […]

از سرمایه‌گذاری گرفته تا پس‌انداز به‌تازگی اتحادیه اروپا آماری از نحوه پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و میزان بدهی و میزان ثروت به درآمد منتشر کرده است؛ آماری که تقریبا نشان می‌دهد خانوارها در هر کشور اروپایی چه وضعیتی دارند و پول خود را بیشتر صرف چه کاری می‌کنند.

به‌صورت متوسط خانواده‌های اروپایی حدود ۱۱ درصد درآمدشان را پس‌انداز می‌کنند. این مسئله در کشورهای منطقه اروپا که واحد پولشان یورو است به حدود ۱۳ درصد می‌رسد. تا پایان سال ۲۰۱۶ لوکزامبورگی‌ها ۲۰٫۸ درصد درآمد خود را پس‌انداز کرده‌اند و در رده نخست قرار دارند و پس از آنها سوئدی‌ها با ۱۸٫۸ درصد و آلمانی‌ها با ۱۸٫۲ درصد قرار دارند. وقتی نمودار را ادامه دهیم اولین کشوری که پس‌اندازی زیر میانگین کشورهای اروپایی دارد، مجارستان است. بعدازآن هم با اسم‌های معروفی مثل اسپانیا، فنلاند، پرتغال، انگلستان روبرو می‌شویم. خانواده‌های انگلستان به‌عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای اروپا تنها پنج درصد از درآمدشان را پس‌انداز می‌کنند.

از سوی دیگر قبرسی‌ها با پس‌انداز منفی پنج درصد کمترین پس‌انداز را در بین کشورهای اروپایی داشته‌اند و پس از آنها مردم لیتوانی با منفی چهاردهم درصد و مردم لتونی با دو درصد قرار دارند. در این میان میانگین پس‌انداز خانوارهای کشور ترکیه هم مشاهده می‌شود، کشوری که در مقام مقایسه شباهت زیادی با ما دارند و اکنون نرخ پس‌انداز مردم در آن حدود ۱۴ درصد است.نرخ پس‌انداز خانوارها به‌عنوان پس‌انداز ناخالص خانوارها، تقسیم بر درآمد ناخالص قابل تصرف آنها تعریف می‌شود. پس‌انداز زمانی افزایش پیدا می‌کند که درآمد ناخالص قابل تصرف با سرعت بیشتری از مخارج مصرفی نهایی افزایش پیدا کند.

به گزارش هفت صبح، اگر نگاهی به آمارها بیندازیم، متوجه می‌شویم که مردم دو کشور نروژ و ترکیه اهمیت زیادی به سرمایه‌گذاری می‌دهند. نروژی‌ها حدود ۱۲٫۲ درصد درآمد خود را سرمایه‌گذاری کرده و ترکیه‌ای‌ها حدود ۱۲ درصد پول خود را صرف این کار می‌کنند. بعدازآن به هلند و لوکزامبورگ می‌رسیم که به ترتیب با ۱۱ و ۱۰٫۵ درصد در مقام‌های سوم و چهارم سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرند. خارج از این کشورهای آینده‌نگر اگر نگاهی به میانگین نرخ سرمایه‌گذاری بین همه کشورهای اروپایی بیندازیم متوجه می‌شویم که اروپایی‌ها خیلی ریسک‌پذیر نبوده و بیشتر از آن‌که نه سرمایه‌گذاری علاقه داشته باشند. به پس‌انداز کردن علاقه دارند چراکه میانگین پس‌انداز ۲۸ کشور اروپا عدد ۱۱ درصد را نشان داده و میانگین نرخ سرمایه‌گذاری عددی حدود ۷٫۸ درصد را به نمایش می‌گذارد.

 

میزان بدهی به درآمد خانواده‌های اروپایی چقدر است؟

به‌صورت میانگین میزان درآمد به بدهی اروپایی‌ها حدود ۹۳ درصد است. یعنی اگر کل بدهی‌ها را یک طرف گذاشته و درآمد یک سال یک خانوار اروپایی را هم یک طرف بگذاریم، به‌صورت میانگین حدود هفت درصد پول برای اروپایی‌ها باقی خواهد ماند. البته این حال کلی ماجراست. قبل از هر چیز به سراغ خانوارهایی که بیشترین بدهی به درآمد را دارند می‌رویم. رتبه یک این ماجرا با حدود ۲۵۰ درصد به دانمارکی‌ها می‌رسد.

یعنی یک خانوار دانمارکی باید حدود دو سال و نیم کار کند تا تمام بدهی‌هایش را تسویه کند. بعدازآن کشور هلند قرار گرفته است که میزان بدهی به درآمد آن حدود ۲۱۰ درصد است. در رتبه‌های بعدی نیز قبرس، نروژ، ایسلند و سوئیس قرارگرفته‌اند که نرخ حدود ۱۷۰ تا ۲۰۰ درصد بدهی به درآمد را ثبت کرده‌اند. بعدازاین کشورها که به‌شدت زیر بار قرض رفته‌اند، تعداد معدودی کشور مثل بلژیک، اسپانیا، پرتغال و فنلاند وجود دارند که عدد صددرصد را به‌عنوان برج بدهی خود ثبت کرده‌اند.