به گزارش ایلنا، مدیریت پردیس تئاتر شهرزاد به محمدصادق رنجکشان، واگذار شد و این مجموعه فرهنگی و هنری با رویکردی تازه و مدیریت جدید به فعالیتهای خود ادامه میدهد. پیش از این مدیریت پردیس تئاتر شهرزاد بر عهده شهرزاد جعفری بوده است. جعفری مدیر پردیس تئاتر شهرزاد که از ابتدای راهاندازی این مجموعه فرهنگی، مدیریت […]
به گزارش ایلنا، مدیریت پردیس تئاتر شهرزاد به محمدصادق رنجکشان، واگذار شد و این مجموعه فرهنگی و هنری با رویکردی تازه و مدیریت جدید به فعالیتهای خود ادامه میدهد. پیش از این مدیریت پردیس تئاتر شهرزاد بر عهده شهرزاد جعفری بوده است. جعفری مدیر پردیس تئاتر شهرزاد که از ابتدای راهاندازی این مجموعه فرهنگی، مدیریت پردیس و ریاست اولین جشنواره تئاتر شهرزاد را برعهده داشت، به دلیل ادامه تحصیلات در مقطع دکتری از نیمه اسفندماه ۹۷ به عنوان رئیس هیأت مدیره با این مجموعه همکاری خواهد داشت. طبق برنامهریزیهای انجام شده، تاکنون تغییری در تیم مدیران این مجموعه ایجاد نشده است و همان ترکیب قبلی، به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد. فراخوان دومین جشنواره تئاتر شهرزاد که با رویکردی جدید نسبت به اولین دوره در تیرماه ۹۸ برگزار میشود طی روزهای آینده در رسانهها منتشر خواهد شد.
قاچاق آثار هنری در بغداد ادامه دارد
تابلو نقاشی که گفته میشود متعلق به هنرمند مشهور اسپانیایی است روز جمعه طی یک عملیات ضدقاچاق در «دیاربکر»، شهری در جنوب شرقی ترکیه کشف شد. پلیس این اثر را طی تعقیب و گریز سه مظنون که قصد فروش این اثر به شهر دیگری را داشتند کشف کرد. مقامات بیان کردند مهر موزه ملی عراق و امضایی که گمان میرود متعلق به «پابلو پیکاسو» باشد، بر روی این تابلو نقاشی دیده میشود. موزه هنرهای مدرن عراق که برای سالهای متمادی آثار هنرمندان عراقی در کنار هنرمندان برجسته جهان همچون «پیکاسو» در آن نگهداری میشد، پس از واژگونی رژیم صدام حسین در سال ۲۰۰۳ مورد غارت قرار گرفت و طی این مدت هزاران اثر آن ناپدید شد. با این حال مقامات عراق موفق به بازگرداندن صدها اثر این موزه شدند، اما بسیاری از این آثار همچون چندین تابلو نقاشی از «پابلو پیکاسو» همچنان مفقود باقی ماندهاند. موزه بغداد که پس از غارت چندین سال بسته بود، سرانجام در سال ۲۰۰۸ و پس از پنج سال تعطیلی، با بازگشایی دو تالار از مجموع ۱۶ تالار، درهایش را به روی علاقهمندان گشود.
بدون برنامهریزی اکران دوم نوروز ۹۸ را
از دست میدهیم
به گزارش جمله، غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اکرانهای فشرده سال ۹۸ در سینمای ایران اشاره کرد و گفت: سال ۹۸ سال سختی برای جدول اکران سینمایی است و اگر برنامهریزی درستی صورت نگیرد، بی شک با مشکل مواجه میشویم. وی بیان کرد: با توجه به قوانین آییننامه اکران، مدت زمان اکران هر فیلم در سرگروهها ۷ هفته است و با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان نیمه اردیبهشتماه آغاز میشود، یعنی بعد از گذشت ۶ هفته از اکران فیلمهای نوروزی، هفته هفتم در ماه مبارک رمضان خواهد بود. فرجی تاکید کرد: این در حالی است که بر اساس آییننامه اکران، سرگروههای سینمایی باید فیلمهای جدید را برای اکران معرفی کنند. اکران دوم نوروز همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان شروع میشود و اگر برنامهریزی دقیق و حمایتی صورت نگیرد، عملاً اکران دوم نوروز نخواهیم داشت. سخنگوی شورای صنفی نمایش توضیح داد: در چنین شرایطی طبیعتاً ممکن است فیلمهای ضعیفتر در سینماها اکران شود به دلیل اینکه سرگروههای سینمایی موظف هستند طبق آییننامه برنامه آینده را اعلام کنند شرایط آئیننامه به شیوهای است که تهیهکننده یا توزیعکننده چون سه هفته اکران فیلم در ماه مبارک رمضان است، حاضر به اکران فیلمهای خوب نیستند پس باید یک شیوه حمایتی هم برای سینما و هم برای فیلمها در نظر گرفته و مصوب شود تا در فروردین ماه تکلیف برنامه عید فطر مشخص باشد.
گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد کتابخانهها
مراسم گرامیداشت پانزدهمین سالروز تأسیس نهاد، دوشنبه ۲۰ اسفندماه با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و همچنین جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، چهرههای حوزه تصویرسازی و کارتون، مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابداران کتابخانههای عمومی برگزار میشود. در حاشیه این مراسم، اختتامیه چهارمین «دوسالانه بینالمللی کارتون کتاب» نیز با معرفی سه اثر بهعنوان آثار برگزیده و پنج اثر بهعنوان آثار قابل تقدیر برگزار میشود که بر این اساس ۱۸۰۰ یورو به نفر اول، ۱۳۰۰ یورو به نفر دوم، ۹۰۰ یورو به نفر سوم و همچنین پنج جایزه ۴۰۰ یورویی به برگزیدگان چهارمین دوسالانه کارتون کتاب اهدا خواهد شد.
در چهارمین «دوسالانه بینالمللی کارتون کتاب» ۷۳۳ هنرمند از ۷۳ کشور دنیا در این دوره شرکت کردند که تعداد کل آثار ارسالی ۲۰۴۹ اثر بوده است. هنرمندان ایرانی شرکتکننده ۲۳۷ نفر و هنرمندان خارجی شرکتکننده ۴۹۶ نفر هستند. همچنین بیشترین شرکتکنندگان خارجی از کشور ترکیه با ۸۰ نفر، اندونزی ۵۴ نفر، چین ۳۹ نفر، هند ۳۲ نفر و برزیل ۳۱ نفر هستند.
دوسالانه بینالمللی کارتون کتاب با هدف استفاده از ظرفیت کارتون و کاریکاتور برای ترویج فرهنگ مطالعه از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد که نخستین دوره این دوسالانه سال در ۱۳۸۹ با حضور کارتونیستهایی از ۵۳ کشور جهان، دومین دوره آن در سال ۱۳۹۳ با مشارکت هنرمندانی از ۶۴ کشور و سومین دوره این دوسالانه در سال ۱۳۹۵ با مشارکت هنرمندانی از ۷۴ کشور جهان برگزار شد.