می گوید هنوز دو فرزند مجرد در خانه دارد. یکی از فرزندانش ازدواج کرده است و دو نوه هم دارد. ماهی چند بار دخترش به اتفاق نوه ها و دامادش به خانه آنها می آیند. دل پری دارد، می افزاید: حالا که بازنشسته شده و خرجم بیشتر شده است، متاسفانه درآمد چندانی ندارم تا پاسخگوی […]

می گوید هنوز دو فرزند مجرد در خانه دارد. یکی از فرزندانش ازدواج کرده است و دو نوه هم دارد. ماهی چند بار دخترش به اتفاق نوه ها و دامادش به خانه آنها می آیند. دل پری دارد، می افزاید: حالا که بازنشسته شده و خرجم بیشتر شده است، متاسفانه درآمد چندانی ندارم تا پاسخگوی نیاز خانواده باشم. در حالی که فرزندانم بزرگ شده اند و توقعاتشان هم بیشتر شده است، اما به دلیل حقوق کم بازنشستگی همیشه خجالت زده آنها هستم و نمی توانم نیازهایشان را پاسخ دهم.
این مرد میانسال سری تکان می دهد و می افزاید: حالا پدر بزرگ شده ام. بزرگ خانواده هم هستم و موقع خرج کردن و هدیه دادن های من است، اما چه کنم که دستم خالی است. نمی توانم دل فرزندان و همسرم را شاد کنم و هر چند گاهی برای نوه هایم هدیه ای بگیرم. از سویی دو فرزند دیگر من هم که در خانه هستند به رغم اینکه تحصیل کرده هستند و مخارج زیادی را برای تحصیلشان متقبل شده ام، اما شغلی ندارند و در عمل هنوز از من پول جیبی می گیرند.
این مرد بازنشسته ادامه می دهد: حقوق فرد بازنشسته با تورم و گرانی ها جور در نمی آید و فقط جوابگو چند روز بیشتر نیست و برای باقی ماه هم نمی دانی چه کار کنی، بازنشسته ها به دلیل سن و همین طور بیماری های مختلف نیاز بیشتری به درمان و پیشگیری دارند و از این نظر هم حمایت ها از آنها کم است و نیاز است که دولت و دیگر دست اندرکاران توجه لازم به بازنشسته ها و تکریم جایگاه آنها را داشته باشند.
او ادامه می دهد: بازنشستگان در سنینی قرار دارند که بیشتر شاهد بیماری خواهند بود بنابراین مباحث مربوط به درمان آنها بسیار مهم است. هزینه درمان بسیار گران است. درمان برخی از بیماری ها مانند دیابت، انواع آرتروزها، بیماری های قلبی و عروقی، اعصاب و روان، ناراحتی های گوارشی و برخی بیماری های دیگر با حقوق اندک بازنشستگان به هیچ عنوان همخوانی ندارد.
این بازنشسته تاکید می کند: بدن بازنشستگان به دلیل اینکه دچار پیری شده و برای جلوگیری از عوارض کم تحرکی به ورزش نیاز دارد اما متاسفانه بازنشستگان به دلیل کمی حقوق خود و مخارج بالای زندگی قادر به استفاده از امکانات ورزشی نیستد و به مرور دچار عوارض روحی و روانی و همین طور خشکی عضلات و انواع بیماری ها می شوند.
جمعیت بازنشستگی کشوری حجم بالایی از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است. با پیر شدن جمعیت در سال ها و دهه های آینده شاهد افزایش تعداد جمعیت بازنشستگان خواهیم بود، جمعیتی که عمری را کار کردند و در دوران بازنشستگی نیاز به حمایت های مادی و معنویی خانواده و دولت دارند. می شود با برنامه ریزی درست علاوه بر حفظ سلامت جسمی و روحی آنها بخش بالایی از هزینه هایی که ممکن است از سوی آنها به سیستم سلامت کشور تحمیل شود، کاست.
از سویی دیگر استفاده از تجربه و تخصص بازنشستگان به خصوص در بخش های آموزشی علاوه بر اینکه سلامت روحی و جسمی آنها حفظ خواهد شد و حس امیدواری و مفید بودن در آنها تقویت می شود، بخشی از هزینه های جامعه نیز کاسته می شود و با درآمدی هم که این افراد به دست می آورند بخشی از مخارج زندگی آنها و افراد تحت پوشش شان تامین خواهد شد.

یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشور می گوید: صندوق بازنشستگی کشوری دومین بنگاه بزرگ کشوری است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته را تحت پوشش قرار داده است. ۵۶ درصد از این افراد، بازنشسته آموزش و پرورش هستند و همواره با اجرای برنامه های متنوع سعی در حفظ و ارتقای سطح رفاه اجتماعی قشر بازنشتگان را دارد.
جمشید تقی زاده، می افزاید: از ابتدای امسال و تصدی تیم جدید صندوق بازنشستگی کشوری و حمایت های همه جانبه وزیر رفاه و اعضای هیات امنای سازمان تامین اجتماعی تصمیمات تاثیرگذار و مهمی در راستای بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی بازنشستگان اتخاذ شده است.
در با اجرای ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه و بند (ج) تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۹۷ حقوق همه بازنشستگان و موظفان مشترک صندوق بازنشستگی کشوری که تا پایان سال ۱۳۹۶ بازنشسته، از کار افتاده یا فوت شده اند، ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی خاطر نشان می کند: به منظور اجرای همسان سازی حقوق، پس از اعمال این افزایش، میزان حقوق آن دسته از افرادی که کمتر از ۲ میلیون تومان دریافت می کردند نیز به صورت پلکانی افزایش یافت.
تقی زاده می گوید: در حال حاضر ماهانه ۳۲۵۰ میلیارد تومان به بازنشستگان حقوق می پردازیم که رقم بسیار بزرگی است، اما در این شرایط تلاش کردیم، در این مدت حقوق بازنشستگان را به موقع پرداخت کنیم تا امنیت روانی جامعه هدفمان مختل نشود.
وی افزود: ۱۹درصد برنامه همسان سازی انجام شده و حداقل حقوق بازنشسته ها از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است، بر این اساس ۸۲،۵ درصد بازنشستگان تحت پوشش از افزایش حقوق در قالب این برنامه برخوردار شده اند.

پرداخت وام ضروری بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اضافه می کند: پرداخت وام ضروری بازنشستگان از ۴ به ۵ میلیون تومان افزایش یافت همچنین شمار سفرهای زیارتی و سیاحتی بازنشستگان نیز افزایش چشمگیری داشت. ۵۰ درصد تخفیف هتل برای بازنشستگان درنظر گرفته‌ایم. یارانه سفر به ازای هر بازنشسته و یک همراه نیز از ۶۶۰ هزار تومان به ۷۴۰ هزار تومان برای امسال افزایش یافته است.
وی خاطر نشان می کند: به دنبال تکمیل خانه های امید هستیم. در تهران ۴۰ هکتار و در شهرستان‌ها ۲۰ هکتار زمین برای ایجاد دهکده‌های سلامت نیاز داریم که در حال رایزنی برای دریافت آن هستیم.
تقی زاده ادامه می دهد: شعار ما این است که بازنشستگان در خانه نمانند و به صحنه بیایند و در راستای این شعار جشنواره‌های ورزشی را توسعه دادیم و در حال رایزنی هستیم تا فدراسیون ورزش‌های بازنشستگی راه اندازی کنیم.
وی اضافه می کند: سه چهارم بودجه بازنشستگان از سن ۶۰ سالگی به بعد صرف درمان می‌شود، برای سلامت بازنشستگان و پیشگیری قبل از درمان هر قدر لازم باشد هزینه خواهیم کرد. موضوع بیمه تکمیلی درمان یکی از مطالبات اساسی بازنشستگان است که با انعقاد این قرارداد توانستیم به این مطالبه جواب مثبت دهیم.
تقی زاده می گوید: ارائه خدمات درمانی باید به گونه ای باشد که رضایت بازنشستگان فراهم شود. صندوق بازنشستگی اعلام آمادگی می‌کند که در طرح تحول سلامت به نحو شایسته عمل کند و براساس قرارداد بیمه تکمیلی، مراکز درمانی، داروخانه ها و پاراکلینیک های مرجع درمانی در سطح استان‌ها توسط بیمه آتیه سازان حافظ گسترش یافته است و تاکنون ۳۳ هزار نفر از بیماران خاص را تحت پوشش خدمات ویژه قرار داده و به آنها خدمات ارائه می‌دهیم.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی خاطرنشان می کند: در این قرارداد، بیمه اکمل در نظر گرفته شده و بازنشستگانی که تمایل دارند خدمات ویژه ای دریافت کنند، می توانند با پرداخت هزینه بیشتر از این خدمات برخوردار شوند.
بر اساس این قرارداد تجمیع بیمه پایه و تکمیلی نیز در نظر گرفته شده که کار ویژه ای است که در بحث بیمه ای داشته ایم.
به گفته او، فرآیند بیمه تکمیلی به صورت الکترونیکی خواهد بود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری بازنشستگان نیست و از شفافیت منابع برخوردار است که امیدواریم به بهترین نحو ممکن عمل شود.
تقی زاده می افزاید: راه اندازی و حمایت از تعاونی های چندمنظوره بازنشستگان و همچنین حرفه آموزی فرزندان آنها انجام شده است، با ایجاد ارزش افزوده، می‌توان در کنار پرداخت حقوق، ایجاد اشتغال نیزداشت، بر همکاری سازمان‌ها برای کمک‌های بالقوه همچون وام‌های کم‌بهره نیز تاکید کرد.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری می گوید: بازنشستگان، افراد نخبه جامعه هستند که با ایجاد خلاقیت ویژه و حمایت مناسب، توان کارآفرینی و ایجاد اشتغال در کشور را دارند و اگر بتوانیم این افراد را توانمند کنیم، آنها خانواده خود را توانمند خواهند شد.